Προβολή προφίλ
Αριθμός Μητρώου
41
Name
Πατραϊκή Μαντολινάτα και Μικτή Χορωδία
Λογότυπο
Σύνοψη
Μικτή Χορωδία - Προπαιδική, Παιδική, Μικτή Χορωδία, Ορχήστρα, Σχολή Μαντολίνου & Κιθάρας
Ιστορικό
80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ - ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1927 από μια 15μελή ομάδα νέων με αγάπη για την μουσική. Αρχικά υπήρξε σαν Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων και αργότερα πλαισιώθηκε από την Μικτή Χορωδία.

Από τότε μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 1000 εκδηλώσεις, πιστοποιώντας πως ακόμα και σε δύσκολους καιρούς, η ΠΑΤΡΑΪΚΗ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ και ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ σημάδεψε με την πορεία τη μουσική και πολιτιστική κίνηση της περιοχής μας.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ΣΤΕΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ.

Η ΠΑΤΡΑΪΚΗ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ έχει λάβει μέρος σε πάρα πολλά χορωδιακά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως στο Φεστιβάλ Αθηνών, Κηφισίας, Νίκαιας, Κεφαλονιάς, Τρίπολης και έχει βραβευθεί με διάφορα βραβεία ενώ έδωσε συναυλίες στη Νόβα Γκόριτσα και Σπλίτ της Γιουγκοσλαβίας, Βενετία της Ιταλίας, Σόφια της Βουλγαρίας, Δερύνεια της Κύπρου με ευμενέστατα σχόλια, όπου και έγινε αδελφοποίηση με τη Δημοτική Χορωδία της Δερύνειας.

Το ρεπερτόριο αποτελείται από έργα προκλασσικής, κλασσικής και σύγχρονης εποχής, φολκλόρ, δημώδη, έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συνθετών. Έχει παρουσιάσει λειτουργικούς ύμνους και ολοκληρωμένα έργα για ορχήστρα εγχόρδων και την Μικτή Χορωδία.

Στην πολύχρονη αυτή πορεία η ΠΑΤΡΑΪΚΗ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς όπως: Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, το Υπουργείο Πολιτισμού, με την Ορχήστρα Πατρών, με την Συμφωνική Ορχήστρα Κέρκυρας, την Μητρόπολη Πατρών και άλλους πολιτιστικούς φορείς της χώρας μας.


Το 1986 διοργάνωσε για πρώτη φορά με επιτυχία την Διεθνή Συνάντηση Χορωδιών. Στην κορυφαία αυτή μουσική συνάντηση έχουν συμμετάσχει 60 και πλέον Ελληνικές και ξένες χορωδίες.
Από το 1988 έως 1991 ο Όμιλος συνεργάστηκε με το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ, συνδιοργανώνοντας τέσσερις συναντήσεις χορωδιών και εντάσσοντας αυτές με επιτυχία στο πρόγραμμά του.
Έχει πραγματοποιήσει μουσικά αφιερώματα προς τιμήν των πιο σημαντικών Ελλήνων συνθετών όπως Μ. Θεοδωράκης, Μ. Χατζιδάκις, Γ. Χατζηνάσιος, Μ. Λοίζος κ.α. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στη συμμετοχή μελών του Ομίλου, στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Σήμερα στον Όμιλο εκτός από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων και την Μικτή Χορωδία λειτουργούν Προπαιδική και Παιδική Χορωδία, Εκκλησιαστική Χορωδία, Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο, καθώς και Σχολή Μαντολίνου το οποίο διδάσκεται ΔΩΡΕΑΝ σε παιδιά από ηλικία 7 έως 12 ετών.

Η επαναδραστηριοποίηση του ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ το 1951 και η εξέλιξη του σημαντικού αυτού πολιτιστικού γεγονότος της πόλης μας, οφείλεται στην επιμονή και τις ενέργειες του Ομίλου μας, παρά τις αντίθετες τότε απόψεις όλων των υπολοίπων φορέων της πόλης.
Στις εκδηλώσεις του ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ συμμετέχει σήμερα ενεργά, στηρίζοντας διάφορες πρωτοβουλίες του, όπως το Φεστιβάλ του Παιδικού τραγουδιού που έχει αποσπάσει Α' Βραβείο κ.α.
Τμήματα
Η Πατραϊκή Μαντολινάτα και Μικτή Χορωδία αποτελείται από τα παρακάτω τμήματα:

•Προπαιδική
•Παιδική
•Γυναικεία
•Μικτή
•Εκκλησιαστική Χορωδία
•Ορχήστρα Εγχόρδων
Εικόνα Τμήματος 1
Εικόνα Τμήματος 2
Εικόνα Τμήματος 3
Μαέστροι
Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μουσικών Συνόλων είναι ο Νίκος Δημογιάννης.
Φωτογραφία Μαέστρου 1
Διοικητικό Συμβούλιο
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από:

•Πρόεδρος: Χρήστος Πούλιος
•Ταμίας: Κωνσταντίνος Αντίοχος
•Γεν. γραμματέας: Νανά Μανωλοπούλου-Κουβέλη
•Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων - Οργάνωσης & Επικοινωνίας: Γεώργιος Γεωργόπουλος
•Έφορος τμημάτων: Κωνσταντίνα Μαρούδα
•Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Μουσικών Συνόλων και Μαέστρος της Πατραικής Μαντολινάτας: Νίκος Δημογιάννης
Επικοινωνία
Πατραϊκή Μαντολινάτα και Μικτή Χορωδία.
Προπαιδική - Παιδική - Μικτή Χορωδία, Ορχήστρα, Σχολή Μαντολίνου & Κιθάρας.
Μαιζώνος & Μιαούλη 41, 26222, Πάτρα
(τηλ/fax.: 2610275571,κιν.:6946168857, οικ.: 2610343046, e-mail: mandolinatapatras@yahoo.gr)
Πρόεδρος: Χρήστος Πούλιος
Μαέστρος: Νίκος Δημογιάννης
Email
mandolinatapatras@yahoo.gr