Προβολή προφίλ
Αριθμός Μητρώου
32
Name
Χορωδία ΔΕΗ Α.Ε. ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.
Σύνοψη
Mικτή Χορωδία και Ορχήστρα ΔΕΗ
Ιστορικό
Η Χορωδία της ΔΕΗ ΑΕ ιδρύθηκε το 1978, από μια ομάδα υπαλλήλων της και σταδιακά στελεχώθηκε και συμπληρώθηκε και από συγγενείς και φίλους τους, με κοινή την αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι.
Στη συνεχή δραστηριότητα της, όλα αυτά τα χρόνια, κατάφερε να αναπτύξει μια πολύ σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα της Πατρίδας μας, συμμετέχοντας, είτε σε αυτόνομες συναυλίες και ρεσιτάλ, είτε σε Χορωδιακά Φεστιβάλ, αλλά και συμπράττοντας με πολλές άλλες ονομαστές Χορωδίες και Ορχήστρες, σε όλη την Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Τσεχία, Σουηδία, Βουλγαρία, Κύπρο κλπ).
Με την καθοδήγηση στο παρελθόν, των Μαέστρων Θανόπουλου Ιωάννη, Ζησόπουλου Χριστόφορου, και Παπαθανασίου Κων/νας, έχει μελετήσει πλούσιο ρεπερτόριο διαφόρων εποχών και συνθετών.
Έχει κατά καιρούς συνεργαστεί με μεγάλους Έλληνες συνθέτες, με επώνυμους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς, καθώς και με πολλούς λυρικούς καλλιτέχνες. Έχει, επίσης, εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα της Ελλάδας (Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Παναθηναϊκό Στάδιο, Αρχαίο Στάδιο των Δελφών, Εθνική Λυρική Σκηνή κ.ά.). Τέλος, έχει λάβει μέρος σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, όπως π.χ. στις τελετές έναρξης και λήξεις των Ολυμπιακών & Παραολυμπιακών αγώνων «Αθήνα 2004», στην παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης και στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου το 1997.
Το πλούσιο ρεπερτόριό της αποτελείται από έργα διαφόρων εποχών (από προκλασικό τραγούδι μέχρι και τη σύγχρονη Ευρωπαϊκή Μουσική), έχει δε διακριθεί σε έργα Ελλήνων συνθετών και σε Δημοτικά τραγούδια.
Το 2012, μετά ην απόσχιση του Κλάδου Διανομής της Επιχείρησης η Χορωδία μετονομάστηκε, σε Χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ.
Σήμερα, 35 χρόνια μετά, η Χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, αριθμεί περί τα 40 ενεργά μέλη.
Τμήματα
Η Mικτή Χορωδία και Ορχήστρα ΔΕΗ αποτελείται από τα παρακάτω τμήματα:

•Μικτή Χορωδία
Μαέστροι
Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Χορωδίας ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, από τον Φεβρουάριο του 2005, είναι ο Μαέστρος κ. Κωστής Κωνσταντάρας.
Διοικητικό Συμβούλιο
Διοικητικός Υπεύθυνος ΔΕΗ Α.Ε. κ. Ιωάννης Αλεξόπουλος
Διοικητικός Υπεύθυνος ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. κα Μαρίνα Λουιζίδου
Επικοινωνία
Χορωδία ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ
Μικτή Χορωδία
Χαλκοκονδύλη 32, 10432, Αθήνα
τηλ: 210 5234556,
Διοικητικός Υπεύθυνος & Υπεύθ. Επικοινωνίας: Ιωάννης Αλεξόπουλος
(τηλ/fax.: 2105234379, e-mail: I.Alexopoulos@dei.com.gr )
Μαέστρος: Κωστής Κωνσταντάρας (τηλ.:, 2106892285, κιν.:6977002009)
Email
i.alexopoulos@dei.com.gr