Τελευταία Νέα
Αριθμός Μητρώου
6
Name
Δήμος Ναυπλίου Δημοτική Χορωδία Ναυπλίου
Λογότυπο
Σύνοψη
Παιδική, Μικτή, Νεανική Χορωδία
Ιστορικό
Η Δημοτική Χορωδία Ναυπλίου αναδιοργανώθηκε πλήρως από τον Ιανουάριο του 2003, αποτελώντας πλέον μέλος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, ιδρύοντας και λειτουργώντας σταδιακά νέα τμήματα χορωδιακού τραγουδιού:
•Προπαρασκευαστικό παιδικό τμήμα - 35 μέλη
Διεύθυνση: Ιωάννης Νικολόπουλος
•Τμήμα μικρών παιδιών, έως 12 ετών - 35 μέλη
Διεύθυνση: Ιωάννης Νικολόπουλος
•Τμήμα μεγάλων παιδιών & εφήβων, έως 17 ετών - 45 μέλη
Διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης
•Πολυφωνικό τμήμα ενηλίκων - 55 μέλη
Διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης

Ορόσημο στην περαιτέρω ανάπτυξή της αποτελεί η οριστική μόνιμη στέγασή της σε ειδικό χώρο, σύγχρονο και λειτουργικό, που διαμορφώθηκε για το σκοπό αυτό και καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες της χορωδίας.

Το Δεκέμβριο του 2007 διοργάνωσε με ξεχωριστή επιτυχία στο Ναύπλιο τη 1η Συνάντηση Παιδικών & Εφηβικών Χορωδιών.

Παιδικά & Εφηβικά Τμήματα

Η δημιουργία Παιδικής Δημοτικής Χορωδίας στο Ναύπλιο ήταν μια καινούρια προσπάθεια που ξεκίνησε ως απόφαση του Δ.Σ της δημοτικής χορωδίας Ναυπλίου κατόπιν πρότασης του προέδρου της κ. Κ. Λούμου τον Φεβρουάριο του 2003 και υλοποιήθηκε με την πρώτη της εμφάνιση τη παραμονή των Χριστουγέννων του ίδιου έτους, στο Βουλευτικό, τη πρώτη βουλή των Ελλήνων, στο Ναύπλιο.

Από τότε, το τμήμα των μικρών παιδιών έχει κάνει περισσότερες από είκοσι πέντε εμφανίσεις εντός και εκτός Ναυπλίου με κορυφαίες τις συμμετοχές στη συνάντηση παιδικών χορωδιών 'τα νιάτα τραγουδούν' της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών στην Αθήνα, στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου και στη συναυλία με έργα Μίκη Θεοδωράκη το καλοκαίρι του 2006 στο Ναύπλιο. Κάθε Μ. Παρασκευή η χορωδία ψάλει τα εγκώμια σε ιερούς ναούς.

Αντίστοιχα, το τμήμα των μεγάλων παιδιών & εφήβων έχει κάνει περίπου σαράντα εμφανίσεις εντός και εκτός Ναυπλίου. Συμμετείχε στη συνάντηση παιδικών χορωδιών "Τα νιάτα τραγουδούν" της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, στο 23ο διεθνές φεστιβάλ Πρέβεζας και σε συναντήσεις παιδικών και εφηβικών χορωδιών στην Αθήνα (δ. Παπάγου), τη Τρίπολη, τη Κάρυστο και το Λουτράκι. Συμμετείχε επίσης σε συναυλία στην Εθνική Λυρική Σκηνή με έργα Μίκη Θεοδωράκη παρουσία του ιδίου του συνθέτη. Για τη συμμετοχή της αυτή η χορωδία βραβεύτηκε από τον ΟΠΑΝΑΡ της Ν. Α. Αργολίδας με το βραβείο πολιτισμού 2005. Με εξαιρετική επιτυχία συμμετείχε επίσης σε συναυλία με κοινή εμφάνιση χορωδίας και ορχήστρας Μίκη Θεοδωράκη, στο Ναύπλιο.

Τον Απρίλιο του 2008 παρουσίασε Γαλλικά και Ελληνικά τραγούδια σε ειδική εκδήλωση στη πόλη Martignas της Γαλλίας στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 20η επέτειο αδελφοποίησης Ναυπλίου και Martignas.

Τέλος, τη Μεγάλη Εβδομάδα η χορωδία αποδίδει θρησκευτικούς ύμνους.

Πολυφωνικό Τμήμα Ενηλίκων

Το Πολυφωνικό τμήμα με χρόνο ζωής δύο χρόνων δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάπτυξη του χορωδιακού τραγουδιού και την εκπροσώπηση της πόλης σε εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Η πρώτη του εμφάνιση έγινε παραμονές του 2007 στο Βουλευτικό, τη πρώτη Βουλή των Ελλήνων, στο Ναύπλιο. Έκτοτε έδωσε με ξεχωριστή επιτυχία αρκετές συναυλίες στη πόλη του Ναυπλίου και συμμετείχε σε χορωδιακές συναντήσεις στη Θήβα, τη Κέρκυρα, το Ξυλόκαστρο, τον Άσσο Κορινθίας και τον Άλιμο, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Τον Οκτώβριο παρουσίασε τη πρώτη της θεματική συναυλία - αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι.
Τμήματα
Η Δημοτική Χορωδία Ναυπλίου αποτελείται από τα παρακάτω τμήματα:

•Προπαρασκευαστικό παιδικό τμήμα - 35 μέλη
•Τμήμα μικρών παιδιών, έως 12 ετών - 35 μέλη
•Τμήμα μεγάλων παιδιών & εφήβων, έως 17 ετών - 45 μέλη
•Πολυφωνικό τμήμα ενηλίκων - 55 μέλη
Εικόνα Τμήματος 1
Εικόνα Τμήματος 2
Εικόνα Τμήματος 3
Εικόνα Τμήματος 4
Εικόνα Τμήματος 5
Εικόνα Τμήματος 6
Μαέστροι
Μαέστροι της Χορωδίας είναι οι:

•Ιωάννης Νικολόπουλος (Προπαρασκευαστικό Παιδικό Τμήμα και Τμήμα Μικρών Παιδιών, έως 12 ετών)

•Θεοδόσης Αντωνιάδης (Τμήμα Μεγάλων Παιδιών & Εφήβων, έως 17 ετών και Πολυφωνικό Τμήμα Ενηλίκων)
& Κωνσταντίνος Ρούτουλας
Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο Κωνσταντίνος Λούμος.
Επικοινωνία
Δήμος Ναυπλίου - Δημοτική Χορωδία Ναυπλίου.
Παιδική, Μικτή, Νεανική Χορωδία
Πλατεία Τριών Ναυάρχων, 21100, Ναύπλιο
τηλ: 2752023332 (Δήμος), 2752097807, fax: 2752028607, e-mail: nafpldim@otenet.gr, doppat.nafplio@gmail.com
website: www.nafplio.gr/xorodia.htm
Πρόεδρος - Υπεύθ. Επικοινωνίας: Κωνσταντίνος Λούμος (τηλ.: 2752044880, κιν.:6945904844, 6978441014, 6946772690, e-mail: loumos@vodafone.net.gr, k.loumos@gmail.com),
Μαέστροι: Θεοδόσης Αντωνιάδης, Ιωάννης Νικολόπουλος & Κωνσταντίνος Ρούτουλας
Email
nafpldim@otenet.gr
Ιστοσελίδα