Τελευταία Νέα

Ρέκβιεμ για 964 ψυχές – Συναυλία Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ στα Χανιά

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στις 20:00 και στις 22:00, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ παρουσιάζουν στην Καθολική Εκκλησία Χανίων το έργο του Γιώργου Κουμεντάκη «Ρέκβιεμ για 964 ψυχές», σε ποίηση Δημήτρη Καπετανάκη για σοπράνο, ανδρική χορωδία και ορχήστρα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο Α΄ μέρος της συναυλίας το σύνολο Vamos Ensemble θα παρουσιάσει διασκευές σε παραδοσιακά έργα και σε Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο καλλιτεχνικός διευθυντής του μουσικού συνόλου Vamos Ensemble, Κώστας Κεχράκος χαρακτήρισε την παρουσία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας της ΕΡΤ στα Χανιά, ως ένα πολύ σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός για την Κρήτη και σημείωσε ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες στην καθολική εκκλησία, μόλις 300, αλλά προτιμήθηκε ο συγκεκριμένος χώρος, καθώς η συναυλία θα παρουσιαστεί με φυσικό ήχο!
Ο κ. Κεχράκος αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον των Χανιωτών για τη συγκεκριμένη συναυλία και αποκάλυψε ότι υπάρχουν συζητήσεις για επανάληψή της, πιθανότατα το Σεπτέμβριο, στα Χανιά!

Σολίστ: Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο).
Μουσική διδασκαλία Χορωδίας ΕΡΤ: Δημήτρης Κτιστάκης.
Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας.
Δύο παραστάσεις: 20:00 και 22:00
Είσοδος ελεύθερη
Χώρος διεξαγωγής της συναυλίας: Καθολική Εκκλησία Χανίων

About The Author

Related posts

Απάντηση