Ένατη Ενότητα Έργων Αρχείου Αντώνη Κοντογεωργίου

Σας ενημερώνουμε ότι στο Χορωδιακό Αρχείο του Αντώνη Κοντογεωργίου στη Μουσική Βιβλιοθήκη αναρτήθηκε η ένατη ενότητα έργων.

Η 9η ανάρτηση παρουσιάζει 11 έργα. A cappella, με πιάνο, για μεικτή χορωδία, για χορωδίες όμοιων φωνών. Οκτώ από αυτά ανήκουν σε  δύο σύγχρονους συνθέτες μας, που είναι και ως προς τις χορωδιακές συνθέσεις πολυγραφότατοι, στον Δημήτρη Μηνακάκη και τον Γιάννη Δροσίτη, που τους ευχαριστούμε θερμά για την ευχαρίστως παραχώρηση αυτών των έργων αλλά και άλλων, για τις αναρτήσεις της Στέγης. Και κοντά σ’ αυτά και τρεις “Καραγκούνες”, του Νίκου Σκαλκώτα, του Θόδωρου Αντωνίου και του Επαμεινώνδα  Φλώρου. Σίγουρα οι φίλοι της χορωδιακής μουσικής θα δουν με ενδιαφέρον το διαφορετικό σκεπτικό του κάθε συνθέτη, που επεξεργάζεται με τελείως διαφορετικό τρόπο την ίδια, ουσιαστικά, μελωδία της δημοτικής μας μουσικής.

Όλα τα έργα είναι διαθέσιμα στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών.

Απευθείας πρόσβαση στις παρτιτούρες:

Αντωνίου – Καραγκούνα

Δροσίτης – O παιχνιδιάρης

Δροσίτης – Ιθάκη

Δροσίτης – Μούχρωμα

Δροσίτης – Χαραυγή

Μηνακάκης – Θάλασσ’ απ’ όλα τα νερά

Μηνακάκης – Ο αέρας είναι ένα λουλούδι

Μηνακάκης – Τα ναυτάκια

Μηνακάκης – Τόλμησα και δε ματάνοιωσα

Σκαλκώτας – Καραγκούνα

Φλώρος – 8.Καραγκούνα

 

Βάση Δεδομένων Χορωδιακού Αρχείου του Αντώνη Κοντογεωργίου

Για να προσπελάσετε τη βάση δεδομένων του Χορωδιακού Αρχείου του Αντώνη Κοντογεωργίου πατήστε εδώ. Πατώντας πάνω στο βελάκι δεξιά στην κάθε στήλη της επικεφαλίδας, διαλέγετε τα κριτήρια αναζήτησης που επιθυμείτε έτσι ώστε εύκολα να φτάσετε στο ζητούμενο αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Αντώνη Κοντογεωργίου για την ευγενική παραχώρηση του πολύτιμου χορωδιακού του αρχείου.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *