Τελευταία Νέα

Η Βυζαντινή Χορωδία Θεόδωρος ‘Φωκαεύς’ στην Ευαγγελίστρια (Πάτρα, Κυριακή 6 Μαΐου 2018)

Την ερχόμενη Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και ώρα 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η νέα συναυλία Εκκλησιαστικής μουσικής της Βυζαντινής – Παραδοσιακής  χορωδίας «Θεόδωρος Φωκαεύς» στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πατρών με τίτλο «Δοξάσατε τον Αναστάντα Χριστόν». Η μουσική εκδήλωση που γίνεται μετά από πρόσκληση του προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πατρών π. Αμβροσίου Γκουρβέλου και του Ενοριακού Συμβουλίου του ναού προς τον Πολιτιστικό Όμιλο του Φωκαέως, συνδιοργανώνεται από τους δύο ανωτέρω φορείς και τελεί υπό την αιγίδα της  Ι. Μ. Πατρών και την στήριξη της Στέγης Ελληνικών χορωδιών. Ο 40μελής χορός θα παρουσιάσει το μουσικό του πρόγραμμα υπό την διεύθυνση του χοράρχη του, Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών, κ. Χαραλάμπους Θεοτοκάτου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, που θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση, εκπροσώπων των Αρχών της πόλης και πολλών φιλόμουσων Πατρινών.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με εισαγωγική ομιλία του προέδρου και διοικητικού υπευθύνου του χορού κ. Γεωργίου Βέργου, που πέραν του ιστορικού της χορωδίας και της αναφοράς των μελλοντικών της σχεδίων, θα παρουσιάσει και την ανάλυση των μουσικών μελών. Η συναυλία περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος της επίκαιρους ύμνους Αναστάσεως και Πεντηκοσταρίου σε ιδιαίτερα όμορφες αποδόσεις, ενώ στο δεύτερο κομμάτι της θα εκτελεστούν εξαιρετικά μελωδήματα όλου του ενιαυτού σύμφωνα με το κλασσικό, Πατριαρχικό ύφος, προς τέρψιν των απανταχού μουσικοφίλων. Ορισμένα από αυτά άλλωστε τα κλασσικά Βυζαντινά μέλη, υπάρχουν και στο συλλεκτικό λεύκωμα 12ετίας της χορωδίας, που κυκλοφόρησε αμέσως μετά τις 25 Μαρτίου 2018 και  περιλαμβάνει ένα 36σέλιδο ένθετο βιβλιαράκι με κείμενα και φωτογραφικό υλικό από την μέχρι τα τέλη του 2017 μουσική διαδρομή της χορωδίας, τον ψηφιακό δίσκο «Υμνολογούμεν Ψάλλοντες» με νέες αποδόσεις πασίγνωστων Βυζαντινών μελών και τον ψηφιακό δίσκο «Εν εκκλησίαις άσατε τω Κυρίω» με επιλεγμένους ύμνους από τους επτά, προηγούμενους δίσκους του χορού. Την μουσική εκδήλωση θα κλείσει με επίκαιρη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας  κ.κ. Χρυσόστομος.

About The Author

Βυζαντινός χορός της πόλης των Πατρών που τον χαρακτηρίζει η ορθή γνώση της τέχνης της Βυζαντινής Μουσικής, το νεαρό της ηλικίας της πλειοψηφίας των Ιεροψαλτών της, καθώς και ο ενθουσιασμός και ο ζήλος τους

Related posts

Απάντηση