Τελευταία Νέα

Η Χορωδία “ΟΡΦΕΑΣ” Τρίπολης συμμετείχε στην μεγάλη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στην Αρχαία Ολυμπία

_MG_1481

Tο βράδυ της Τρίτης 19 Απριλίου 2016, o μεγαλύτερος εν ενεργείαΈλληνας συνθέτης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, έδωσε μια μοναδική συναυλία στην Αρχαία Ολυμπία, σε μια από τις παράλληλες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας του 2016.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας παρουσιάστηκε το έργο «Η Λειτουργία του Ορφέα», το πλέον ώριμο του συνθέτη, το οποίο έχει παρουσιαστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα θέατρα του κόσμου και σε ιστορικούς τόπους, καθώς και στη μεγάλη αίθουσα της UNESCO στο Παρίσι, αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο. Το έργο αποδόθηκε με τη συμμετοχή της πολυμελούς ορχήστρας «Παλίντονος Αρμονία» σε διδασκαλία Νίκου Αθανασόπουλου και της μικτής χορωδίας «OΡΦΕΑΣ» Τρίπολης, σε διδασκαλία Χριστίνας Αθανασοπούλου. Το κοινό χειροκρότησε τους ερμηνευτές, τον βαρύτονο Κώστα Μαυρογένη, την σοπράνο Έλενα Κελεσίδη αλλά και τον ηθοποιό Πάνο Σκουρολιάκο για την καθηλωτική αφήγηση.

Στο δεύτερο μέρος ο Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσίασε τα αγαπημένα έντεχνα τραγούδια του, ξεκινώντας από το ορχηστρικό «Who pays the ferryman» από την ομώνυμη σειρά της τηλεόρασης του BBC. Στη συνέχεια οι μεγάλοι λαϊκοί τραγουδιστές Χαράλαμπος Γαργανουράκης και Λάκης Χαλκιάς ερμήνευσαν, καταχειροκροτούμενοι από το κοινό, γνωστά τραγούδια του συνθέτη από διάφορες δισκογραφικές δουλειές. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν οι νέοι τραγουδιστές Δάφνη Ζουρνατζή και Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, ενώ το κοινό αποθέωσε τον Γιάννη Μαρκόπουλο όταν πήρε στο τέλος το μικρόφωνο και τραγούδησε το «Ζαβαρα-κατρα-νέμια», από κοινού με τους ερμηνευτές του και τη χορωδία. Ο συνθέτης ευχαρίστησε τους διοργανωτές και το κοινό, ευχήθηκε να έχουν επιτυχία οι εκδηλώσεις για την Αφή της Φλόγας και εξέφρασε την ελπίδα η Ολυμπία, αυτός ο σπουδαίος τόπος της Ελλάδας, να πάρει τη θέση που της αξίζει.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ήλιδας, και του υπουργείου Πολιτισμού. Από μεριάς μας, ως Χορωδία “ΟΡΦΕΑΣ” Τρίπολης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον μεγάλο μας συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, για την τιμή που μας κάνει επιλέγοντάς μας να συμμετέχουμε στις συναυλίες του, τους Μαριλίνα Τζελέπη και Νίκο Αθανασόπουλο για την καθοδήγησή τους στην αρτιότερη απόδοση της εργογραφίας του κ. Γιάννη Μαρκόπουλου, καθώς και το Δήμο Τρίπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υποστήριξη τους για την ορθότερη προετοιμασία της συγκεκριμένης παραγωγής.

About The Author

Μικτή, Εκκλησιαστική, Νεανική, Παιδική Χορωδία

Related posts

Απάντηση