Τελευταία Νέα

4ος Διαγωνισμός Σύνθεσης Χορωδιακού Έργου

Αποτελέσματα του 4ου Διαγωνισμού Σύνθεσης Χορωδιακού Έργου της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα του 4ου Διαγωνισμού Σύνθεσης Χορωδιακού Έργου της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών στο παρακάτω αρχείο (pdf):

4ος-Διαγωνισμός-Πίνακας-Ανακοίνωσης-Αποτελεσμάτων-Κατάταξης


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ  ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΕΓΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ

>> Αίτηση Συμμετοχής

Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών, συμπληρώνοντας 20 χρόνια από την ίδρυσή της και τιμώντας τη μνήμη του αείμνηστου Δασκάλου και πρώτου Προέδρου της Στέγης, Στέφανου Βασιλειάδη, που είχε ιδιαίτερη αγάπη στα παιδιά , προκηρύσσει τον 4ο Διαγωνισμό Σύνθεσης Χορωδιακού Έργου.

Η σύνθεση θα αφορά πρωτότυπη χορωδιακή σύνθεση για

α)  Παιδική Χορωδία για εκτέλεση a cappella ή με συνοδεία μέχρι δύο το πολύ όργανα, με Ελληνικούς στίχους, που θα αρμόζουν στις παιδικές ηλικίες, θα είναι για  2-3 φωνές και θα έχουν διάρκεια 3-4 λεπτά κατ’ ανώτατο όριο. Τα έργα αυτά πρέπει να σέβονται τις ιδιαιτερότητες της παιδικής – εφηβικής φωνής και να αποφεύγουν ακρότητες στην έκταση των φωνών.

ή

β) Γυναικεία τρίφωνη ή τετράφωνη χορωδία για εκτέλεση a cappella, με Ελληνικούς στίχους, που θα αρμόζουν στη γυναικεία προσωπικότητα και θα έχουν διάρκεια 3-5 λεπτά κατ’ ανώτατο όριο.

Οι συνθέσεις δεν πρέπει να έχουν divisi φωνών. Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην απαραίτητη ανανέωση του ρεπερτορίου των Ελληνικών Παιδικών και Γυναικείων Χορωδιών, με νέες χορωδιακές συνθέσεις, που θα μπορούν να αποδοθούν από μια ερασιτεχνική χορωδία.

Έργα στρυφνά, με φωνητικούς και τονικούς ακροβατισμούς πρέπει να αποφευχθούν.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος Έλληνες συνθέτες με μόνο ένα νέο χορωδιακό έργο.

Το δικαίωμα συμμετοχής ανέρχεται στα 50,00€.

Θα δοθούν τρία βραβεία με χρηματικό έπαθλο  α) 500 €,  β) 300 € και γ) 200 €,  ενώ τα 10-12 έργα (ανάλογα με τον αριθμό των διαγωνιζόμενων)  με την καλλίτερη βαθμολογία θα εκτελεστούν σε συναυλία,  που θα διοργανώσει η Στέγη και θα ηχογραφηθούν.

Για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα έργα τους έως την 15η Δεκεμβρίου 2022 μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση competition@stegichorus.gr σε μορφή Finale ή Sibelius έκδοσης όχι νεότερης του 2019, καθώς και σε  μορφή pdf, midi και xml uncompressed.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να αποστείλει το έργο του με τα πλήρη στοιχεία του, τα οποία θα αναφέρονται στην υπογεγραμμένη Δήλωση Συμμετοχής (όνομα συνθέτη – τίτλος έργου & στοιχεία του), όχι όμως αποτυπωμένα στο έργο του, καθώς και ότι άλλο τυχόν κρίνει απαραίτητο να επεξηγηθεί για την ερμηνεία του έργου του.

Στην παρτιτούρα του έργου πρέπει να αναγράφεται η ακριβής διάρκεια του έργου, η ημερομηνία σύνθεσης, το είδος του έργου (π.χ. για τρίφωνη παιδική χορωδία a cappella ή με συνοδεία οργάνων). Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο σωστό τονισμό των λέξεων μέσω της μουσικής, για να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του στίχου.

Κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να καταθέσει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου  2022 το δικαίωμα συμμετοχής (50€) στον υπ’ αριθμό 5084072703151 με (IBAN GR0301720840005084072703151) λογαριασμό της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών στην Τράπεζα Πειραιώς.  Μετά την κατάθεση του ανωτέρω ποσού και τη συμπλήρωση της Δήλωσης Συμμετοχής, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας (δείτε τα στοιχεία επικοινωνίας στο τέλος της παρούσας προκήρυξης) για να μας δώσετε στοιχεία της κατάθεσης και αποστολής του έργου σας για διευκόλυνση της παρακολούθησης των υποψηφιοτήτων.

Η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής ισοδυναμεί επίσης σε υπεύθυνη δήλωση του κάθε διαγωνιζόμενου ότι αποδέχεται όλους τους όρους της προκήρυξης, ότι το έργο με το οποίο διαγωνίζεται είναι προϊόν δικής του δημιουργίας και συνεπώς ελεύθερο πνευματικών δικαιωμάτων τόσο από πλευράς μουσικής σύνθεσης, όσο και από πλευράς στίχου και ότι αποδέχεται την παρουσίασή του μέσα από εκδηλώσεις της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών και των μελών της, την έκδοση έντυπα  και σε δίσκο ακτίνας και ότι παραχωρεί στη Στέγη Ελληνικών Χορωδιών την άδεια για ραδιοφωνική, τηλεοπτική και πάσης φύσεως εκμετάλλευσή του.

Τα έργα θα κριθούν από κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από τους:

  • Άλκη Μπαλτά (Συνθέτη, Αρχιμουσικό)
  • Χρήστο Σαμαρά (Καθηγητή Σύνθεσης στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.)
  • Ρόζη Μαστροσάββα  (Μουσικό και Διευθύντρια Χορωδίας)
  • Αγαθάγγελο Γεωργακάτο (Διευθυντή της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής)
  • Δημήτρη Μηνακάκη (Συνθέτη, Συγγραφέα, Μαέστρο, Καθηγητή Μουσικής Θεωρίας και Σύνθεσης)
  • Φίλιππο Τσαλαχούρη (Συνθέτη, Διευθυντή των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών)
  • Μαρία – Έμμα Μελιγκοπούλου (Επίκουρη Καθηγήτρια Διεύθυνσης Χορωδίας στο ΤΜΕΤ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Διευθύντρια Χορωδιών)

Για διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας τα e-mails που θα αποσταλούν ηλεκτρονικά θα παραμείνουν σφραγισμένα και θα ανοιχτούν στις 20 Ιανουαρίου 2023 από το Δ.Σ. της Στέγης και θα αποσταλούν τότε στην Κριτική Επιτροπή για αξιολόγηση.

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα αναρτηθούν από τη Στέγη στην Ιστοσελίδα της στο τέλος Ιανουαρίου 2023. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν προσωπικά με e-mail ή μέσω τηλεφώνου, αν δεν διαθέτουν e-mail.

Η αποστολή της Αίτησης Συμμετοχής και του έργου σας συνεπάγεται αυτόματα ότι αποδέχεστε πλήρως και ανεπιφύλακτα όλους τους όρους της Προκήρυξης του 4ου Διαγωνισμού Σύνθεσης Χορωδιακού Έργου της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών.

Στοιχεία επικοινωνίας με τη Στέγη για τον διαγωνισμό:

  •  Θωμάς Λουζιώτης: Τηλ: 6945-159679, Fax: 210-9764774, e-mail: thomaslouziotis@gmail.com   info@ stegichorus.gr
  • Γιώργος Γεωργόπουλος: Τηλ: 6936-773337, 6983-520011, e-mail: gagculture@gmail.com

Προηγούμενοι Διαγωνισμοί Σύνθεσης Χορωδιακού Έργου

About The Author

Related posts

1 Comment

  1. Pingback: Αποτελέσματα 4ου Διαγωνισμού Σύνθεσης Χορωδιακού Έργου της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών | Στέγη Ελληνικών Χορωδιών

Απάντηση