Τελευταία Νέα

Νέο Δ.Σ. Στέγης Ελληνικών Χορωδιών 2019-2022

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στις 10:30 π.μ.  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων – (πρώην Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου) πραγματοποιήθηκε η Τακτική Απολογιστική – Εκλογική Γενική Συνέλευση των Μελών της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών με προεδρεύοντα τον πολυσέβαστο Μουσικο-παιδαγωγό Βαλεντίνο Πατρικίδη και γραμματέα την νέα ανερχόμενη Μουσικό και Μαέστρο Ειρήνη Πατσέα. Το απερχόμενο Δ.Σ. έκανε την παρουσίαση τόσο των πεπραγμένων του τελευταίου έτους,  όσο και μια περιεκτική αναφορά για την τριετή θητεία του. Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση ανάμεσα στα παρευρισκόμενα μέλη. Πολλές εποικοδομητικές ιδέες καταγράφηκαν για το σχέδιο και τις δράσεις της Στέγης στο μέλλον και δόθηκαν προς επεξεργασία και υλοποίηση στο νέο Δ.Σ.

Στη συνέχεια διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες σύμφωνα με το καταστατικό της Στέγης, το οποίο προβλέπει επταμελές Δ.Σ. και τριμελή Ε.Ε. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ψηφοφορίας από την Εφορευτική Επιτροπή, με πρόσκληση του πλειοψηφούντος συμβούλου Θωμά Λουζιώτη, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε Σώμα, η σύνθεση του οποίου έχει ως εξής:

Θωμάς Λουζιώτης Πρόεδρος (Πρόεδρος & Μαέστρος Χορωδίας «Σύγχρονη Έκφραση»)
Κατερίνα Βασιλικού Αντιπρόεδρος – Υπεύθυνη Εκδηλώσεων (Μαέστρος Χορωδίες Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης)
Γιώργος Γεωργόπουλος Γενικός Γραμματέας (Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων  Βυζαντινής – Παραδοσιακής Χορωδίας «Θεόδωρος Φωκαεύς»)
Βάσω  Καριώτη Ταμίας  (Χορωδός Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου «Μαρσύας»)
Σάντρα Αποστολοπούλου Μέλος, Δημόσιες Σχέσεις, Ανάπτυξη Site, Διεύρυνση Στέγης (Διοικητική υπεύθυνη Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας)
Ειρήνη Πατσέα Μέλος, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης (Βοηθός Μαέστρου Χορωδίες Ωδείου Kodaly)
Κώστας Ευαγγελάτος Μέλος, Γενικός Έφορος (Μαέστρος Μικτής Χορωδίας Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος)

 

Δίπλα στα τρία παλαιά μέλη του Δ.Σ. τα οποία επανεξελέγησαν, βρίσκονται πλέον τέσσερα νέα μέλη για πρώτη φορά·  με γνώση του χώρου, ιδέες για την εξέλιξη της Στέγης και όρεξη για δουλειά, που είναι ο Κώστας Ευαγγελάτος, η Ειρήνη Πατσέα, η Σάντρα Αποστολοπούλου και η Βάσω  Καριώτη. Όλοι μαζί επιθυμούμε να δώσουμε νέα ώθηση στη Στέγη, ώστε να εκπληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή της για την προβολή, ανάδειξη και υποστήριξη του έργου όχι μόνο των μελών της, αλλά και όλων των Ελληνικών Χορωδιών, μέσα από νέες μορφές επικοινωνίας και δημιουργικής συνεργασίας.

Θέλουμε και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να συνδέσουμε την Χορωδία με τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Να κάνουμε την επιμόρφωση πράξη, φέρνοντας κοντά μας νέους Μουσικούς & Μαέστρους και να δημιουργήσουμε το υπόβαθρο (θεσμικό, μουσικό και εκπαιδευτικό) για την βάση της Ελληνικής Χορωδιακής Μουσικής, που είναι η Παιδική – Σχολική & Εφηβική Χορωδία.  Στόχος της Στέγης είναι να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο όλο εγχείρημα, δίνοντας τη δυνατότητα της συνεχούς εξέλιξης και ποιοτικής αναβάθμισης του χώρου, αξιολογώντας κάθε χρόνο την όλη διαδικασία.

Εξάλλου η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών δεν υπάρχει ως αυτοσκοπός: στηρίζεται στα Μέλη της και στηρίζει την δημιουργική τους δραστηριότητα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της Χορωδιακής Τέχνης της Πατρίδας μας. Τόσο οι χορωδίες-μέλη όσο και η Στέγη εργαζόμαστε μαζί για να πάμε το Χορωδιακό κίνημα ακόμα πιο μπροστά, έτσι ώστε να κάνουμε την Ελληνική Χορωδία ακόμα πιο δυνατή.

Οι ιδέες, οι απόψεις και οι προτάσεις όλων όσων ασχολούνται με την Χορωδιακή Πράξη είναι καλοδεχούμενες· μας ενδιαφέρουν πολύ και για αυτό το σκοπό τις περιμένουμε για να χαράξουμε από κοινού μία ανοδική πορεία του χορωδιακού τραγουδιού στη χώρα μας. Μια πορεία που θα δώσει νέα ώθηση στους νέους μας να ενταχθούν δημιουργικά στις χορωδίες μας και να αποκτήσει το χορωδιακό τραγούδι τη θέση που του αξίζει στην Ελληνική Κοινωνία.

About The Author

Related posts

Απάντηση