Τελευταία Νέα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΣΤΟ 19ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών συμμετείχε στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χορωδιών το όποιο πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη από 9-11 Μαΐου 2014. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς πού ένα από τα Ιδρυτικά μας Μέλη, η Χορωδία Τρίπολης, ανέλαβε να πραγματοποιήσει αυτό το παράτολμο εγχείρημα μετά από τέσσερα χρόνια και το έφερε σε πέρας με επιτυχία. Στο τριήμερο συνέδριο έλαβαν μέρος πολλά Καλλιτεχνικά & Διοικητικά Στελέχη χορωδιών απ’ όλη την Ελλάδα.

19pasyxo-01
Ο Πρόεδρος της Στέγης Θωμάς Λουζιώτης – Ο Γενικός Γραμματέας της Στέγης Γιώργος Γεωργόπουλος

Παρουσιάστηκαν εξαιρετικά γόνιμες εισηγήσεις για το Χορωδιακό γίγνεσθαι της Πατρίδας μας. Η Στέγη, μέσω του προέδρου της Θωμά Λουζιώτη και του Γενικού της Γραμματέα Γιώργου Γεωργόπουλου, ανέλυσε το θέμα : «Η αναγκαιότητα της συλλογικής προσπάθειας στη χορωδιακή πράξη. Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών στο χθες, στο σήμερα, στο αύριο», όπου αποτέλεσε αφορμή για γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.

19pasyxo-02
Από αριστερά : Ο Γενικός Γραμματέας της Στέγης Γιώργος Γεωργόπουλος, η ψυχή του ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ. και Γενικός Γραμματέας της Χορωδίας Τρίπολης  Νίκος Γαργαλιώνης, Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας Σταύρος Σολωμός,  Ο Πρόεδρος της Στέγης Θωμάς Λουζιώτης  περιστοιχίζονται από συμμετέχοντες του 19ου ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ.

Μέλη της Στέγης αλλά και γνωστά ονόματα της Χορωδιακής Μουσικής όπως ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος (Μαέστρος της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής), Στάθης Αρβανίτης (Πρόεδρος Ένωσης Δ/ντών Χορωδιών «ΠΕΔΙΧΟ»), Αντώνης Οικονόμου (Πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος) Σταύρος Σολωμός (Μαέστρος της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας), Σταύρος Μπερής (Μαέστρος της Χορωδίας Εμπορικής Τράπεζας), Δημήτρης Καραβέλης (Μαέστρος του Αθηναϊκού Χορωδιακού Συνόλου «Athens Choir Ensemble»), Στράτος Τσίχλας (Πρόεδρος της Χορωδίας «Κοραής» Θες/νίκης), Λούζης Ροσέτος (Πρόεδρος της Χορωδίας Κεφαλλονιάς), Χρήστος Κουτσονίκας (Μαέστρος της Χορωδίας Αγ. Παρασκευής Αθήνας), Κώστας Λούμος (Διοικητικός Υπεύθυνος της Δημοτικής Χορωδίας Ναυπλίου), Χρήστος Παρασκευόπουλος (Μαέστρος Χορωδίας ΄΄Sacra Musica΄΄), Χαράλαμπος Μιχαηλίδης (Μαέστρος της Χορωδίας Κηφισιάς 1937 & Παλλήνης), Θεοδόσιος Αντωνιάδης (Μαέστρος της Δημοτικής Χορωδίας Ναυπλίου) κ.α., παρουσίασαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και προσπάθησαν να μιλήσουν για τη Χορωδιακή Πράξη στον 21ο αιώνα.

Τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, έδωσαν έναν ιδιαίτερο χορωδιακό τόνο στους παρευρισκόμενους, οι επίλεκτες Ελληνικές Χορωδίες: «Ambitus» του Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης, «Αθηναϊκό Φωνητικό Σύνολο», «Musica Sacra» και η Νεανική της «Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας» οι οποίες, με την ερμηνευτική τους ποιότητα έτερψαν τους Συνέδρους και το φιλόμουσο κοινό της Τρίπολης.
Για το 20ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ. που θα λάβει χώρα το 2015, εκδήλωσαν ενδιαφέρον χορωδίες από Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κεφαλλονιά, Ρόδο και Ναύπλιο.

Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών θέλει να δώσει συγχαρητήρια τόσο στη διοργανώτρια αλλά και σε όλους όσους έλαβαν μέρος στο 19ο ΠΑ.ΣΥ.ΧΟ. και θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις κάθε ανάλογη προσπάθεια στο μέλλον.

About The Author

Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών είναι Συλλογικός Πολιτιστικός φορέας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος συνενώνει πανελλαδικά φορείς που διατηρούν στους κόλπους τους χορωδιακά σχήματα ή ασχολούνται με τη χορωδιακή τέχνη, δραστηριότητα και έρευνα καθώς και φυσικά πρόσωπα που έχουν κάποια από τις ανωτέρω ιδιότητες.

Related posts

Απάντηση