Τελευταία Νέα

Λειτουργία Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Στο Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Πύργου

ellhniko-wdeio-pyrgou

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι στο Ωδείο μας λειτουργεί με επιτυχία για δεύτερη χρονιά, ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στη Σχολή διδάσκουν καταξιωμένοι δάσκαλοι με μεγάλη εμπειρία τόσο στο διδακτικό επίπεδο, όσο και στην πρακτική μουσική ενασχόληση, με συμμετοχές σε Βυζαντινές Χορωδίες, μουσικά σχήματα, ζωντανές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις αλλά κυρίως με μεγάλη εμπειρία στη διακονία του ιερού Αναλογίου.
Όσοι έχουν γνώσεις Βυζαντινής Μουσικής και επιθυμούν να τις κατοχυρώσουν μπορούν να πάρουν μέρος στις κατατακτήριες εξετάσεις που πραγματοποιούνται κατά το μήνα Οκτώβριο εκάστου έτους. Επίσης μπορούν να συμμετέχουν στα Τμήματα σπουδαστές όλων των ηλικιών που τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη και θέλουν να ασχοληθούν με την πατρώα μουσική μας παράδοση που είναι η Βυζαντινή Μουσική.
Το μάθημα της Βυζαντινής Μουσικής εκτός από τη Θεωρία και τη Πράξη, περιλαμβάνει την Ιστορία της Βυζαντινής Μουσικής, την Λειτουργική, το Τυπικό και την Υμνολογία, καθώς και Απαγγελία Εκκλησιαστικών Αναγνωσμάτων.
Στη διάρκεια των σπουδών ενσωματώνονται τα τρία πρώτα χρόνια Θεωρίας και Σολφέζ της Ευρωπαϊκής Μουσικής, για να μπορεί ο σπουδαστής να έχει μια ευρύτερη μουσική παιδεία, έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις μουσικές του υποχρεώσεις, δίνοντάς του το έναυσμα για περαιτέρω ενασχόληση και με άλλα είδη Μουσικής, καλλιεργώντας ακόμα περισσότερο το μουσικό του ταλέντο.
Με την ολοκλήρωση των σπουδών ο μαθητής μπορεί να αποκτήσει πτυχίο ιεροψάλτου και Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού, δίνοντας εξετάσεις σε εγκεκριμένη Επιτροπή του Υπουργείου και του Ελληνικού Ωδείου.
Στόχος της Σχολής είναι αφ’ ενός μεν η άριστη κατάρτιση Ιεροψαλτών και καθηγητών Βυζαντινής Μουσικής, και αφ’ ετέρου η διατήρηση και μεταλαμπάδευση της γνήσιας εθνικής μας μουσικής παράδοσης, ως παρακαταθήκης στις νέες γενιές. Με αυτόν τον τρόπο επιθυμεί να συμβάλλει στη διάσωση και ανάδειξη της βυζαντινής μουσικής ως ένα από τα πλουσιότερα και πλέον αξιόλογα μουσικά είδη στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.
Την ευθύνη λειτουργίας της Σχολής έχουν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Πύργου και Καθηγητής Μουσικής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νικόλαος Παπαδημητρίου και ο Διοικητικός Διευθυντής του Ελληνικού Ωδείου και Καθηγητής Μουσικής Γιώργος Γεωργόπουλος.
Οι εγγραφές άρχισαν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα μαθήματα από τη Γραμματεία της Σχολής.

Πληροφορίες – εγγραφές:

Οι εγγραφές στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου συνεχίζονται, πληροφορίες κάθε μέρα 16:00 – 20:00 & Σάββατο πρωί 10:00-13:00, τηλ.: 26210 33179.

About The Author

Related posts

Απάντηση