Τελευταία Νέα

Απολογισμός πρόσφατων εκδηλώσεων

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ παλεύουσα με τις γνωστές αντίξοες συνθήκες του covid, αλλά και τον καύσωνα του καλοκαιριού, όχι μόνο δε σταμάτησε τις πρόβες, αλλά τις ενέτεινε…! Ετσι, και κατ’ αυτό τον τρόπο, έβγαλε πέρα με επιτυχία δύο μεγάλες εκδηλώσεις, με σοβαρό μουσικό περιεχόμενο, στο πλαίσιο των 200ων χρόνων από την Άλωση της Τριπολιτσάς και του πανηγυρικού εορτασμού της Παλιγγενεσίας, από πλευράς Δήμου Τρίπολης!

Το σημαντικό ρόλο και τη μεγάλη προσπάθεια στην όλη επιτυχία των δύο αυτών μεγάλων εκδηλώσεων επωμίσθηκαν οι δύο Μαέστροι της Χ. Τ, η ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ και η ΑΜΑΛΙΑ ΓΟΥΛΑ! Οι δύο γυναίκες εθελοντές Μαέστροι, η Ελένη και η Αμαλία, θυσιάζοντας τις διακοπές τους και, πολλές φορές την οικογένειά τους και τη δουλειά τους, δούλεψαν σκληρά και κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες – υπερβολικός καύσωνας – με τον κίνδυνο του κορονοϊού να επικρεμάται, για να φέρουν σε πέρας την » ΚΑΝΤΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» του ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΕΟΝΤΗ και » ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΎΝΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ» του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ! Και οι δύο, από κοινού, εργάσθηκαν ενώνοντας τις χορωδίες τους, τη ΜΙΚΤΗ και τη ΓΥΝΑΙΚΕΊΑ » LA VITA», κατά το » η ισχύς εν τη ενώσει» προκειμένου εξυψώσουν το καλλιτεχνικό επίπεδο σε ποιότητα κι εμφάνιση! Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει, δημόσια τις δύο Μαέστρους της, που, είναι συγχρόνως, και άριστες μουσικοί και παιδαγωγοί, και να τους ευχηθεί, σε όλους τους τομείς να έχουν πάντα επιτυχίες!

Στην προσπάθεια αυτή δεν μπορεί να μείνουν έξω οι έξι δεκάδες εθελοντές χορωδοί, άντρες και γυναίκες, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην κοινή προσπάθεια για την επιτυχία, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες, κορονοϊό και ζέστες, και πειθαρχώντας στα κελεύσματα των Μαέστρων τους! Μπράβο! Τους αξίζουν συγχαρητήρια!

