Profile Info
Αριθμός Μητρώου
48
Name
Πολιτιστικός Πνευματικός Σύλλογος «Κοραής»
Μικρογραφία Λογοτύπου
-
Λογότυπο
-
Σύνοψη
Μικτή, Τετράφωνη Χορωδία που αποτελείται κυρίως από άτομα νέας ηλικίας.
Ιστορικό
Ο Πολιτιστικός Πνευματικός Σύλλογος «ΚΟΡΑΗΣ» ιδρύθηκε το 1994 στη Θεσσαλονίκη και αποβλέπει στην υλοποίηση των στόχων του καταστατικού του που είναι:
•Η προβολή και ανάδειξη του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.
•Η προώθηση των θεμάτων του Απόδημου Ελληνισμού.

Αιχμή των πολιτιστικών παρεμβάσεων του Συλλόγου είναι η Χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ» που δημιουργήθηκε ταυτόχρονα με την ίδρυσή του.

Η Χορωδία, στα δέκα χρόνια ζωής και δράσης της, έχει εμφανιστεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπου και διοργάνωσε μεγάλες Συναυλίες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παρακάτω πιο σημαντικές της διοργανώσεις:

1995: Στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. για τη δημιουργία ελληνικού Πανεπιστημίου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, με τη συμμετοχή των Σταύρου Κουγιουμτζή, Λάκη Λαζόπουλου και Αλέξη Κωστάλα.
1996: Στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο για την ενίσχυση των σχολείων στην κατεχόμενη Καρπασία, με τη συμμετοχή του συνθέτη Μάριου Τόκα.
1997: Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκπροσώπων Χορωδιών με 116 συμμετοχές από ελληνικές και ξένες χορωδίες, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ '97».
1998: Συναυλία στο Παλαί ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης για την οικονομική ενίσχυση των Ελλήνων της Ίμβρου και Τενέδου, με το έργο των Μ.Θεοδωράκη - Ο.Ελύτη "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ".
Συμμετείχαν: Μανώλης Μητσιάς, Ανδρέας Κουλουμπής, Δημήτρης Καρέλλης, Συμφωνική Ορχήστρα από την πόλη RATZGRAD Βουλγαρίας και εκατονταμελής Χορωδία από Ελλάδα, Σουηδία και Κύπρο.
2002: Συναυλία με το έργο CARMINA BURANA του Carl Orff στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής. Η εκδήλωση έγινε σε συνδιοργάνωση με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και περιελήφθη στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.
Μαζί με την Κρατική Ορχήστρα συνέπραξε η Χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ», η Χορωδία Κρατικής Ραδιοφωνίας της Σόφιας, η παιδική Χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ» και μέλη της παιδικής Χορωδίας του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης.
Συμμετείχαν οι σολίστ: Βασιλική Καραγιάννη (σοπράνο), Ulf Kenklies (τενόρος) και Peter Danailov (βαρύτονος).
Την Ορχήστρα και την πολυμελή Χορωδία διήθυνε ο διάσημος Ιταλός μαέστρος Luciano di Martino.

Η Χορωδία μας έχει εμφανιστεί επίσης σε εκδηλώσεις και χορωδιακές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Ζάκυνθο, Λευκάδα, Χίο, Θάσο, Αθήνα, Τρίπολη, Χαλκιδική, Κιλκίς, Ξάνθη, Κηφισιά, Αταλάντη, Ναύπακτο Χαλκίδα και Βόλο.

Η Χορωδία έχει δώσει όμως Συναυλίες και στο εξωτερικό: Αυστρία, Eλβετία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Κύπρο, Μάλτα και στη μακρινή Κούβα, τον Οκτώβριο 2000, προσκεκλημένη από το κουβανικό Υπουργείο Πολιτισμού.

Ιδιαίτερες στιγμές για τη Χορωδία αποτέλεσαν οι ερμηνείες θρησκευτικών ύμνων στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου της Βιέννης, στον Άγιο Μάρκο της Βενετίας και στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, στην Αβάνα.

Από τον Απρίλιο 1997 έως το Μάρτιο 2004 η Χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ» λειτούργησε υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης.

Η Χορωδία τιμήθηκε από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ '97» για τη διοργάνωση μιας από τις καλύτερες εκδηλώσεις στο πρόγραμμά της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Τιμήθηκε με το μετάλλιο «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΡΙΔΗΣ» από την Ένωση Χορωδιών Ελλάδας.

Έχει επίσης τιμηθεί από την UNESCO τον Απρίλιο 2002, με μια μοναδική τιμή για Χορωδία σε ολόκληρη την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.
Τμήματα
Η Χορωδία στελεχώνεται από 40 άτομα, είναι μικτή, τετράφωνη, αποτελείται κυρίως από νέας ηλικίας άτομα.
Εικόνα Τμήματος 1
Εικόνα Τμήματος 2
-
Εικόνα Τμήματος 3
-
Εικόνα Τμήματος 4
-
Εικόνα Τμήματος 5
-
Εικόνα Τμήματος 6
-
Εικόνα Τμήματος 7
-
Εικόνα Τμήματος 8
-
Εικόνα Τμήματος 9
-
Εικόνα Τμήματος 10
-
Εικόνα Υπόλοιπων Τμημάτων
-
Video Χορωδίας
-
Μαέστροι
Μαέστρος: Γιάννης Φιλιππουπολίτης
Φωτογραφία Μαέστρου 1
-
Φωτογραφία Μαέστρου 2
-
Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πολιτιστικός Πνευματικός Σύλλογος «Κοραής» διοικείται από επταμελές συμβούλιο με πρόεδρο τον Στράτο Τσίχλα.
Contact Info
Επικοινωνία
Πολιτιστικός Πνευματικός Σύλλογος «Κοραής».
Μικτή Χορωδία
Αλκμήνης 53, 54249, Θεσσαλονίκη
Πρόεδρος - Υπεύθ. Επικοινωνίας: Στράτος Τσίχλας
(τηλ/fax.: 2310309900 (οικία), κιν.:6942487804, e-mail: choir_korais@hotmail.com, choirkorais94@gmail.com )
Μαέστρος: Γιάννης Φιλιππουπολίτης
Email
choir_korais@hotmail.com
Email 2
-
Ιστοσελίδα
Social Profiles
Facebook
-
Ηχητικό Αρχείο
-
Twitter
-
Google+
-
Πληροφοριες Λογαριασμου
Cover Image
-

Recent Posts