Τελευταία Νέα
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Οι Εφτά Τελευταίοι Λόγοι Του Χριστού

1 Απριλίου 2023 @ 20:00

Η Συμφωνική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, γνωστοποιεί στο φιλόμουσο κοινό της τη 1η συναυλία της καλλιτεχνικής περιόδου 2023, με πρωταγωνιστή τον Γάλλο συνθέτη Theodore Dubois.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ο εξάρχων της ορχήστρας Δημήτρης Τριανταφύλλου, με τον κορυφαίο Α’ Ανδρέα Καρβούνη, θα ερμηνεύσουν το πρώτο μέρος από το δεξιοτεχνικό κονσέρτο για δύο βιολιά (Concerto for two violins in D Minor – BWV 1043) του J.S.Bach. Στη συνέχεια, Terzetto in C Μajor, opus 74 για δύο βιολιά και βιόλα, του A.Dvorak, θα ερμηνεύσουν οι, Ανδρέας Καρβούνης, Μυρτώ Λειβαδιώτη, Isabell Weschka. Το 1ο μέρος της συναυλίας θα κλείσει με το ορχηστρικό έργο του Μ.Θεοδωράκη «Ναοί στο σχήμα του Ουρανού», και σε Α’ εκτέλεση το έργο του Η.Γκογκίδη, «Εδέμ».

Στο δεύτερο μέρος, θα ακουστεί για πρώτη φορά στο κοινό της Κέρκυρας το έργο του T.Dubois «Οι Εφτά Τελευταίοι Λόγοι Του Χριστού» (The Seven Last Words of Christ), με σολίστ τους Ρόζα Πουλημένου (σοπράνο), Γιάννη Χριστόπουλο (Τενόρος), Σωτήρης Τριάντης (Βαρύτονος), σε συνεργασία με το φωνητικό σύνολο Camerata Vocalis. Το παραπάνω μουσικό έργο, έγινε γνωστό για τα ηχοτοπία που δημιουργεί, μέσω της μουσικής, τις εικόνες, τα συναισθήματα αλλά και την αίσθηση του ‘’σεισμού’’ που προκαλεί το τελευταίο μέρος. «Reus est mortis -Ένοχος θανάτου εστί».
Τη διεύθυνση της συναυλίας, υπογράφει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σ.Ο.Μ.Θ., Ηλίας Γκογκίδης.

Σάββατο 1 Απριλίου 2023 και ώρα 20:00
Ναός Αγίου Γεωργίου
Είσοδος Ελεύθερη

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
1 Απριλίου 2023
Ώρα:
20:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Απάντηση