Profile Info
Αριθμός Μητρώου
88
Name
Χορωδία
Επώνυμο
-
Μικρογραφία Λογοτύπου
-
Λογότυπο
Σύνοψη
Μικτή, Εκκλησιαστική, Νεανική, Παιδική Χορωδία
Ιστορικό
Η χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης από την ιδρύσή της (το έτος 1979) είναι ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα των πολιτιστικών φορέων της Τρίπολης, συμμέτοντας ενεργά σε όλες τις πολιτισμικές και θρησκευτικές δραστηριότητες του Δήμου Τρίπολης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και διαφόρων άλλων Αρκαδικών (και όχι μόνο) συλλόγων και ιδρυμάτων. Διατηρεί μικτό, εκκλησιαστικό και παιδικό τμήμα. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του «Ορφέα» είναι ο σπουδαίος μαέστρος και ιδρυτικό μέλος του «ΟΡΦΕΑ», κ. Βασίλης Τζαβάρας (δ/ντης Εκκλησιαστικού τμήματος), ο οποίος προσφέρει τις γνώσεις του και το μεράκι του, από την ίδρυση του σωματείου μέχρι σήμερα. Το μικτό τμήμα διευθύνει η Μο Χριστίνα Αθανασοπούλου και το παιδικό τμήμα η μουσικός κα. Χαρά Πίσχου. Όλοι οι διευθυντές των τμημάτων της Χορωδίας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Στην πολύχρονη καλλιτεχνική του πορεία, ο «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης έχει να επιδείξει πλούσια και συνεχή καλλιτεχνική δραστηριότητα, συμμετέχοντας σε 700 μουσικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και διοργανώντας στην πόλη μας χορωδιακά φεστιβάλ/συναντήσεις μικτών, νεανικών και παιδικών χορωδιών, ετήσια μουσική εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής (21η Ιουνίου) και μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία. Όλα αυτά τα χρόνια στις κορυφαίες καλλιτεχνικές στιγμές του σωματείου καταγράφονται 1) η απόδοση του έργου «Συμφωνική Ορθόδοξη Λειτουργία», του Δημήτρη Παπαποστόλου (1988), 2) η εμφάνιση στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού (1998) για την προβολή του Αρκαδικού Ιδεώδους, 3) η απόδοση του εκκλησιαστικού συμφωνικού έργου Stabat Mater του G. B. Pergolesi (μουσική δ/νση: Γ. Αραβίδης, 2009), 4) η 1η θέση της παιδικής χορωδίας (Α’ Βραβείο) στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών της Χορωδίας & Ορχήστρας Νέων (2011), 5) η θεματικής εκδήλωσης με τίτλο «Μελωδίες Ποιητών» (μουσική δ/νση: Μ. Λεγάκης, 2011, παραγωγή EΡΤ), 6) η πρώτη εκτέλεση του έργου «Ελληνικό Μοιρολόι» του μουσικοσυνθέτη κ. Νίκου Τάτση (2013), 7) η απόδοση του συμφωνικού έργου Requiem, του W. A. Mozart (μουσική δ/νση: Θ. Λεμπέσης, 2015-2016), 8) η συμμετοχή στο έργο «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Γ. Μαρκόπουλου (μουσική δ/νση: Γ. Μαρκόπουλος, 2015-2016), 9) η συμμετοχή στο έργο «Η λειτουργία του Ορφέα» του Γ. Μαρκόπουλου στην αφή της ολυμπιακής φλόγα (μουσική δ/νση: Γ. Μαρκόπουλος, 2016).

Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες μουσικούς όπως οι κκ Γιάννης Μαρκόπουλος, Δημήτρης Παπαποστόλου, Ματθαίος Λεγάκης, Γιώργος Αραβίδης, Νίκος Τάτσης, Αντρέας Πυλαρινός, Θεόδωρος Λεμπέσης, Παναγής Μπαρμπάτης, Ιωάννης Μεταλλινός, Απόλλωνας Κουσκουμβετάκης, με αρκετούς καλλιτέχνες από την Εθνική Λυρική Σκηνή, αλλά και με ορχήστρες όπως η «Παλίντονος Αρμονίας», η NuovArte και η Sinfonietta Αθηνών.

