Τελευταία Νέα
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πορεία προς το Πάθος- Ύμνοι και Θρήνος

20 Απριλίου 2016 @ 21:00

ΑΦΙΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΠΑΣΧΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ 20 4 16

Δεύτερη μεγάλη συναυλία της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, με το γενικό τίτλο: ‘’Πορεία προς το Πάθος- ΄Ύμνοι και Θρήνος’’ και η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Πάτρας, τη Τετάρτη 20 Απριλίου (εβδομάδα πριν από τη Μεγάλη) στις 8.00 το βράδυ, με τη συμμετοχή των τμημάτων του Οργανισμού: ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ (Διεύθυνση: Γιάννης Κόττορος), Γ.Φ.Σ. ‘’ΕΜΜΕΛΕΙΑ’’ (Διεύθυνση: Αρετούσα Νικολοπούλου- Αλμπένα Πένκοβα), αλλά και Ορχήστρας Παραδοσιακής μουσικής, υπό τη γενική επιμέλεια, διδασκαλία και μουσική διεύθυνση του Διευθυντού του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτου, Γιάννη Κόττορου.

Η συναυλία θα είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στη μυσταγωγική Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, μέσα από τους Ύμνους της Εκκλησίας και τους θρήνους της Ελληνικής παράδοσης.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ θα λάβουν μέρος η διαπρεπής ηθοποιός και δασκάλα υποκριτικής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, Βάσω Σακελλάρη (αφηγήσεις- θρήνους), και η γνωστή Υμνωδός- ερμηνεύτρια παραδοσιακού τραγουδιού, Ξένια Βέρρα. Στο ρόλο του αναγνώστη, ο Θεολόγος και μέλος του Βυζαντινού Χορού της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, Λουκάς Καρτέρης

Στην Ορχήστρα θα λάβουν μέρος: Μανώλης Κόττορος (βιολί), Γιώργος Κοτσίνης (κλαρίνο, φλογέρα), Γιάννης Παναγιωτόπουλος (πολίτικη λύρα- ούτι), Γιάννης Τσεντούρος (κρουστά) και Κώστας Τσαρούχης (Κόντρα μπάσο).

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ και θα μεταδοθεί απ’ ευθείας ραδιοφωνικά, από την ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ. ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ θα είναι η εταιρεία CARNA και το IONIAN CHANNEL. Χορηγοί: ELITE- Πατραϊκή Χαρτοποιία, MIELE- Μιχαηλίδης, Κατάστημα ‘’Mπιζζζ!’’ και Εστιατόριο ‘’Αλάμπρα’’. Χορηγοί επικοινωνίας: οι εφημερίδες ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΑΧΑΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ, ο τηλεοπτικός σταθμός LEPANTO T/V, οι ιστότοποι ΤΗΕ BEST, TEMPO 24, PATRAS EVENTS, JUNIORS CLUB και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΑΝΤ1 RADIO PATRAS.

Πληροφορίες, στη Γραμματεία του Οργανισμού, Κορίνθου 280- Γούναρη, τηλ. 2610 222.248 και 2610 279.679, καθημερινά πρωί και απόγευμα. www.polyphonikipatras.gr

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20 Απριλίου 2016
Ώρα:
21:00
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,
Ετικέτες Εκδήλωση
,

Διοργανωτής

Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας
Τηλέφωνο:
2610-222248, 2610-279679
Ιστοσελίδα:
www.polyphonikipatras.gr

Χώρος Διεξαγωγής

Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Πάτρας
Πάτρα, Ελλάδα + Χάρτης Google

Απάντηση