Τελευταία Νέα
Αριθμός Μητρώου
105
Name
Χορωδία Συλλόγου Γυναικών Θρακομακεδόνων
Σύνοψη
Χορωδία Συλλόγου Γυναικών
Ιστορικό
Η Χορωδία Συλλόγου Γυναικών Θρακομακεδόνων ιδρύθηκε το 2003 με διευθυντή της τον Σταύρο Πιοτόπουλο. Μέχρι το 2011 ήταν υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων, ενώ από το 2012 και μετά την ευθύνη λειτουργίας της έχει αναλάβει ο Σύλλογος Γυναικών Θρακομακεδόνων.
Απαρτίζεται από ερασιτέχνες χορωδούς με αγάπη για τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι.
Έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και συναυλίες του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων με αφιερώματα σε Έλληνες Συνθέτες (Ξαρχάκο, Χατζηδάκι κλπ), θεματικά αφιερώματα (για τη Μικρά Ασία το 2005 όπου είχε και την 1η της τηλεοπτική εμφάνιση, τους επτανήσιους λογοτέχνες το 2011 κ.α).
Συνέπραξε με τη λαϊκή ορχήστρα και Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αγίας Βαρβάρας στην παρουσίαση του «Άξιον Εστί» του Μ. Θεοδωράκη στα εγκαίνια της 1ης Διαδημοτικής Έκθεσης Εικαστικών Τεχνών υπό την αιγίδα του Α.Σ.Δ.Α το 2005, ενώ το 2004 έλαβε μέρος στην τελετή λήξης των αγώνων της Παραολυμπιάδας της Αθήνας.
Έχει συμμετάσχει σε συναντήσεις Χορωδιών εντός και εκτός της Αττικής, ενώ το Μάιο του 2013 διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών Συλλόγου Γυναικών Θρακομακεδόνων, ελπίζοντας ότι θα αποτελέσει θεσμό στη Χορωδιακή μουσική.
Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει έργα Ελλήνων (αλλά ήδη και ξένων) συνθετών καθώς και άλλα παρμένα από τον χώρο της παράδοσης μας.
Τμήματα
Γυναικεία Χορωδία

Μικτή Χορωδία
Εικόνα Τμήματος 1
Μαέστροι
Μαέστρος ο κος. Σταύρος Πιοτόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε μουσική (ακορντεόν και ανώτερα θεωρητικά) στα Ωδεία Ελευσίνας, Αττικής, Αργυρούπολης και Kodaly. Εξειδικεύτηκε στη διεύθυνση Χορωδίας όπου και έλαβε πτυχίο το 2001, κοντά στον Μαέστρο Κωστή Κωνσταντάρα. Παρακολούθησε πολλά μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια, καθώς και σεμινάρια Μονωδίας και Ιστορίας της Τέχνης.
Από το 2001 έως και σήμερα είναι Διευθυντής των Χορωδιακών τμημάτων του Δημοτικού Ωδείου Αγ. Βαρβάρας, ενώ από το 2012 ανέλαβε τη διεύθυνση της νεοσύστατης Χορωδίας του συλλόγου γυναικών Θρακομακεδόνων.
Έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και ρΛεσιτάλ με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως ο Βασίλης Λέκκας, ο Κώστας Θωμαΐδης, η Λυδία Αγγελοπούλου, ο Σταμάτης Μπερής, η Μορφούλα Παπαγεωργίου, ο Σταύρος Ζουλιάτης κ.α., αλλά και με ηθοποιούς όπως ο Γιάννης Παπαγιάννης, ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Τόνια Καζιάνη και η Μαρία Φιλίππου.
Διετέλεσε μαέστρος των Χορωδιών του Δήμου Θρακομακεδόνων και Δήμου Χολαργού, ενώ ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Χορωδίας Fons Musicalis με την οποία ως Τενόρος συνεργάστηκε με πολλούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού (Μέγαρο Μουσικής, Φεστιβάλ Αθηνών, Compiegne κ.α) και με κορυφαίους συνθέτες, μουσικά σύνολα, σκηνοθέτες και τραγουδιστές (Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Σταύρο Ξαρχάκο, Μιχάλη Κακογιάννη, Κώστα Γαβρά, Γιώργο Νταλάρα, Διονύση Σαββόπουλο, Άλκηστη Πρωτοψάλτη κ.α)
Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος - Διοικ. Υπεύθυνος: Αναστασία Στεφανάτου
Επικοινωνία
Χορωδία Συλλόγου Γυναικών Θρακομακεδόνων
Γυναικεία, Μικτή Χορωδία
Θράκης 65, 17376 Αχαρναί Αττικής
τηλ : 2102432309
Πρόεδρος - Διοικ. Υπεύθυνος: Αναστασία Στεφανάτου (κιν.: 6948168751)
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ελένη Τζίνη (κιν.: 6972749161, email : etzini@otenet.gr)
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Σταύρος Πιοτόπουλος (κιν.: 6977987177, email : s.piotopoulos@gmail.com)
Email
etzini@otenet.gr