Προβολή προφίλ
Αριθμός Μητρώου
56
Name
Φωνητικό Σύνολο
Λογότυπο
Σύνοψη
Το Φωνητικό Σύνολο του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 και αποτελεί ένα από τα χορωδιακά τμήματα του ωδείου. Το ρεπερτόριο του συνόλου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα χορωδιακής μουσικής από την Αναγέννηση έως και Σύγχρονη Μουσική. Εμφανίστηκε σε συναυλίες οργανωμένες μεταξύ άλλων Υπουργεία, Πανεπιστήμια, Δήμους, Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς. Η χορωδία έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ και χορωδιακές συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα.Η δράση της χορωδίας δεν περιορίζεται μόνο στο εσωτερικό, καθώς εμφανίζει μεγάλη συναυλιακή δραστηριότητα και εκτός Ελλάδος.
Ιστορικό
Η χορωδία πραγματοποίησε πλήθος συναυλιών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ναύπακτος, Καρδίτσα, Λαμία, Δελφοί ,Πειραιάς, Άργος Ορεστικό κ.α.) και σε χώρους όπως το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Αρχαίο Θέατρο Δελφών κ.α.
Ενδεικτικά αναφέρουμε την συμμετοχή της χορωδίας σε χορωδιακό εργαστήρι και την σύμπραξη της με την ορχήστρα εγχόρδων του Ιερού Ναού του Αγ. Στεφάνου στην Βιέννη σε συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο ναό υπό την διεύθυνση του Gerald Wyrth. Επίσης πραγματοποίησε συναυλίες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ουγγαρία, Σερβία κ.α.). Εμφανίστηκε στην Ελληνική, Ιταλική και Βουλγαρική τηλεόραση και ραδιόφωνο, καθώς συμμετείχε στην ηχογράφηση δίσκων (CD).Έχει συνεργαστεί με ορχήστρες (Ορχήστρα Εγχόρδων Αγ. Στεφάνου Βιέννης, Συμφωνική Ορχήστρα Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ορχήστρα της ΕΡΤ3, Ορχήστρα Νέων Δήμου Λαρισαίων κ.α.), με σημαντικούς μαέστρους (G. Wyrth, Γ.Χατζινίκος, Κ. Κωνσταντάρας, Δ. Δημόπουλος κ.α.), συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως (Γ. Νταλάρας, Κ. Χατζης κ.α.)

Τμήματα
Νεανική Χορωδία
Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο
Solartissimo

Εικόνα Τμήματος 1
Μαέστροι
Μαέστρος: Νίκος Στ. Ευθυμιάδης
Διοικητικό Συμβούλιο
Μαέστρος: Νίκος Στ. Ευθυμιάδης
Μέλος: Γιάννης Γράμψας
Μέλος: Σάντρα Αποστολοπούλου
Επικοινωνία
Χορωδίες – Ορχήστρες Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας
Φωνητικό Σύνολο Solartissimo
Θεοφράστου 62-64 TK.41335, Λάρισα
e-mail: solconservatory@gmail.com
Μαέστρος: Νίκος Ευθυμιάδης (email: nikefthis@yahoo.gr)
Μέλος: Γιάννης Γράμψας ( τηλ.: 6932734558)
Email
solconservatory@gmail.com
Ιστοσελίδα

Recent Posts