Τελευταία Νέα
Αριθμός Μητρώου
12
Name
Δημοτικό Ωδείο Ασπροπύργου
Σύνοψη
Παιδική, Νεανική Χορωδία
Ιστορικό
Παιδική Χορωδία έκανε τα πρώτα της βήματα πριν από τρία χρόνια περίπου με μαέστρο τη κα. Αθανασία Καπρούλια. Σήμερα αριθμεί 35 παιδιά ηλικίας από 6 έως 18 ετών.

Η πρώτη της εμφάνιση πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2002 στο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών στην Αργυρούπολη, η οποία στέφθηκε με επιτυχία. Επίσης στις 10 Μαϊου 2003 συμμετείχε σε παιδικό Φεστιβάλ στα Μέγαρα Αττικής.

Το Δεκέμβριο του 2003 συμμετείχε στο Φεστιβάλ παιδικών χορωδιών που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου υπό την αιγίδα του Δήμου. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μιας σειράς εκδηλώσεων με την ονομασία «ΘΡΙΑΣΙΑ».

Τον Απρίλιο του 2004 έλαβε μέρος στο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών στο νησί της Ρόδου αποσπώντας Δίπλωμα-Διάκριση στην Κατηγορία Φολκλόρ. Στην ίδια κατηγορία συμμετείχαν χορωδίες από Τσεχία, Σκόπια, Σουηδία, Ουκρανία και η Πολυφωνική χορωδία Πατρών.

Το Νοέμβριο του 2004 στα πλαίσια του θεσμού «ΘΡΙΑΣΙΑ», έλαβε μέρος στο 2ο Φεστιβάλ παιδικών χορωδιών.

Στις 9 Απρίλίου 2005, έλαβε μέρος στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Δήμου Παπάγου.

Στις 16 Απριλϊου 2005, η παιδική χορωδία συμμετείχε στον ετήσιο διαγωνισμό παιδικών χορωδιών που διοργάνωσε η Χ.Ο.Ν. και ο όμιλος Unesco Νομών Πειραιώς και Νήσων. Η παιδική χορωδία μας, απέσπασε το 2ο βραβείο (Ασημένιο μετάλλιο).

Στις 12 Δεκεμβρίου 2005 έλαβε μέρος στη συναυλια - αφιέρωμα που διοργάνωσε η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών η οποία ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή όπου και απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι πιο συχνές της εμφανίσεις πραγματοποιούνται στις εκδηλώσεις και στις συναυλίες που διοργανώνει το Ωδείο. Συμμετέχει με ένα ποικίλο πρόγραμμα τραγουδιών αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές και ενθουσιώδη σχόλια.

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση σε γνωστούς και μεγάλους Έλληνες δημιουργούς όπως Χατζιδάκη, Θεοδώρακη, Σπανό.
Τμήματα
Η Χορωδία αποτελείται από τα παρακάτω τμήματα:

•Παιδική & Νεανική Χορωδία
Εικόνα Τμήματος 1
Μαέστροι
Μαέστρος της Παιδικής - Νεανικής Χορωδίας είναι η Αθανασία Καπρούλια. Διδάσκει Πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο.
Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο Γεώργιος Λιάκος.
Επικοινωνία
Δημοτικό Ωδείο Ασπροπύργου.
Παιδική, Νεανική Χορωδία
Αλέκου Παναγούλη 13, 19300 Ασπρόπυργος, Αθανασία Καπρούλια, τηλ: 2105577293, 2105577191, fax: 2105573551
Πρόεδρος: Γεώργιος Λιάκος
Υπ. Επικοινωνίας - Μαέστρος: Αθανασία Kαπρούλια (τηλ.: 2105577191, κιν.:6948-263769,
e-mail: orfeas.evridiki@yahoo.gr, pkasp@aspropyrgos.gr )
Email
orfeas.evridiki@yahoo.gr