Τελευταία Νέα
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση. Φιλελληνισμός τότε και τώρα

27 Νοεμβρίου 2021 @ 19:00 - 28 Νοεμβρίου 2021 @ 22:00

Ο Πολιτιστικός – Πνευματικός Σύλλογος «ΚΟΡΑΗΣ» ύστερα από την ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση  προς τιμήν του Ρήγα Φεραίου και των συντρόφων του που πραγματοποίησε  στο Περιβόλι Γρεβενών -εκδήλωση που χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από το Σύλλογό  μας-  προχωρά  στην επόμενη εκδήλωσή του, ενταγμένη στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης.

Ο Σύλλογός μας ανακοινώνει τη διοργάνωση Συνεδρίου με θέμα: «200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση. Φιλελληνισμός τότε και τώρα».     Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Κυπριακών  Οργανώσεων Ελλάδας και έχει την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.                                                                                                          

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά  στις 27 & 28 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19.00 και το θέμα θα προσεγγιστεί  ιστορικά, πολιτισμικά, κοινωνικά και πολιτικά και η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί στο YouTube, από το κανάλι της χορωδίας  «ΚΟΡΑΗΣ».

Εισηγητές θα  είναι κατ’ αλφαβητική σειρά:

Λάμπρος Καλαρρύτης Δημοσιογράφος, Γιάννης Μαγκριώτης, πρώην Υπουργός Εξωτερικών- αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό. Μιλτιάδης Παπανικολάου, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης Α.Π.Θ., Παντελής Σαββίδης, Δημοσιογράφος, Μαρκέλλα-Ελπίδα Τσίχλα, Δρ. Ιστορικός Τέχνης-Μουσειολόγος, διδάσκουσα Α.Π.Θ. και Νίκος Χριστοδουλίδης, Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θα χαιρετήσουν στην έναρξη του Συνεδρίου οι Πρόξενοι της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΟΡΑΗΣ».

Χορηγοί επικοινωνίας 9.58 fm και 102fm.

Επειδή η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να φωτίσει γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές από την ιδιαίτερα σημαντική δράση των εκατοντάδων φιλελλήνων και του κινήματος συμπαράστασης που δημιουργήθηκε στη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης και κυρίως για το ρόλο που θα μπορούσαν να επιτελέσουν οι Φιλέλληνες  στη σημερινή ταραγμένη περίοδο και επειδή το Συνέδριο απευθύνεται όχι μόνο στο εξειδικευμένο ακροατήριο αλλά και στο ευρύ κοινό,  επιθυμούμε την προβολή του Συνεδρίου μέσω των μέσων μαζικής επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με ελληνικά τραγούδια από χορωδίες και ερμηνευτές του εξωτερικού.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
27 Νοεμβρίου 2021 @ 19:00
Τέλος:
28 Νοεμβρίου 2021 @ 22:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Απάντηση