  1. Την Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη και ώρα 9.00 το βράδυ, ενώπιον μισής χιλιάδας θεατών – ακροατών, που, με τους πέριξ των ξεπερνούσαν τις 2000,τη μεταλλική εξέδρα της πλ. Άρεως κάλυψε η 60μελής ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ πλαισιωμένη από μια ντουζίνα χορωδούς του Δήμου Κηφισιάς με τον Μο τους, ΘΑΝΑΣΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, δεκαμελή ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ και τους «σολίστ», ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ, Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ και ΙΩΑΝΝΑ ΦΟΡΤΗ. Στην Αφήγηση οι Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ και ΟΥΡΑΝΊΑ ΜΠΑΣΛΗ. Ο σεμνός Συνθέτης ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ ήταν και ο Μος του μνημειώδους έργου του «ΚΑΝΤΑΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, που έγραψε το 1970 επάνω σε κείμενα Ρήγα, Σολωμού και Μακρυγιάννη! Η διδασκαλία των τραγουδιών της Χ. Τ. ήταν των δύο Μαέστρων γυναικών! Ονειρώδης βραδιά που οργάνωσε ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ σε συνεργασία με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ… Ήταν μια βραδιά – επανάληψη των παλιών καλών καιρών της Χ. Τ….!
  2. Την Κυριακή 26 Σεπτέμβρη και ώρα 8.30, μπορεί οι χιλιάδες των Τριπολιτών και περιχώρων που κατέκλυσαν την πλ. Άρεως να μην απόλαυσαν τα της βραδιάς του Παναθηναϊκού Σταδίου και των 1200ων χορωδων… με τον Μίκη να κλαίει…, όμως οι 400 χορωδοί απ’ όλο τον Μοριά συγκλόνισαν τον τόπο του παλιού Σεραγίου, εμπρός στο Δικαστικό μέγαρο, με τις δύο δεκάδες και πάνω γνωστά τραγούδια, το ένα καλύτερο από τ’ άλλο, του αειμνήστου » Τριπολίτη» ΜΊΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ! Η 60μελής ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, όπως και στο Παναθηναϊκό στάδιο, ήταν παρούσα, σε διδασκαλία των τραγουδιών από τις καταξιωμένες, πλέον, Μαέστρους της! Η Διεύθυνση – έκανε και τη διασκευή και ενορχήστρωση των κομματιών – του Κεφαλονίτη βιρτουόζου Μου, ΠΑΝΑΓΗ ΜΠΑΡΜΠΑΤΗ, ως συνήθως, εκρηκτική! Οι » σολίστ» ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ, ΕΛ. ΒΟΥΔΟΥΡΑΚΗ, ΕΛ. ΔΑΒΟΥ, ΠΑΝΤ. ΚΟΝΤΟΣ, ΓΕΡΑΣ. ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ, οι αφηγητές ΤΑΣΟΣ ΝΟΥΣΙΑΣ και ΚΛΕΛΙΑ ΧΑΡΙΣΗ, με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας και Μαντολινάτας Ελλάδας απογείωσαν στον ουρανό της πλ. Άρεως «ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΎΝΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ»  σε ποιήματα ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ, ΣΕΦΕΡΗ, ΚΑΛΒΟΥ, ΕΛΥΤΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ…!
  3. Την Πέμπτη το βράδυ στο «Μαλλιαροπούλειο θέατρο» η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ με το ΜΙΚΤΟ τμήμα της και τη Μο ΑΜΑΛΙΑ ΓΟΥΛΑ, ήταν παρούσα στην εκδήλωση με επετειακά τραγούδια για την Άλωση της Τριπολιτσάς από την ΙV Μεραρχία Πεζικού…

Συμμετείχε ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και, δικαιωματικά, η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΠΑΝΤΑ με τον Μο της ΧΡ. ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ…

  1. Το Σάββατο 2 Οκτώβρη το βράδυ, η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ εκπροσωπούμενη από τη LA VITA, με τη Μο της ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ και στο πιάνο η ΑΜΑΛΙΑ ΓΟΥΛΑ, συμμετείχε στο φεστιβάλ τ’ Αναπλιού που έλαβε χώρα, ειδυλλιακά, στην Αρβανιτιά! Ωραία βραδιά στο παραδοσιακό Ναύπλιο που απόλαυσαν οι χορωδοί, όπως και τα εδέσματα, επιστρέφοντας στην Τρίπολη περί τις δύο τα μεσάνυχτα!
  2. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 7.00 το βράδυ, και στο εντευκτήριο της Χ. Τ., καλούνται τα ταμειακά εντάξει, Τακτικά Μέλη της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, με θέματα:
    1. Απολογισμός 2020 ( Διοικητικός – Καλλιτεχνικός – Οικονομικός),
    2. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής,
    3. Προϋπολογισμός – Προγραμματισμός 2021( Διοικητικός – Καλλιτεχνικός – Οικονομικός),
    4. Συζήτηση για την περαιτέρω πορεία του Καλλιτεχνικού σωματείου… Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γ. Σ. θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.
  3. Άρχισαν οι εγγραφές στη Χ. Τ…. Ενόψει της Νέας Χορωδιακής χρονιάς ( 2021 – 2022), για τη συμπλήρωση των Τμημάτων της, η Χ. Τ. δέχεται Γυναίκες, Άντρες και Παιδιά. Τα τηλέφωνα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων: 6945185500 ( Μος Γούλα Αμαλία – ΜΙΚΤΗ, 6977997359 (Μος Ελένη Αλεξοπούλου – LA VITA και ΣΚΑΘΑΡΙΑ).

ΤΟ Δ. Σ.

About The Author

Μικτή, Μικτή Εκκλησιαστική Χορωδία

Related posts

Απάντηση