Προβολή προφίλ
Αριθμός Μητρώου
50
Name
Δημοτική Χορωδία Τρικάλων (Μικτή, Δωματίου «Αρμονικές Φωνές»/“Voci Intonate”, Εφηβική-Νεανική Χορωδία)
Λογότυπο
Σύνοψη
Μικτή, Δωματίου «Αρμονικές Φωνές»/“Voci Intonate”, Εφηβική-Νεανική Δημοτική Χορωδία Τρικάλων
Ιστορικό
Η Μικτή Δημοτική Χορωδία Τρικάλων ιδρύθηκε το 1976 και σήμερα αποτελεί τμήμα του Τμήματος Πολιτισμού - Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας - Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων. Είναι μικτή, 'a capella' χορωδία.

Έχει λάβει μέρος σε αρκετές χορωδιακές συναντήσεις, φεστιβάλ και διεθνείς διαγωνισμούς, τόσο στο εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό. Αξιοσημείωτα στιγμιότυπα από την πορεία της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων αποτελούν η συνεργασία με τον διεθνούς φήμης μπάσο Δημήτρη Καβράκο και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, στα Τρίκαλα το 2002, η συμμετοχή στον Διεθνή Διαγωνισμό “Festa Musicale”, στο Όλομουτς της Τσεχίας το 2003, όπου απέσπασε ασημένιο μετάλλιο και τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 173 συμμετέχουσες χορωδίες, καθώς και τιμητική διάκριση. Επίσης, η συμμετοχή της στο 10ο διεθνή διαγωνισμό Χορωδιών που έγινε στη Βουδαπέστη το 2005, όπου απέσπασε δύο χάλκινα μετάλλια στις κατηγορίες κλασική και φολκλόρ. Το 2012 συμμετείχε στην στην πρώτη εκτέλεση του έργου «Ο Μέγας Κάμπος» των Δεσποτίδη-Κούμπου) με την ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του Α. Πυλαρινού, ενώ το 2014 σε συναυλία στην Κωνσταντινούπολη με το έργο “Missa Greca II” του Δ. Παπαποστόλου υπό την ευλογία Της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Σημαντική είναι επίσης και η δισκογραφική εργασία της Χορωδίας στο έργο του Δ. Παπαποστόλου “Missa Greca II”, με συμμετοχή της ορχήστρας δωματίου “Pro Art”, και άλλων χορωδιακών συγκροτημάτων, σε κείμενο της Ελληνικής Ορθόδοξης Λειτουργίας.


Το ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει έργα όλων των μουσικών εποχών, όπως μοτέτα της Αναγέννησης, έργα Κλασσικών συνθετών, Ελληνικά Δημοτικά, Λαϊκά, και σύγχρονα τραγούδια και Εκκλησιαστική Μουσική. Τη καλλιτεχνική διεύθυνση της χορωδίας έχει η μαέστρος κ. Ελένη Ζιάκα. Ας μην ξεχνάμε και την Παιδική-Εφηβική Χορωδία όπως και την Δημοτική Χορωδία Δωματίου Τρικάλων «Αρμονικές Φωνές» / "Voci Intonate", υπό την δ/νση και πάλι της μαέστρου κας Ελένης Ζιάκα. Παράλληλα, η Χορωδία είναι μέλος ελληνικών και ξένων Χορωδιακών οργανισμών: «Στέγη Ελληνικών Χορωδιών», «Ένωση Χορωδιών Ελλάδος», “Musica – Mundi Interkultur Foundation, “International Federation for Choral Music”.

Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτισμού της Δ/νσης Παιδείας - Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων (Γαριβάλδη 8, 42100, Τρίκαλα Θεσσαλίας).
Τμήματα
Αποτελείται από τρία τμήματα:

1. Μικτή Χορωδία
2. Χορωδία Δωματίου «Αρμονικές Φωνές»/“Voci Intonate”
3. Εφηβική-Νεανική Χορωδία
Εικόνα Τμήματος 1
Εικόνα Τμήματος 2
Εικόνα Τμήματος 3
Εικόνα Τμήματος 4
Μαέστροι
Μαέστρος και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων: Ελένη Ζιάκα.
Φωτογραφία Μαέστρου 1
Φωτογραφία Μαέστρου 2
Διοικητικό Συμβούλιο
Προϊσταμένη Τμήματος Πολιτισμού - Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων: Μαρία Τσιούτσια

Αντιδήμαρχος Παιδείας - Πολιτισμού - Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Τρικκαίων: Άκης Αναστασίου
Επικοινωνία
Δημοτική Χορωδία Τρικάλων
Δήμος Τρικκαίων
Διεύθυνση Παιδείας -Πολιτισμού
Τμήμα Πολιτισμού - Αθλητισμού

Γαριβάλδη 8, ΤΚ 42131 - Τρίκαλα
Email: choirtrik@yahoo.gr
Website: www.municipalchoirtrikala.gr

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας:
Ελένη Ζιάκα, Μαέστρος
(τηλ.: 6974648801, e-mail: eleniziaka@yahoo.gr)
Αθανάσιος Μωυσιάδης
Υπ. Δημ. Σχέσεων - Γραμματέας
(τηλ.: 6973986456, e-mail: choirtrik@yahoo.gr)

Email
choirtrik@yahoo.gr