Τελευταία Νέα

Δέκατη Πέμπτη Ενότητα Έργων Αρχείου Αντώνη Κοντογεωργίου

Σας ενημερώνουμε ότι στο Χορωδιακό Αρχείο του Αντώνη Κοντογεωργίου στη Μουσική Βιβλιοθήκη αναρτήθηκε η δέκατη πέμπτη ενότητα έργων.

Ο «εθνικός» θρησκευτικός μας Ύμνος, «Τη Υπερμάχω», σε δύο διαφορετικές επεξεργασίες: Του Αιμίλιου Ριάδη, για αντρική χορωδία και του Μιχάλη Αδάμη για μεικτή χορωδία, (ανάθεση του Κέντρου Χορωδιακής Πράξης, ΚΧΠ). Η επεξεργασία του Αδάμη εμπεριέχεται και στον 2ο τόμο ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΜΑΣ, που έχει θέμα «Βυζαντινά μέλη και δημοτικά τραγούδια σε χορωδιακή επεξεργασία». Ακολουθούν δύο δύσκολα χορωδιακά του σπουδαίου Θόδωρου Αντωνίου, από τον Κύκλο «10 ηπειρώτικα τραγούδια», «Σαν κίνησαν τρεις λυγερές» και «Ποια μάνα έχει δυο παιδιά». Όμοια απαιτητικό είναι και «Το τύμπανο» του Ιάκωβου Χαλιάσα, για τετράφωνη αντρική χορωδία. Σε παιχνιδιάρικο κλίμα κινείται το «Μια φωληά» της Κλέλιας Φωτοπούλου-Τερζάκη. Το πασίγνωστο «Σ’ αγαπώ», θα το βρείτε σε επιμελημένη επεξεργασία του θαλερού Αντρέα Καρμπόνε. Σε ωραία επεξεργασία είναι και το πολυτραγουδημένο Σε πότισα ροδόσταμο», του Μίκη Θεοδωράκη» από τον Κωστή Κριτσωτάκη, ανάθεση κι αυτό του ΚΧΠ. Η ανάρτηση ολοκληρώνεται με το εξαίρετο, αλλά όχι εύκολο «Ξύπνα» του σημαντικού μας συνθέτη Νίκου Χριστοδούλου, σε φωνηματική γραφή.

Όλα τα έργα όλων των αναρτήσεων είναι διαθέσιμα στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών.

Απευθείας πρόσβαση στις παρτιτούρες:

Αδάμης – Τη Υπερμάχω

Αντωνίου – Δύο ηπειρώτικα (Σαν κίνησαν τρεις λιγερές – Ποια μάνα έχει δυό παιδιά)

Θεοδωράκης – Σε πότισα ροδόσταμο

Καρμπόνε – Σ’ αγαπώ γιατ’ είσ’ ωραία

Ριάδης – Τη Υπερμάχω

Φωτοπούλου – Μια φωληά

Χαλιάσας – Το τύμπανο

Χριστοδούλου – Ξύπνα

 

Βάση Δεδομένων Χορωδιακού Αρχείου του Αντώνη Κοντογεωργίου

Για να προσπελάσετε τη βάση δεδομένων του Χορωδιακού Αρχείου του Αντώνη Κοντογεωργίου πατήστε εδώ. Πατώντας πάνω στο βελάκι δεξιά στην κάθε στήλη της επικεφαλίδας, διαλέγετε τα κριτήρια αναζήτησης που επιθυμείτε έτσι ώστε εύκολα να φτάσετε στο ζητούμενο αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Αντώνη Κοντογεωργίου για την ευγενική παραχώρηση του πολύτιμου χορωδιακού του αρχείου.

About The Author

Related posts

Απάντηση