Τελευταία Νέα

Αφιέρωμα στον Ηλία Ανδριόπουλο

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ
ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

Εξαιρετικά  μεγάλη επιτυχία σημείωσε το ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΑΠΗΣ, προς τιμήν του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου, που οργάνωσε η Στέγη  Ελληνικών  Χορωδιών το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 στο κατάμεστο από κόσμο Θέατρο του Λεοντείου Λυκείου της Νέας Σμύρνης, στην Αθήνα.

Έλαβαν μέρος, με τη σειρά που εμφανίστηκαν τα χορωδιακά Σύνολα : Χορωδία Ομίλου ‘’ΟΡΦΕΑΣ’’ Σερρών, Χορωδία ‘’Σύγχρονη Έκφραση’’, Χορωδία Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠ.ΠΟ.Τ., Μικτή Χορωδία Πύργου, Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών, Χορωδία Τρίπολης και Χορωδία ‘’Ambitus’’ Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης.

Τη συναυλία προλόγισε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τηςΣΤΕΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ, Μαέστρος Θωμάς Λουζιώτης, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε στο ακροατήριο, ο Υποδιευθυντής του Λεοντείου Λυκείου, Νικόλαος Δεσύπρης.

Οι χορωδίες που έλαβαν μέρος, ερμήνευσαν υποδειγματικά, συνθέσεις του Ηλία Ανδριόπουλου, παρμένες από διάφορες μουσικές συλλογές του και χειροκροτήθηκαν θερμά από το μουσικόφιλο κοινό που είχε κατακλύσει το χώρο της συναυλίας.

Στο τέλος της επιτυχημένης αυτής πρωτοβουλίας της ΣΤΕΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ, Αφιέρωμα στον Ηλία Ανδριόπουλο το Διοικητικό Συμβούλιο, δια του Πρόεδρου του Θωμά Λουζιώτη και του Γεν. Γραμματέα Γιώργου Γεωργόπουλου, όλων των μελών του επί σκηνής, αλλά και του τέως Προέδρου του Μαέστρου Αλέξανδρου Παπαγιαννόπουλου, τίμησε τον συνθέτη ο οποίος απευθυνόμενος στο ακροατήριο, εστίασε το λόγο του στη δημιουργική εργασία των χορωδιών και την ανάδειξη του ποιοτικού τραγουδιού, για ‘’μια Ελλάδα που όλοι θέλουμε, ενάντια στην τραγική πραγματικότητα του σήμερα’’.

Η συγκινητική βράδια έκλεισε με τον τιμώμενο συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο να διευθύνει όλες τις χορωδίες με πάνω από 300 ερμηνευτές, που επί σκηνής ερμήνευσαν το αξεπέραστο τραγούδι: «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες». Τόσο ο κόσμος όσο και οι Χορωδίες χειροκρότησαν και χειροκροτήθηκαν, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι το Ελληνικό Χορωδιακό Τραγούδι έχει παρόν και μέλλον.  Το πρόγραμμα της συναυλίας παρουσίασε ο Μαέστρος Σταύρος Σολωμός.

About The Author

Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών είναι Συλλογικός Πολιτιστικός φορέας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος συνενώνει πανελλαδικά φορείς που διατηρούν στους κόλπους τους χορωδιακά σχήματα ή ασχολούνται με τη χορωδιακή τέχνη, δραστηριότητα και έρευνα καθώς και φυσικά πρόσωπα που έχουν κάποια από τις ανωτέρω ιδιότητες.

Related posts

Απάντηση