Τελευταία Νέα

Έναρξη Εγγραφών Τμημάτων Πολυφωνικής

Αρχίζουν το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 11-1 το πρωί, οι ακροάσεις για τα τμήματα της ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗΣ και της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ του Οργανισμού της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ.

Η ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ καλύπτει παιδιά ηλικίας Β΄ έως και Ε΄ Δημοτικού, ενώ η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ παιδιά ΣΤ΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Λυκείου.

Οι ακροάσεις θα συνεχιστούν και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δοκιμές της ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ θα ξεκινήσουν 17 Σεπτεμβρίου.

Για παιδιά μικρότερων ηλικιών, η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ προτείνει δραστηριότητες όπως η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ [η πρώτη επαφή με τη μουσική], η ΚΙΘΑΡΟΥΠΟΛΗ [τα πρώτα βήματα στη κιθάρα], το ΣΥΝΟΛΟ ΚΡΟΥΣΤΩΝ [σύνδεση με τα κρουστά όργανα], το Vibrato junior [ορχήστρα κιθαρών για μεγαλύτερα παιδιά] και το Θεατρικό εργαστήρι ανηλίκων.

 

Συνεχίζονται στο ΩΔΕΙΟ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, οι εγγραφές για το πρόγραμμα: ‘’Σεπτέμβρης της Μουσικής’’, που θα ισχύσει από 5 έως τις 30 Σεπτεμβρίου και θα αφορά σε ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα, όλων των μουσικών οργάνων, με διδασκαλία από το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό του Ωδείου του Οργανισμού.

Οι σπουδαστές που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα [ανεξαρτήτως ηλικίας], μπορούν να παρακολουθήσουν ιδιαίτερα μαθήματα, σε ένα έως δύο διαφορετικά όργανα, που θα επιλέξουν κατόπιν συνεννοήσεως με τον υπεύθυνο καθηγητή, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

 

Παράλληλα άρχισαν την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές για τις διάφορες Σχολές, Ενόργανης, Φωνητικής και Θεωρητικής κατεύθυνσης του ΩΔΕΙΟΥ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος, Διοικητική Διεύθυνση: Έφη Καββαδία- Ζέρβα]. Το Ωδείο καλύπτει όλες τις σχολές των κλασικών οργάνων, σχολές ελεύθερων μουσικών σπουδών, αλλά και πρωτότυπα τμήματα για μικρές ηλικίες.

Στην κατηγορία των κλασικών σπουδών, υπάγονται οι σχολές, ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ [τμήματα: Αρμονίας, Αντίστιξης- Φυγής- Ενοργάνωσης και Σύνθεσης], ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ [τμήματα: Πιάνου, εγχόρδων, πνευστών και κρουστών οργάνων, κιθάρας και τσέμπαλου], ΜΟΝΩΔΙΑΣ [τμήματα: Μονωδίας και Μελοδραματικής], ΣΑΞΟΦΩΝΟΥ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ.

Στις ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, υπάγονται οι Σχολές: Σύγχρονου τραγουδιού [Ελληνικού και ξένου], Ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας, Ντραμς, Θεωρητικών- Μπάσο Μουσικής Jazz, Αρμονίου, Ακορντεόν, Παραδοσιακής Μουσικής [βιολί, ούτι, πολίτικο λαούτο (λάφτα)-στεριανό- κρητικό- νησιώτικο, κλαρίνο- μαντολίνο και παραδοσιακό τραγούδι], Σχολή λαϊκών οργάνων [μπουζούκι- τζουράς- μπαγλαμάς- λαϊκή κιθάρα] και Χορωδιακής αγωγής ενηλίκων.

Στο ΩΔΕΙΟ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, διδάσκουν καταξιωμένοι καθηγητές, οι οποίοι πέραν των εκπαιδευτικών τους καθηκόντων, παρουσιάζουν το καλλιτεχνικό τους έργο, σε δημόσιες συναυλίες, από κοινού με προχωρημένους σπουδαστές ή σε συνεργασία με συναδέλφους τους στο Ωδείο.

 

About The Author

Προπαιδική, Παιδική, Νεανική, Μικτή, Βυζαντινός Χορός, Γυναικείο Φωνητικό Σχήμα «ΕΜΜΕΛΕΙΑ», Φιλαρμονική Ορχήστρα, Θεατρικό εργαστήρι, Ορχηστρικό-Κιθαριστικό σχήμα ¨VIBRATO¨, Ωδείο Πολυφωνικής Χορωδίας

Related posts

Απάντηση