Τελευταία Νέα

Δέκατη Τρίτη Ενότητα Έργων Αρχείου Αντώνη Κοντογεωργίου

Σας ενημερώνουμε ότι στο Χορωδιακό Αρχείο του Αντώνη Κοντογεωργίου στη Μουσική Βιβλιοθήκη αναρτήθηκε η δέκατη τρίτη ενότητα έργων.

H 13η ανάρτηση αρχίζει με τρία δημοφιλή χορωδιακά του διεθνούς ρεπερτορίου: Η a cappella ρομαντικά υποβλητική, αιθέρια σύνθεση του Brahms, «Η σιωπηλή νύχτα», το χαρούμενο, διακριτικό πείραγμα, «Προδώθηκε» του Schumann σε ρυθμό μπολερό, για μεικτή χορωδία και πιάνο και το συμπυκνωμένα δραματικό a cappella, «Odi et amo – Μισώ κι αγαπώ) του Orff, από τα Catulli Carmina. Μαζί τους το απαιτητικό «Της αγάπης λόγια» του Μ. Θεοδωράκη, για 8φωνη μεικτή χορωδία a cappella, και το δεξιοτεχνικό «Ήλιος και αέρας» του Καλομοίρη για 2φωνη χορωδία όμοιων φωνών και πιάνο. Ακολουθούν συνθέσεις του χώρου του δημοτικού τραγουδιού: Δύο αριστοτεχνικές επεξεργασίες του Γιάννη Κωνσταντινίδη, «Θάλασσα, δέντρα και βουνά» από το Καστελλόριζο, και, «Βοστσικάτα» από την Κάλυμνο, και τα δυο από τον Κύκλο «8 Δωδεκανησιακά τραγούδια». Η ανάρτηση κλείνει με έργα για χορωδίες όμοιων φωνών στην εκκίνησή τους. Μια επεξεργασία ενός κολιέ 7 δημοτικών μελωδιών που τις φρόντισε με επιμελημένη απλότητα η Γιώτα Τηγανούρια, η οργανώτρια των εξαιρετικών ετήσιων χορωδιακών συναντήσεων στη Σαμοθράκη, με την προσθήκη και του γνωστού «Κελαηδήστε ωραία μου πουλάκια».

 

Όλα τα έργα όλων των αναρτήσεων είναι διαθέσιμα στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών.

Απευθείας πρόσβαση στις παρτιτούρες:

Brahms – Στη σιωπηλή νύχτα

Orff – Odi et amo

Schumann – Προδώθηκε

Θεοδωράκης – Της αγάπης λόγια

Καλομοίρης – Ήλιος και αέρας

Κωνσταντινίδης – Βοστσικάτα (από τα 8 Δωδεκανησιακά τραγούδια)

Κωνσταντινίδης – Θάλασσα, δέντρα και βουνά

Τηγανούρια – 7 δημοτικά

Τηγανούρια – Κελαηδήστε ωραία μου πουλάκια

 

Βάση Δεδομένων Χορωδιακού Αρχείου του Αντώνη Κοντογεωργίου

Για να προσπελάσετε τη βάση δεδομένων του Χορωδιακού Αρχείου του Αντώνη Κοντογεωργίου πατήστε εδώ. Πατώντας πάνω στο βελάκι δεξιά στην κάθε στήλη της επικεφαλίδας, διαλέγετε τα κριτήρια αναζήτησης που επιθυμείτε έτσι ώστε εύκολα να φτάσετε στο ζητούμενο αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Αντώνη Κοντογεωργίου για την ευγενική παραχώρηση του πολύτιμου χορωδιακού του αρχείου.

About The Author

Related posts

Απάντηση