Τελευταία Νέα
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ο Δρόμος προς τα Θεία Πάθη…

22 Απριλίου 2016 @ 21:00

sygxrono_wdeio_larisasΕν αναμονή της Εβδομάδας των Παθών τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου σε συνεργασία με το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας θα πραγματοποιήσει την συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής  ¨Ο Δρόμος προς τα Θεία Πάθη¨. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Απριλίου και ώρα 20:00 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου των εκπαιδευτηρίων (1οςόροφος, είσοδος από την οδό Ικαρίας).

Στην συναυλία θα συμμετάσχουν τα μουσικά σύνολα του Σ.Ω.Λ: Βυζαντινός Χορός, Φωνητικό Σύνολο ¨Solartissimo¨, Ανδρικό Φωνητικό Σύνολο, η χορωδία ομοίων φωνών και η Μικτή Χορωδία του Σ.Ω.Λ. καθώς και οι χορωδίες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου των εκπαιδευτηρίων. Την συναυλία θα προλογίσει η δίδα Μαρία Παπουτσή.

Θα παρουσιαστούν θρησκευτικά έργα συνθετών από την εποχή της Αναγέννησης έως και τις μέρες μας. Πιο συγκεκριμένα θα ακουστούν Ύμνοι, Μοτέτα κ.α. των Τ.L.da Vittoria, J.Arcadelt, A.Lotti, W.A.Mozart, L.V.Beethoven, C.Saint-Sains, S.Rachmaninov, B.Chilcott κ.α.

Επίσης θα παρουσιαστεί το μεγαλοπρεπές έργο “Stabat Mater” του G.P.Pergolesi.

Το αριστούργημά του περιγράφει τα Πάθη του Χριστού μέσα από τα μάτια της μητέρας του, βασίζεται σε ένα εκκλησιαστικό ποίημα του ΧΙΙΙ αιώνα, στη Γοτθική εποχή και υμνεί την Παναγία που θρηνεί τον Εσταυρωμένο Χριστό. Έχει μελοποιηθεί πολυφωνικά από τους Josquin des Pres και Palestrina, ενώ ο Pergolesi, ο Rossini, ο Vivaldi, ο Verdi και πολλοί άλλοι το μελοποίησαν εκ νέου σε μεταγενέστερες εποχές. Χαρακτηριστικό του έργου του Pergolesi είναι ο συνδυασμός της τρυφερότητας της έκφρασης και της τελειότητας της μελωδικής γραμμής. Είναι γραμμένο για δύο γυναικείες φωνές, έγχορδα και basso continuo. Ο Pergolesi περιόρισε τους σολίστες σε γυναικείες φωνές γιατί ήθελε να αφήσει στις γυναίκες να εκφράσουν το μητρικό πόνο. Είναι δομημένο ως ιταλική καντάτα του 18ου αιώνα με άριες, ντούο και χορωδία.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση των μουσικών συνόλων θα έχει ο μαέστρος Νίκος Στ. Ευθυμιάδης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
22 Απριλίου 2016
Ώρα:
21:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Διοργανωτής

Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας

Χώρος Διεξαγωγής

Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου
Λάρισα, Ελλάδα + Χάρτης Google

Απάντηση