Είναι μέλος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος, της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών και της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρίας, με αποστολή τη μελέτη και την αξιοποίηση του παγκόσμιου Αρκαδικού κεκτημένου. Έχει τιμηθεί με το Χάλκινο Μετάλλιο του Δήμου Τρίπολης και του έχει απονεμηθεί ο Χρυσός Σταυρός των Πολιούχων της Τρίπολης, Νεομαρτύρων Αποστόλων Παύλου και Δημητρίου.
Τμήματα
Η Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης αποτελείται από τα παρακάτω τμήματα:

• Μικτή Χορωδία (Δ/νση: Μο Χριστίνα Αθανασοπούλου)

• Ανδρική Εκκλησιαστική Χορωδία (Δ/νση: Μο Βασίλης Τζαβάρας)

• Νεανική Χορωδία (Δ/νση: Μο Χριστίνα Αθανασοπούλου)

• Παιδική Χορωδία (Δ/νση: Χαρά Πίσχου)
Εικόνα Τμήματος 1
Εικόνα Τμήματος 2
Εικόνα Τμήματος 3
Εικόνα Τμήματος 4
Εικόνα Τμήματος 5
Εικόνα Τμήματος 6
Εικόνα Τμήματος 7
-
Εικόνα Τμήματος 8
-
Εικόνα Τμήματος 9
-
Εικόνα Τμήματος 10
-
Εικόνα Υπόλοιπων Τμημάτων
-
Video Χορωδίας
-
Μαέστροι
Μο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΑΒΑΤΑΣ | Ανδρικό Εκκλησιαστικό Τμήμα | Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Μο ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ | Μικτό τμήμα | Νεανικό Τμήμα

κα ΧΑΡΑ ΠΙΣΧΟΥ | Παιδικό τμήμα

κος ΤΑΣΟΣ ΨΑΡΡΟΣ | Ενορχηστρώσεις - Οργάνωση Ορχηστρικών Τμημάτων
Φωτογραφία Μαέστρου 1
Φωτογραφία Μαέστρου 2
Διοικητικό Συμβούλιο
Το Διοικητικό Συμβούλιο (2016-2018) αποτελείται από τους:

• Πρόεδρος: Δημήτρης Φωτόπουλος (κιν.: 6983505208, 6907645842, e-mail mimisfotop@hotmail.com )
•Αντιπρόεδρος: Σταύρος Μπαριάμης
•Γραμματέας: Παναγιώτης Καφετζής
•Ταμίας: Χριστίνα Ζαχαροπούλου
•Έφορος: Ευαγγελία Λάρου
•Μέλος: Σταύρος Κουρόγιωργας
•Μέλος: Γεωργία Γιαννοπούλου
Contact Info
Επικοινωνία
Χορωδία "Ορφέας Τρίπολης"
Μικτή, Εκκλησιαστική, Νεανική, Παιδική Χορωδία, Ορχηστρικό Σύνολο

Φωτάκου 10, Τ.Θ. 64, 22132, Τρίπολη
τηλ/fax: 2710224622,
e-mail: info@orfeastripolis.gr
website: www.orfeastripolis.gr

Πρόεδρος: Δημήτρης Φωτόπουλος (κιν.: 6983505208, 6907645842, e-mail mimisfotop@hotmail.com )
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Βασίλης Τζαβάρας
Μαέστρος: Χριστίνα Αθανασoπούλου
Email
info@orfeastripolis.gr
Email 2
-
Ιστοσελίδα
Social Profiles
Twitter
-
Google+
-
Πληροφοριες Λογαριασμου
Cover Image
-

Recent Posts