Έβδομη Ενότητα Έργων Αρχείου Αντώνη Κοντογεωργίου

Σας ενημερώνουμε ότι στο Χορωδιακό Αρχείο του Αντώνη Κοντογεωργίου στη Μουσική Βιβλιοθήκη αναρτήθηκε η έβδομη ενότητα έργων.

Η 7η Ανάρτηση περιλαμβάνει δέκα χορωδιακά. Η “Κασσιανή” για αντρική χορωδία, είναι έργο του 17χρονου Μίκη Θεοδωράκη, γραμμένο για τη χορωδία που διηύθηνε στην Αγία Φωτεινή της Τρίπολης. Το “Γνωμικό” του Distler είναι ένα πολύ κομψό έργο, κατάλληλο για τέλος προγράμματος, ή για μπιζ. Το “Ave Maria”  που συνέθεσε ο Gounod πάνω στο πρώτο πρελούντιο του J. S. Bach για το “Καλά συγκερασμένο κλαβικόρντ”, το παραθέτουμε σε περαιτέρω επεξεργασία για χορωδία, πιάνο, όργανο και βιολί. Μπορεί να τραγουδηθεί και σε χαμηλότερο τόνο, όμως σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στη γραμμή του βιολιού. Υπάρχουν και τέσσερα μέρη από τη Γερμανική Λειτουργία του Schubert, που στην πρωτότυπη γραφή προβλέπεται συνοδεία μικρού σύνολου πνευστών (χάλκινα και ξύλινα) και τύμπανα.Το Όνειρο” του Μ. Τραυλού, συνοδεύεται με μικρό σχολιασμό χορωδιακής πράξης, χρήσιμο σε αντίστοιχα έργα. Πολύ όμορφα έχει επεξεργαστεί ο Β. Τενίδης την λαϊκή επτανησιακή μελωδία “Η Ξανθούλα”. Τέλος υπάρχει και το δημοτικό “Μαύρο γεμενί” του Γιάννη Ιωαννίδη (γεμενί είναι το μαντήλι για το κεφάλι), σε φωνηματική γραφή (ipo).

Όλα τα έργα είναι διαθέσιμα στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών.

Απευθείας πρόσβαση στις παρτιτούρες:

Bach-Gounod – Ave Maria

Distler – Γνωμικό

Schubert – Άγιος

Schubert – Δοξαστικό

Schubert – Εισοδικό

Schubert – Προσευχή

Άγνωστος_Τενίδης – Η Ξανθούλα

Θεοδωράκης – Κασσιανή, 1942

Ιωαννίδης – Μαύρο γεμενί Τραυλός – Όνειρο

Τραυλός – Όνειρο

Βάση Δεδομένων Χορωδιακού Αρχείου του Αντώνη Κοντογεωργίου

Για να προσπελάσετε τη βάση δεδομένων του Χορωδιακού Αρχείου του Αντώνη Κοντογεωργίου πατήστε εδώ. Πατώντας πάνω στο βελάκι δεξιά στην κάθε στήλη της επικεφαλίδας, διαλέγετε τα κριτήρια αναζήτησης που επιθυμείτε έτσι ώστε εύκολα να φτάσετε στο ζητούμενο αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Αντώνη Κοντογεωργίου για την ευγενική παραχώρηση του πολύτιμου χορωδιακού του αρχείου.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *