Τελευταία Νέα
Αριθμός Μητρώου
92
Name
Πολιτιστικός - Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής ( Π.Α.Ο.Δ.Α.Π)
Σύνοψη
Μεικτή Χορωδία Δήμου Αγίας Παρασκευής
Ιστορικό
Η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1999, από τον αείμνηστο Σταύρο Κώτση και αποτελείται από εθελοντές χορωδούς, κατοίκους κυρίως της Αγίας Παρασκευής αλλά και των γειτονικών Δήμων.

Στο διάστημα ύπαρξής της η χορωδία, εμφανίστηκε με επιτυχία σε όλες τις Πανελλήνιες Συναντήσεις Χορωδιών του Δήμου Αγίας Παρασκευής, και σε Φεστιβάλ Xορωδιών σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας.

Θεσμός πλέον, για την πόλη της Αγίας Παρασκευής, είναι η ετήσια Θρησκευτική συναυλία της χορωδίας την περίοδο του Πάσχα και των Χριστουγέννων, σε συνεργασία με καταξιωμένες χορωδίες, όπως π.χ τη χορωδία της Εμπορικής τράπεζας, του Αγίου Γεωργίου Καρύτση, του Αγίου Βασιλείου Πειραιά, της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Βύρωνα, της Χορωδίας του συνδέσμου Ελλήνων Αιγυπτιωτών, κ.λ.π.

Το ετήσιο «Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών» με τη συμμετοχή εξαιρετικών χορωδιακών συνόλων, αποτελεί μια αναμενόμενη μουσική όαση, απο πάρα πολλούς φιλόμουσους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής και όχι μόνο.

Από το 2004 η χορωδία ανασυγκροτήθηκε στην όλη δομή και λειτουργία της, εμπλουτίστηκε με νέα μέλη (σήμερα αριθμεί περίπου 54 μέλη), και όλων πλέον η προσπάθεια (μαέστρου, χορωδών και διοίκησης ) είναι να κοινωνήσουν στο πλατύ φιλόμουσο κοινό την ιδιαίτερη αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι, για την εξέλιξη και διάδοση του οποίου εργάζονται με συνέπεια και αφοσίωση.

Το ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει χορωδιακές συνθέσεις Ελλήνων και ξένων συνθετών, τόσο από το κλασσικό ρεπερτόριο όσο και από τη σύγχρονη έντεχνη μουσική.

Την χορωδία διδάσκει και διευθύνει από το 2004 ο μαέστρος Κος Χρήστος Κουτσονίκας.

Η Χορωδία κάνει πρόβες κάθε Τρίτη & Πέμπτη (6μμ - 9μμ) στην θεατρική αίθουσα του σχολείου που βρίσκεται στην οδό Πίνδου & Αγίου Δημητρίου, στο Κοντόπευκο.
Τμήματα
1) Μεικτή Χορωδία Ενηλίκων
Εικόνα Τμήματος 1
Μαέστροι
Την χορωδία διδάσκει και διευθύνει ο μαέστρος κος Χρήστος Κουτσονίκας.
Φωτογραφία Μαέστρου 1
Επικοινωνία
Πολιτιστικός-Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγ. Παρασκευής
Μεικτή Χορωδία Δήμου Αγίας Παρασκευής
Σπάρτης 1, 15342 Αγ. Παρασκευή, Αττική
τηλ: 2106002223 fax:
e-mail: paodap@0091.syzefxis.gov.gr
Μαέστρος: Χρήστος Κουτσονίκας ( Κιν.: 6932447264, e-mail: c.nikas@yahoo.com )
Email
pneumatiko@agiaparaskevi.gr

Recent Posts