Τελευταία Νέα
Αριθμός Μητρώου
20
Name
Καλλιτεχνικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης Κ.Ο.Α.
Σύνοψη
Μικτή, Παιδική Χορωδία, Ορχήστρα
Ιστορικό
Συνυφασμένη με την ιστορία της πόλης μας είναι η ιστορία της μικτής χορωδίας και ορχήστρας του Κ.Ο.Α. Μια ιστορία που ούτε λίγο ούτε πολύ φτάνει τα 78 χρόνια.

Η δραστηριότητα του αρχίζει το 1927 σαν τμήμα του Μουσικογυμναστικού Συλλόγου Εθνικός Αλεξ/πολης, με διάφορες ονομασίες. Το 1973 για νομικούς λόγους πήρε το όνομα Κ.Ο.Α. (Καλλιτεχνικός Όμιλος Αλεξ/πολης).

Ξεφυλλίζοντας την ιστορία του Ομίλου έρχονται στη μνήμη μας πρόσωπα και γεγονότα, ιστορικές στιγμές, αναμνήσεις μιας άλλης εποχής.

Τις μουσικοφιλολογικές βραδιές το 1947 στον κινηματογράφο "Ηλύσια", υπό την διεύθυνση του αείμνηστου Μαέστρου Χρ. Παπαδόπουλου.

Το 1954 την μεγάλη συναυλία με τη μαντολινάτα αποτελούμενη από 40 εκτελεστές συμπατριώτες μας υπό τη διεύθυνση του Χρ. Παπαδόπουλου και με τη σύμπραξη των κ.κ. Γεωργ. Τσιτσιπάπα και Θεοδ. Χαραλαμπίδη.

Το 1978 έλαβε μέρος στο 1Ο χορωδιακό φεστιβάλ Κεφαλονιάς που έγινε με πρωτοβουλία του Φώτη Αλέπορου και συνέχισε να παίρνει μέρος για 4 χρόνια.

Το 1981 το Δ.Σ. του Δήμου Αλεξ/πολης αποφάσισε και απένειμε στον ΚΟΑ το Αργυρό Μετάλλιο διότι συντελεί τα μέγιστα στην προβολή της πόλης μας, στο πανελλήνιο και στο εξωτερικό με αριθμό πρακτικού 15 και αποφ.239/1981.

Το 1982 ο ΚΟΑ πήρε το αργυρό βραβείο από τη μουσική εταιρεία Βορείου Ελλάδος για την προσφορά του στη χορωδιακή μουσική.

Το 1983 δημιούργησε παιδική μαντολινάτα με 50 περίπου μέλη.

Από το 1992 Καλλιτεχνικός Διευθυντής της χορωδίας είναι ο Πάρις Γαζιώτης.

Οι εμφανίσεις μας, είναι πολλές, στα ελευθέρια της πόλης μας, μαζί με τη Στρατιωτική Μπάντα στις εθνικές γιορτές, τα Χριστούγεννα στις εκδηλώσεις του Δήμου, το 1996 το ταξίδι μας στη Γερμανία και η εμφάνιση μας σε 5 πόλεις. Στα νησιά μας, Λήμνο - Μυτιλήνη - Ζάκυνθο, στη Βουλγαρία, σε διάφορα φεστιβάλ μέσα στην Ελλάδα, Αθήνα, Κατερίνη, Ν. Πέραμο, Ν. Πέλλα, Δράμα, Ξάνθη, Λαμία, Θήβα κ.α.

Η διαδρομή του Κ.Ο.Α. δεν σταματά σε τόπο και χρόνο καθώς και η προβολή της πόλης μας διαμέσου αυτού. Είμαστε ερασιτέχνες, δεν αμείβεται κανείς, μας ενώνει η αγάπη μας για το τραγούδι, η χαρά της δημιουργίας και η προσφορά για την καλλιτεχνική και πολιτιστική άνοδο του τόπου μας.
Τμήματα
Αποτελείται από δύο τμήματα:

•Μικτή Χορωδία
•Ορχήστρα
Εικόνα Τμήματος 1
Εικόνα Τμήματος 2
Μαέστροι
Μαέστρος Πάρης Γαζιώτης
Φωτογραφία Μαέστρου 1
Διοικητικό Συμβούλιο
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους:

1.Πρόεδρος: Κουγιουμτζή Πέπυ
2.Αντιπρόεδρος: Ζώλος Κομνηνός
3.Γεν. Γραμματέας: Νικολακοπούλου Ρούλα
4.Ταμίας: Καλαφατζής Γιώργος
5.Μέλος: Χατζηπέτρου Βασιλική
6.Μέλος: Θεοδωρίδου Ελένη
7.Μέλος: Βασιλειάδου Χρυσούλα
Επικοινωνία
Καλλιτεχνικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης.
Μικτή, Παιδική Χορωδία, Ορχήστρα
Πατριάρχου Γρηγορίου 39, 68100, Αλεξανδρούπολη
Πρόεδρος - Υπεύθ. Επικοινωνίας: Πέπη Κουγιουμτζή
(τηλ.: 2551026124, κιν.:6932602708, fax.: 2551024684, e-mail: tolis73@hol.gr)
Μαέστρος: Πάρης Γαζιώτης
Email
tolis73@hol.gr