Τελευταία Νέα
Αριθμός Μητρώου
111
Name
Μικτή Χορωδία Λαυρίου
Ιστορικό
Η Μικτή Χορωδία Λαυρίου ιδρύθηκε από μέλη του Επιμορφωτικού – Εκδρομικού Ομίλου Λαυρίου και λειτουργεί υπό την αιγίδα του.
Ο βασικός κορμός της αποτελείται από μέλη της πρώην μικτής Δημοτικής Χορωδίας Λαυρίου με την προσθήκη νέων χορωδών που φιλοδοξούν να συνεχίσουν τη μουσική παράδοση της περιοχής μας.
Συμμετείχε σε εκδήλωση για φιλανθρωπικούς σκοπούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο θέατρο ‘’Περοκέ’’ .
Έχει λάβει μέρος στα φεστιβάλ χορωδιών Τρίπολης, Ελευσίνας και Θρακομακεδόνων.
Κορυφαία στιγμή της η καλλιτεχνική της συνύπαρξη με τον μουσικοσυνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο & με τον ποιητή Μάνο Ελευθερίου στο Λαύριο.
Η χορωδία διευθύνεται από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και αποτελείται από 40 μέλη.
Εικόνα Τμήματος 1
Εικόνα Τμήματος 2
Εικόνα Τμήματος 3
Εικόνα Τμήματος 4
Εικόνα Τμήματος 5
Μαέστροι
Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και για τριανταπέντε χρόνια άσκησε το επάγγελμα του εκπαιδευτικού κυρίως στο Λεόντιο Λύκειο Νέας Σμύρνης. Μεγαλωμένος σε καλλιτεχνικό περιβάλλον ασχολήθηκε με την μουσική από την εφηβική ηλικία. Σπούδασε κλασική κιθάρα με τον Χαράλαμπο Εκμετζόγλου και φωνητική με την Ναυσικά Βουτυρά. Η διδασκαλία και διεύθυνση χορωδίας απετέλεσε το αντικείμενο της προτίμησής του και από το 1974 δημιούργησε πρώτα ολιγομελή και αργότερα πολυμελή χορωδιακά συγκροτήματα με κυριότερο τους φίλους μοντέρνας μουσικής (Χ.Φ.Μ.Μ.) κατακτώντας μαζί τους πολλά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Διηύθυνε κατά καιρούς και άλλα σχήματα μεταξύ των οποίων τη Δημοτική Χορωδία Λαυρίου (14 χρόνια) και εσχάτως τη χορωδία του Ε.Ε.Ο.Λ. Μια άλλη πτυχή των Καλλιτεχνικών του τάσεων και ενδιαφερόντων τον έφερε στον κόσμο του θεάτρου. Έχει σκηνοθετήσει 35 περίπου παραστάσεις γράφοντας για αρκετές από αυτές δική του μουσική.
Επικοινωνία
Επιμορφωτικός & Εκδρομικός Όμιλος Λαυρίου
Τηλ.: 22920-25369
Πρόεδρος : Χρήστος Προμιράς κιν.: 6946-155371
email christospromiras@gmail.com
Email
christospromiras@gmail.com