Τελευταία Νέα

Δέκατη Ενότητα Έργων Αρχείου Αντώνη Κοντογεωργίου

Σας ενημερώνουμε ότι στο Χορωδιακό Αρχείο του Αντώνη Κοντογεωργίου στη Μουσική Βιβλιοθήκη αναρτήθηκε η δέκατη ενότητα έργων.

Η 10η ανάρτηση περιλαμβάνει επτά χριστουγεννιάτικες συνθέσεις, των Αδάμη, Παππά και Παπακωνσταντίνου, τριών φίλων μου που δεν ζουν πια, αλλά στα έργα τους ανανεώνεται η μνήμη μας γι αυτούς. Κοντά στα χριστουγεννιάτικα έργα υπάρχουν και δυό επεξεργασίες του Ρούλη Παπακωνσταντίνου, η όμορφη επεξεργασία του απολυτίκιου της Πεντηκοστής, ελαφρά επηρεασμένη από τα κοράλ του Bach, καθώς και η ευφυής εργασία του πάνω στον Τρισάγιο Ύμνο, που, όπως μου είχε γράψει, φαντάρος στην Αθήνα, τον απασχόλησε πολύ. Δέστε τώρα πώς συνδέονται αυτοί οι τρεις συνθέτες: Ο Παπακωνσταντίνου, που μου τον σύστησε  ως σπουδαίο σπουδαστή του ο καθηγητής μας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Τάσος Παππάς, εκτιμούσε ιδιαίτερα τον τρόπο επεξεργασίας της βυζαντινής μουσικής από τον Μιχάλη Αδάμη. Νομίζω πως φαίνεται καθαρά στις συνθέσεις του, με τις οποίες μερικές φορές εκτιμώ πως τον υπερβαίνει, προσωπική γνώμη μου εκφράζω, μπορεί να κάνω λάθος.

Τα έργα της 10ης ανάρτησης περιλαμβάνουν και δυο συνθέσεις για χορωδία όμοιων φωνών του ευρηματικού και πολυτάλαντου φίλου, Νίκου Κυπουργού.

Όλα τα έργα είναι διαθέσιμα στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών.

Απευθείας πρόσβαση στις παρτιτούρες:

Αδάμης – 4 ιδιόμελα των Χριστουγέννων

Αδάμης – Κάλαντα Προποντίδος

Κυπουργός – Αν σου τύχει μαύρη γάτα

Κυπουργός – Από πού είσαι Ποταμάκι

Παπακωνσταντίνου – Άγιος Κύριος Σαβαώθ – FNT

Παπακωνσταντίνου – Απολυτίκιον της Πεντηκοστής

Παπακωνσταντίνου – Χριστός γεννάται δοξάσατε

Παππάς – Χιόνια στο καμπαναριό

 

Βάση Δεδομένων Χορωδιακού Αρχείου του Αντώνη Κοντογεωργίου

Για να προσπελάσετε τη βάση δεδομένων του Χορωδιακού Αρχείου του Αντώνη Κοντογεωργίου πατήστε εδώ. Πατώντας πάνω στο βελάκι δεξιά στην κάθε στήλη της επικεφαλίδας, διαλέγετε τα κριτήρια αναζήτησης που επιθυμείτε έτσι ώστε εύκολα να φτάσετε στο ζητούμενο αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Αντώνη Κοντογεωργίου για την ευγενική παραχώρηση του πολύτιμου χορωδιακού του αρχείου.

About The Author

Related posts

Απάντηση