Τελευταία Νέα
Αριθμός Μητρώου
112
Name
Έλενα Δρουκοπούλου
Λογότυπο
Ιστορικό
Η χορωδία BelCantes του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πατρών ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016. Παρά τη σύντομη μουσική της πορεία έχει στο ενεργητικό της συναυλίες και εμφανίσεις με πολύ καλές κριτικές. Η πρώτη επίσημη της εμφάνιση ήταν Χριστουγεννιάτικη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας τον Δεκέμβριο του 2016.
Τον Ιανουάριο του 2017 με αφορμή τη συμπλήρωση 180 χρόνων από την ίδρυση της ενορίας της Εγλυκάδας παρουσίασε στα ΤΕΙ Πατρών χορωδιακή μουσική από ταινίες κινουμένων σχεδίων.
Στις 13 Μαΐου στο θέατρο Royal πραγματοποίησε συναυλία με θέμα Γυναίκα-Μάννα τ’ ουρανού υπέρ του Συλλόγου Άλμα Ζωής (γυναίκες με καρκίνο του μαστού)
Τον Οκτώβριο του 2017 συμμετείχε στον διαγωνισμό χορωδιών της Interκultur στην Καλαμάτα αποσπώντας χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία της.
Tον Ιούνιο του 2018 έλαβε μέρος στο 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης» αποσπώντας πολύ καλές κριτικές για την εμφάνιση της και παίρνοντας την 5η θέση ανάμεσα σε μεικτές χορωδίες. Τον Δεκέμβριο του 2018 συνεργάστηκε (και τον Δεκέμβριο του 2019) με τη χορωδία Vocal και πραγματοποίησε συναυλία στο θέατρο Επίκεντρο.
Τον Νοέμβριο του 2019 πήρε μέρος στο φεστιβάλ ARTIVA στο Ναύπλιο.
Σχεδιάζει φεστιβάλ χορωδιών με Θέμα Άνοιξη και γυναίκα που για φέτος θα παρουσιαστεί στις 18 Μαΐου στο Επιμελητήριο της Πάτρας με προσκεκλημένη την γυναικεία χορωδία Espercanto, την οποία διευθύνει η Μαρίνα Ρετσκάλοβα.
Τη χορωδία διευθύνει η Έλενα Δρουκοπούλου
Εικόνα Τμήματος 1
Εικόνα Τμήματος 2
Μαέστροι
Γεννήθηκε στην Πάτρα. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Παλλάδιο Ωδείο από όπου έλαβε πτυχίο ακορντεόν με καθηγητή τον Γιώργο Κωτσάκη και πτυχίο Ωδικής με τον Αλέξανδρο Παπαγεωργόπουλο. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά και πιάνο με τον Βαγγέλη Κορδομπούλη στο Πρωτότυπο Ωδείο Πάτρας απ’ όπου πήρε το πτυχίο αλλά και το δίπλωμα του πιάνου με Άριστα παμψηφεί και Α Βραβείο, καθώς και τα πτυχία αρμονίας και αντίστιξης με Άριστα . Έχει σπουδάσει φλάουτο, διεύθυνση ορχήστρας και ενοργάνωση μπάντας. Έχει σπουδάσει κλασικό τραγούδι με τους Γιώργο Παππά, Misa Ikeoutsi. Είναι διπλωματούχος κλασικού τραγουδιού, αποφοιτώντας από το Δημοτικό Ωδείο Ρίου με Άριστα παμψηφεί και Β Βραβείο με καθηγήτρια την Νάντια Φιόρου . Έχει σπουδάσει διεύθυνση χορωδίας στο Δημοτικό Ωδείο Πάτρας και συμμετείχε ως επαγγελματίας χορωδός στην χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Έχει ιδρύσει και διευθύνει παιδικές χορωδίες και έχει συμμετάσχει σε πολλά οργανικά και χορωδιακά σύνολα. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων για το πιάνο καθώς και για τη χορωδιακή διδασκαλία στο Namur του Βελγίου υπό την αιγίδα της Europα Cantat, στο Marktoberdorf της Γερμανίας, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με καθηγητές την Μαρία Μελιγκοπούλου, την Κατερίνα Βασιλικού, και για 7 περιόδους στην Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, με καθηγητές τον με καθηγητές τον Andree Andre van den Merwe, Zimfira Poloz, Basilio Astulez, Andre Thomas ,Jean Bartle Ashworth Maria Guinand- Doreen Rao και Joshihisa-Matthias Kinoshita.Έλαβε μέρος ως χορωδός στην Όπερα Διδώ και Αινείας (παραγωγή 2016 του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας) . Είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος ALEA με το οποίο έχει δώσει πολλές συναυλίες με άξονα κυρίως την Ελληνική μουσική. Από το 1988 εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπου με την χορωδία του 17ου Γυμνασίου στο οποίο έχει οργανική θέση τα τελευταία 17 χρόνια έχει πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ και διαγωνισμούς αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις. Τον Ιούνιο του 2017 πήρε το δίπλωμα Διεύθυνσης Χορωδίας με Άριστα, με καθηγητή τον Άγγελο Γεωργακάτο (μαέστρο της χορωδίας της Λυρικής Αθηνών) στο Ωδείο της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών.
Φωτογραφία Μαέστρου 1
Επικοινωνία
Κινητό Τηλέφωνο.: 6989886985
Email : elenidrou@gmail.com, belcantes@gmail.com
http://www.belcantes.gr
https://www.facebook.com/Belcantes.elenadroukopoulou
Instagram: https://www.instagram.com/belcantes_choir
Email
elenidrou@gmail.com
Ιστοσελίδα

Recent Posts