Profile Info
Αριθμός Μητρώου
112
Name
Έλενα Δρουκοπούλου
Λογότυπο
Σύνοψη
-
Ιστορικό
Η χορωδία BelCantes του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πατρών ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016. Η πρώτη επίσημη εμφάνισή της ήταν στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας, τον Δεκέμβριο του 2016.
Τον Ιανουάριο του 2017, με αφορμή τη συμπλήρωση 180 χρόνων από την ίδρυση της ενορίας της Εγλυκάδας, παρουσίασε στο ΤΕΙ Πατρών χορωδιακή μουσική από ταινίες κινουμένων σχεδίων.
Έχει συμμετάσχει στον Διεθνή χορωδιακό Διαγωνισμό της Interkultur τον Νοέμβριο του 2017 όπου βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο . Έχει πάρει μέρος στο 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», στο Φεστιβάλ ARTIVA στο Ναύπλιο, σε Χριστουγεννιάτικα Φεστιβάλ, έχει πραγματοποιήσει συναυλία υπέρ του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» στο θέατρο Royal.Συμμετείχε με άλλα 4 χορωδιακά σύνολα στη Συναυλία Γυναικείων χορωδιών που διοργάνωσε το καλλιτεχνικό σωματείο «Vocal Φωνητικό Σύνολο Πάτρας» με την ευκαιρία των εορτασμών της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής 22 Ιουνίου 2019. Έχει διοργανώσει φεστιβάλ χορωδιών με θέμα «Άνοιξη και Γυναίκα» που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πατρών. Τον Δεκέμβριο του 2018 και του 2019 συνεργάστηκε με τη χορωδία Vocal και πραγματοποίησε Χριστουγεννιάτικες συναυλίες στο θέατρο Επίκεντρο και στον Ιερό Ναό Αγ. Ανδρέα Εγλυκάδας. Τον Νοέμβριο του 2019 πήρε μέρος στο φεστιβάλ ARTIVA στο Ναύπλιο με εξαιρετική παρουσία και θερμές κριτικές. Τον Ιούλιο του 2019 μετά από τιμητική πρόσκληση της χορωδίας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κέρκυρας, στα πλαίσια 10ης Θερινής Ακαδημίας, τραγούδησε στο Duomo για όλους τους συμμετέχοντες μαέστρους Έλληνες και ξένους παίρνοντας άριστες κριτικές για την εμφάνιση της. Τον Οκτώβριο πήρε μέρος στον διεθνή διαγωνισμό της Interkultur στην Καλαμάτα όπου διαγωνίστηκε στην κατηγορία της χορωδιακής μουσικής acapella (χωρίς οργανική συνοδεία) κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο. Τον Δεκέμβριο του 2019 συμμετείχε στην Εκδήλωση Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών (ΜΕΤ).
Τον Φεβρουάριο του 2020 ηχογράφησε στο Studio Noise Box το έργο «Τundra» του Ola Gjeilo. Από τον Μάρτιο του 2019 έχει λάβει μέρος στο Διαδικτυακό Παγκόσμιο Χορωδιακό Φεστιβάλ αφιερωμένο στην Ειρήνη μετά από πρόσκληση του φεστιβάλ Μιούζικαλ στην Θεσσαλονίκη, στη Διαδικτυακή εκδήλωση της χορωδίας Αρμονία Πρέβεζας, με τη συμμετοχή χορωδιών από όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Μιούζικαλ Θεσσαλονίκης καθώς και στο 24ο χορωδιακό φεστιβάλ του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης. Τον Μάιο του 2021 πήρε μέρος στο φεστιβάλ World Peace Choral Festival και διαγωνίστηκε στη Γυναικεία και Φολκλόρ κατηγορία. Ως ένα από τα πιο σημαντικά χορωδιακά γεγονότα στον κόσμο, το Παγκόσμιο χορωδιακό Φεστιβάλ για την Ειρήνη το οποίο εδρεύει στην Βιέννη ξεκίνησε στις 22 Μαΐου (στο διαγωνιστικό επίπεδο), παρουσιάζοντας 251 χορωδίες από 32 χώρες. Η χορωδία πήρε την υψηλότερη πρόκριση καθώς με την ψηλή της βαθμολογία και ως πρώτη στην κατηγορία της κατάφερε να είναι φιναλίστ για το Grand Prix ενώ και στην κατηγορία Φολκλόρ κέρδισε χρυσό μετάλλιο. Τον Ιούνιο παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ χορωδιών που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πατρέων στα Ψηλά Αλώνια στην Πάτρα και στο 18ο φεστιβάλ του Α.Σ.Τ.Ο. Επικοινωνούμε με πρόγραμμα επετειακού χαρακτήρα. Τον Σεπτέμβριο συμμετείχε σε μεγαλειώδη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, με τίτλο «Για την Πίστη και την Λευτεριά», που διοργάνωσε η Εκκλησία της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.Τον Δεκέμβριο του 2021 παρουσίασε όλα τα τμήματα της σε Χριστουγεννιάτικη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Όροφως στην Πάτρα.

Στις 17 Ιουνίου η χορωδία παρουσιάστηκε στην Ιχθυόσκαλα (Νότιο Πάρκο) στα πλαίσια του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής .
Στις 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συναυλία όλων των τμημάτων της χορωδίας μας, BelCantes – BelCantini – Belles, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων Πατρών.
5 - 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα το 40ο Διεθνές φεστιβάλ Χορωδιών και ο 26ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιακής μουσικής .
Σε αυτόν τον διαγωνισμό πήρε μέρος η γυναικεία χορωδία BelCantes Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πατρών , με πολύ απαιτητικό ρεπερτόριο και ανάμεσα σε χορωδίες πολύ υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο, διακρίθηκε με 2 Αργυρά μετάλλια σε 2 κατηγορίες. Η χορωδία μας φιλοξένησε στην πόλη μας για 5 ημέρες ένα υπέροχο χορωδιακό σύνολο από την Δανία - Academy of Musics Girls Choir Esbjerg 45 κοριτσιών .
Η τελική συναυλία των 2 χορωδιών πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας στο θέατρο Μπάρυ στις 13 Ιουλίου.
Τμήματα
-
Εικόνα Τμήματος 1
Εικόνα Τμήματος 2
Εικόνα Τμήματος 3
-
Εικόνα Τμήματος 4
-
Εικόνα Τμήματος 5
-
Εικόνα Τμήματος 6
-
Εικόνα Τμήματος 7
-
Εικόνα Τμήματος 8
-
Εικόνα Τμήματος 9
-
Εικόνα Τμήματος 10
-
Εικόνα Υπόλοιπων Τμημάτων
-
Video Χορωδίας
-
Μαέστροι
Γεννήθηκε στην Πάτρα. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο Παλλάδιο Ωδείο από όπου έλαβε πτυχίο ακορντεόν με καθηγητή τον Γιώργο Κωτσάκη και πτυχίο Ωδικής με τον Αλέξανδρο Παπαγεωργόπουλο. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά και πιάνο με τον Βαγγέλη Κορδομπούλη στο Πρωτότυπο Ωδείο Πάτρας απ’ όπου πήρε το πτυχίο αλλά και το δίπλωμα του πιάνου με Άριστα παμψηφεί και Α Βραβείο, καθώς και τα πτυχία αρμονίας και αντίστιξης με Άριστα . Έχει σπουδάσει φλάουτο, διεύθυνση ορχήστρας και ενοργάνωση μπάντας. Έχει σπουδάσει κλασικό τραγούδι με τους Γιώργο Παππά, Misa Ikeoutsi. Είναι διπλωματούχος κλασικού τραγουδιού, αποφοιτώντας από το Δημοτικό Ωδείο Ρίου με Άριστα παμψηφεί και Β Βραβείο με καθηγήτρια την Νάντια Φιόρου . Έχει σπουδάσει διεύθυνση χορωδίας στο Δημοτικό Ωδείο Πάτρας και συμμετείχε ως επαγγελματίας χορωδός στην χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Έχει ιδρύσει και διευθύνει παιδικές χορωδίες και έχει συμμετάσχει σε πολλά οργανικά και χορωδιακά σύνολα. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων για το πιάνο καθώς και για τη χορωδιακή διδασκαλία στο Namur του Βελγίου υπό την αιγίδα της Europα Cantat, στο Marktoberdorf της Γερμανίας, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με καθηγητές την Μαρία Μελιγκοπούλου, την Κατερίνα Βασιλικού, και για 7 περιόδους στην Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, με καθηγητές τον με καθηγητές τον Andree Andre van den Merwe, Zimfira Poloz, Basilio Astulez, Andre Thomas ,Jean Bartle Ashworth Maria Guinand- Doreen Rao και Joshihisa-Matthias Kinoshita.Έλαβε μέρος ως χορωδός στην Όπερα Διδώ και Αινείας (παραγωγή 2016 του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας) . Είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος ALEA με το οποίο έχει δώσει πολλές συναυλίες με άξονα κυρίως την Ελληνική μουσική. Από το 1988 εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπου με την χορωδία του 17ου Γυμνασίου στο οποίο έχει οργανική θέση τα τελευταία 17 χρόνια έχει πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ και διαγωνισμούς αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις. Τον Ιούνιο του 2017 πήρε το δίπλωμα Διεύθυνσης Χορωδίας με Άριστα, με καθηγητή τον Άγγελο Γεωργακάτο (μαέστρο της χορωδίας της Λυρικής Αθηνών) στο Ωδείο της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών.
Φωτογραφία Μαέστρου 1
Φωτογραφία Μαέστρου 2
-
Διοικητικό Συμβούλιο
-
Contact Info
Επικοινωνία
Κινητό Τηλέφωνο.: 6989886985
Email : elenidrou@gmail.com, belcantes@gmail.com
http://www.belcantes.gr
https://www.facebook.com/Belcantes.elenadroukopoulou
Instagram: https://www.instagram.com/belcantes_choir
Email
elenidrou@gmail.com
Email 2
-
Ιστοσελίδα
Social Profiles
Ηχητικό Αρχείο
-
Twitter
-
Google+
-
Πληροφοριες Λογαριασμου
Cover Image
-

Recent Posts