Τελευταία Νέα
Αριθμός Μητρώου
106
Name
Μαργαρίτα Παπαδημητρίου - Διευθύντρια Φωνητικού Συνόλου Voice Box
Σύνοψη
Ολιγομελές Φωνητικό Σύνολο
Ιστορικό
Το Voice Box είναι ένα ολιγομελές φωνητικό σύνολο που ιδρύθηκε στις αρχές του 2012.
Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει pop, rock και jazz δημιουργίες, musical και σύγχρονες χορωδιακές συνθέσεις ελληνικής και ξένης μουσικής. Με αυτό το ρεπερτόριο εμφανίζεται τακτικά σε μουσικές σκηνές όπως: "Ρυθμός Stage", "Πολυμήχανο", "δ3", "Παλιό Λιτρίβι" κ.α. Επίσης, έχει δώσει συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως: Ντόρα Μπακοπούλου, Σαβίνα Γιαννάτου, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Τζίνα Φωτεινοπούλου, Δημήτρης Μπουζάνης, Γιώργος Δούσης και Στράτος Διαμαντής.
Το Voice Box έχει ηχογραφήσει τρεις pop-rock διασκευές στο Sound Lab Music Productions Studio (διαθέσιμες στο κανάλι του συνόλου στο YouTube: youtube.com/voiceboxgr) και μία Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση για το ραδιόφωνο. Την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2015 το σύνολο παρουσίασε το Χριστουγεννιάτικό του ρεπερτόριο ζωντανά στο ραδιόφωνο του Τρίτου Προγράμματος στην εκπομπή του Χρίστου Παπαγεωργίου. Τα παραπάνω είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση soundcloud.com/voiceboxgr προς ακρόαση.
Το Voice Box διευθύνει η Μαργαρίτα Παπαδημητρίου.
Τμήματα
Ολιγομελές Φωνητικό Σύνολο
Εικόνα Τμήματος 1
Εικόνα Τμήματος 2
Μαέστροι
Μαργαρίτα Παπαδημητρίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982.
Σπούδασε Κλασσικό Πιάνο με καθηγήτρια την Κ. Βασιλικού. Απέκτησε Πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης με τον συνθέτη Κ. Κλάββα και Πτυχίο Φούγκας με τον συνθέτη Μπ. Κανά απο το Κεντρικό Ωδείο. Σπούδασε Μονωδία με καθηγήτρια τη Μ. Συγγενιώτου και το 2011 πήρε το Δίπλωμα της με βαθμό άριστα και πρώτο βραβείο απο το Ωδείο Ν. Μάντζαρος.
Απο το 2000 είναι μέλος της Επαγγελματικής Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων με τακτικές εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή και άλλους συναυλιακούς χώρους.
Διδάσκει Σύγχρονο Τραγούδι και αναλαμβάνει τη Μουσική Διδασκαλία σε θιάσους.
Διευθύνει το Φωνητικό Σύνολο «Voice Box» το οποίο εκτός άλλων παρουσιάζει και δικές της Χορωδιακές Επεξεργασίες ιδιαίτερα pop, rock και jazz μουσικής.
Από τα 12 της χρόνια και μέχρι σήμερα, δραστηριοποιείται στο χώρο της Διαφήμισης και της Μεταγλώττισης για τον Κινηματογράφο, την Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο δανείζοντας τη φωνή της.
Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε Δισκογραφία και Συναυλίες.
Ως σολίστ εμφανίζεται συχνά σε μουσικές σκηνές της χώρας παρουσιάζοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο από την ξένη κυρίως αλλά και την ελληνική μουσική.
Φωτογραφία Μαέστρου 1
Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος - Διοικ. Υπεύθυνος: Αντώνης Δήμου
Επικοινωνία
Μαργαρίτα Παπαδημητρίου, Διευθύντρια Φωνητικού Συνόλου Voice Box
Φωνητικό Σύνολο
Λάμπρου Κατσώνη 11, 17236 Δάφνη
web site : www.voicebox.gr
Πρόεδρος - Διοικ. Υπεύθυνος: Αντώνης Δήμου, (κιν.:6972883311, email: antonis.dimou@gmail.com)
Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Μαργαρίτα Παπαδημητρίου, (οικία.: 2109762473
κιν.: 6972212717, email: margaritapapadimitriou@gmail.com
voiceboxgr@gmail.com)
www.soundcloud.com/voiceboxgr
www.youtube.com/voiceboxgr
www.facebook.com/voiceboxgr
www.twitter.com/voiceboxgr
Email
voiceboxgr@gmail.com