Τελευταία Νέα

Όγδοη Ενότητα Έργων Αρχείου Αντώνη Κοντογεωργίου

Σας ενημερώνουμε ότι στο Χορωδιακό Αρχείο του Αντώνη Κοντογεωργίου στη Μουσική Βιβλιοθήκη αναρτήθηκε η όγδοη ενότητα έργων.

Η 8η ανάρτηση περιλαμβάνει κατ’ αρχάς 6 έργα για την χορωδιακή διανομή, Σοπράνο – Άλτο – Μπάσο, αφού με τη σπανιότητα των τενόρων, αρκετές χορωδίες κινούνται σ’ αυτό το σχήμα.  Τα τέσσερα από αυτά είναι του Monteverdi, (με ελληνικό κείμενο) με σύμπραξη μικρού οργανικού συνόλου, δυο βιολιά και μπάσο κοντίνουο. Στο τέλος του πρώτου σκέρτσου, παραθέτουμε μικρό σημείωμα για τα μουσικά σκέρτσα. Για την ίδια χορωδιακή διανομή, Σ  Α Τε – ή Μ, είναι και το λαϊκό Φλαμανδίας, «Οι ψαράδες».  Για την ίδια χορωδιακή διανομή με συμμετοχή και του πιάνου, θα βρείτε και το Νανούρισμα2 του Brahms. Το ίδιο έργο υπάρχει  και σε επεξεργασία για τετράφωνη μεικτή χορωδία a cappella. Συμπεριλάβαμε κι ακόμα ένα πολύ γνωστό νανούρισμα αποδιδόμενο στον Mozart, για μεικτή χορωδία a cappella. Επίσης για μεικτή χορωδία και πιάνο είναι το γνωστό στους παλιότερους με τον τότε τίτλο,»Θεού το κράτος», του Beethoven, σε καλή επεξεργασία και με πλησιέστερη προς το πρωτότυπο μεταφραστική προσαρμογή του αξέχαστου βαρύτονου Δημήτρη Λιώτση.  Η 8η ανάρτηση κλείνει με το πολύ ωραίο χορωδιακό του Γιώργου Κουρουπού «Χαιρετισμός στην ειρήνη», με απόδοση του κειμένου καί στην διεθνή φωνηματική γραφή.

Όλα τα έργα είναι διαθέσιμα στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών.

Απευθείας πρόσβαση στις παρτιτούρες:

Beethoven – Το σύμπαν ψάλλει

Brahms – Νανούρισμα

Brahms – Νανούρισμα2

Kukuck – Οι Ψαράδες

Monteverdi-1 – Πάει το κρύο του χειμώνα

Monteverdi-2 – Οι γλυκοί καημοί μου

Monteverdi-3 – Ω, τριαντάφυλλο ανθισμένο

Monteverdi-4 – Λύδια αγκάθι στην καρδιά μου

Mozart – Νανούρισμα

Κουρουπός – Χαιρετισμός στην ειρήνη (IPA)

Βάση Δεδομένων Χορωδιακού Αρχείου του Αντώνη Κοντογεωργίου

Για να προσπελάσετε τη βάση δεδομένων του Χορωδιακού Αρχείου του Αντώνη Κοντογεωργίου πατήστε εδώ. Πατώντας πάνω στο βελάκι δεξιά στην κάθε στήλη της επικεφαλίδας, διαλέγετε τα κριτήρια αναζήτησης που επιθυμείτε έτσι ώστε εύκολα να φτάσετε στο ζητούμενο αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Αντώνη Κοντογεωργίου για την ευγενική παραχώρηση του πολύτιμου χορωδιακού του αρχείου.

About The Author

Related posts

Απάντηση