Τελευταία Νέα

Δέκατη Έκτη Ενότητα Έργων Αρχείου Αντώνη Κοντογεωργίου

Σας ενημερώνουμε ότι στο Χορωδιακό Αρχείο του Αντώνη Κοντογεωργίου στη Μουσική Βιβλιοθήκη αναρτήθηκε η δέκατη έκτη ενότητα έργων.

Πολλά ωραία χορωδιακά έργα ετοιμάσαμε για την 16η ανάρτηση. Πρώτα-πρώτα τρία από τα περίφημα 16 μπαλέτι  του Gastoldi. Πανέμορφες πεντάφωνες συνθέσεις, όπου μπορούν να αντικατασταθούν ή να ντουμπλαριστούν οι φωνές και από όργανα, κατά την γνωστή χορωδιακή πράξη της εποχής, da cappella. Το «Στα φτερά του τραγουδιού – Auf Flügeln des Gesanges», είναι ένα από τα πιο όμορφα και δημοφιλή Lieder του Mendelssohn, εδώ σε χορωδιακή διασκευή N. Clifford. Κοντά του και το περίφημο «Στη Μουσική – An die Musik» του κραταιού Schubert, σε χορωδιακή επεξεργασία του Θεόδωρου Βαρβέρη, παππού του Βασίλη και του Ρούλη Παπακωνσταντίνου, δάσκαλου σε ελληνικά σχολεία στο Μοναστήρι, έργο που ανήκει στο ρεπερτόριο της περίφημης παιδικής χορωδίας Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης με διευθυντή τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Μαζί κι ένα ακόμη από τα μουσικά σκέρτσα του Monteverdi, (3 αναρτήσαμε παλαιότερα), για SAB. Τέλος έχουμε τρία ελληνικά έργα: Το αιθέριο «Άνθη της πέτρας» του Μίκη Θεοδωράκη, σε χορωδιακή επεξεργασία του ιδίου, το «Κατασκηνωτικό» της σεμνής και ταλαντούχου Ελένης Οικονομοπούλου και το «Η άμαξα μες στη βροχή» του Απόστολου Χατζηχρήστου, σε επεξεργασία Βασίλη Τενίδη. Όλα τα ξένα έργα είναι σε ελληνική μετάφραση ώστε να μπορούν να τραγουδηθούν στη γλώσσα μας.

Όλα τα έργα όλων των αναρτήσεων είναι διαθέσιμα στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών.

Απευθείας πρόσβαση στις παρτιτούρες:

Gastoldi – Άνοιξη

Gastoldi – Στρατιώτες αντρειωμένοι

Gastoldi – Το κυνήγι του Έρωτα

Mendelssohn – Στα φτερά του τραγουδιού

Monteverdi – Δε θα θρηνήσω κι’ άλλο

Schubert – Στη μουσική

Θεοδωράκης – Άνθη της πέτρας

Οικονομοπούλου – Κατασκηνωτικό

Χατζηχρήστος-Τενίδης – Η άμαξα μες στη βροχή

 

Βάση Δεδομένων Χορωδιακού Αρχείου του Αντώνη Κοντογεωργίου

Για να προσπελάσετε τη βάση δεδομένων του Χορωδιακού Αρχείου του Αντώνη Κοντογεωργίου πατήστε εδώ. Πατώντας πάνω στο βελάκι δεξιά στην κάθε στήλη της επικεφαλίδας, διαλέγετε τα κριτήρια αναζήτησης που επιθυμείτε έτσι ώστε εύκολα να φτάσετε στο ζητούμενο αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Αντώνη Κοντογεωργίου για την ευγενική παραχώρηση του πολύτιμου χορωδιακού του αρχείου.

About The Author

Related posts

Απάντηση