Τελευταία Νέα

Τηλεοπτική προβολή συναυλίας για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821

Η τηλεόραση της ΕΡΤ πρόκειται να προβάλει την εμβληματική συναυλία της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση του ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ».

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί από την ΕΡΤ 2, το Σάββατο 14 Αυγούστου, στις 6.30 το απόγευμα, ενώ εκτός από τον Ελλαδικό χώρο, θα φθάσει σε πολλά μέρη της υφηλίου, όπου η ΕΡΤ εκπέμπει, με στόχο να παρακολουθήσουν τη συναυλία τα εκατομμύρια των ομογενών μας.

Υπενθυμίζεται στους τηλεθεατές, πως πρόκειται για την παρουσίαση του συγκλονιστικού έργου του Εθνικού μας ποιητή, Διονυσίου Σολωμού, «ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ», που γράφτηκε το 1823 στην Ζάκυνθο, τόπο καταγωγής του ποιητή και το οποίο μελοποιήθηκε το 1828 από τον Κερκυραίο μουσουργό, Νικόλαο Χαλικιόπουλο- Μάντζαρο.

Η όλη σύνθεση όπως είναι γνωστό, παρουσιάστηκε αυτούσια, στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΗΡΩΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ στην Αγία Λαύρα Καλαβρύτων, την Παρασκευή 23 Ιουλίου, με τους ισχύοντες υγειονομικούς όρους, παρουσία Αρχών και πλήθους κόσμου. Το έργο ενορχήστρωσε για Συμφωνική Ορχήστρα και επεξεργάστηκε τα χορωδιακά μέρη, ο διαπρεπής Αρχιμουσικός Άλκης Μπαλτάς, ο οποίος είχε και την μουσική διεύθυνση της συναυλίας.

Μετείχαν συνολικά άνω των 180 ερμηνευτών: Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, η Μικτή Χορωδία της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ» [Διδασκαλία: Σταύρος Σολωμός, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά, Λούση Χριστοδούλου], η Παιδική Χορωδία της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ» [Διδασκαλία: Αρετούσα Νικολοπούλου, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά], ενώ μετείχε ως σολίστ η διαπρεπής mezzo soprano, Ειρήνη Καράγιαννη, η οποία απήγγειλε επιλεγμένους στίχους, από το έργο του Εθνικού μας ποιητή.

Η συναυλία θα επαναληφθεί στον Κήπο των Ηρώων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, με την συνδιοργάνωση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, του ΔΗΜΟΥ της ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ και της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ».

About The Author

Προπαιδική, Παιδική, Νεανική, Μικτή, Βυζαντινός Χορός, Γυναικείο Φωνητικό Σχήμα «ΕΜΜΕΛΕΙΑ», Φιλαρμονική Ορχήστρα, Θεατρικό εργαστήρι, Ορχηστρικό-Κιθαριστικό σχήμα ¨VIBRATO¨, Ωδείο Πολυφωνικής Χορωδίας

Related posts

Απάντηση