Τελευταία Νέα

Οι πασχαλινές εκδηλώσεις της χορωδίας «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης

Μεγάλη Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 | Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, ώρα 20.45 «ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΥΜΝΟΥΜΕΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ»

Οι εκκλησιαστικοί βυζαντινοί ήχοι συναντούν τη δυτική ευρωπαϊκή μουσική και μαζί υμνούν Τον Κύριο. Με τη βοήθεια της μουσικής και του λόγου θα παρακολουθήσουμε μια συναυλία – παράσταση με έργα από το Βυζάντιο έως την Δυτική Ευρωπαϊκή Εκκλησιαστική και Κοσμική μουσική. Θα ακουστούν κατανυκτικά Τροπάρια από τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, και αποσπάσματα από τον Επιτάφιο του Μίκη Θεοδωράκη.

Συμμετέχουν: Χορωδία «Ορφέας Τρίπολης», Μικτό τμήμα, μουσική διδασκαλία/διεύθυνση: Χριστίνα Αθανασοπούλου Παιδικό τμήμα, μουσική διδασκαλία/διεύθυνση: Χαρά Πίσχου Βυζαντινή Χορωδία Ι. Ν. Αγίου Τρύφωνος Τριπόλεως, χοράρχης Βασίλειος Κούρος Φιλαρμονική Δήμου Τρίπολης, μουσική διεύθυνση Σωτήρης Κωστούρος Συνοδεύει Ορχήστρα Δωματίου
 Η ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή διαβάζει κείμενα που θα μας οδηγήσουν στην κορύφωση του Θείου Δράματος Μουσική Διεύθυνση ο Θεόδωρος Γ. Λεμπέσης

Μεγάλη Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 | Ι.Ν. Αγίου Δημητριου Τριπόλεως, ώρα 20.00

Η Χορωδία «Ορφέας Τρίπολης» (Διεύθυνση Χριστίνα Αθανασοπούλου) αποδίδει το ΤΡΟΠΑΡΙΟ της ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ σε μέλος Θεμιστοκλή Πολυκράτη και μεταγραφή για μικτή χορωδία από τον Διονύσιο Μαργέτη Θεοδωράτο.

Μεγάλη Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 | Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, ώρα 20.30 «ΜΕΣΣΙΑΣ» – Γ. Φ. ΧΑΙΝΤΕΛ

Ο Μεσσίας (Messiah – HWV 56) το γνωστό ορατόριο του Γερμανού συνθέτη Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ, το οποίο γράφτηκε το 1741 σε λιμπρέτο του Τσαρλς Τζένενς, συμπεριλαμβάνοντας αποσπάσματα από τη Βίβλο καθώς και Ψαλμούς από το Αγγλικανικό Προσευχητάριο. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Δουβλίνο στις 13 Απριλίου 1742 και έκτοτε είναι ένα από τα συχνότερα εκτελούμενα χορωδιακά έργα του ρεπερτορίου της δυτικής μουσικής. Ο Μεσσίας χωρίζεται σε τρία μέρη: το Α’ αρχίζει με τις προφητείες του Ησαΐα και τον Eυαγγελισμό των ποιμένων. Στο Β’ μέρος το κείμενο επικεντρώνεται στο Θείο Πάθος, το οποίο και κλείνει με το περίφημο χορωδιακό Αλληλούια. Τέλος, το Γ’ μέρος έχει ως κεντρικό θέμα την Ανάσταση νεκρών και τη δόξα του Ιησού στους Ουρανούς.

Συμμετέχουν Μικτή Χορωδία «Ορφέας Τρίπολης» Μουσική διδασκαλία: Χριστίνα Αθανασοπούλου Σοπράνο: Νίκη Χαζιράκη Μέτζο: Ειρήνη Καράγιαννη
 Τενόρος: Βασίλης Καβάγιας Μπάσος: Πέτρος Μαγουλάς Συνοδεύει Ορχήστρα Δωματίου Μουσική Διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης

Μεγάλη Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018 ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ

Η χορωδία «Ορφέας Τρίπολης» συμμετέχει με την απόδοση Εγκωμίων στην περιφορά του Επιταφίου στο Δεκάζειο Γηροκομείο (ώρα 16.00), στον Ι. Ν. Άλσους Αγίου Γεωργίου (ώρα 17.00) και στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Τριπόλεως (ώρα 20.00)

About The Author

Μικτή, Εκκλησιαστική, Νεανική, Παιδική Χορωδία

Related posts

Απάντηση