Διαδικτυακή Συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας Πολυφωνικής στο 11ο Παγκόσμιο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κοραή Θεσσαλονίκης

Ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 8/5, το 11ο «Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ» αφιερωμένο στο ‘’Περιβάλλον’’, με τη συμμετοχή εβδομήντα πέντε χορωδιών [περισσότεροι των τριών χιλιάδων, χορωδοί], από τριάντα δύο χώρες της υφηλίου, που θα ενώσουν τη φωνή τους τραγουδώντας για το ‘’Περιβάλλον’’ και την κλιματική αλλαγή.

Πρόκειται για τo μεγαλύτερο ψηφιακό χορωδιακό Φεστιβάλ, που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στον κόσμο, και το οποίο οργανώνει η χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ» Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Μαΐου, με ώρα έναρξης 8 το βράδυ, όπου η κάθε χορωδία θα ερμηνεύσει ένα έργο δικής της επιλογής, από το πρόσφατο ρεπερτόριο της.

Το Φεστιβάλ, είναι αφιερωμένο στο ‘’Περιβάλλον’’ και την κλιματική αλλαγή και επιχειρεί να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα μιας διαφορετικής οικολογικής ηθικής, που να στηρίζεται στις αρχές της προφύλαξης, της πρόληψης και της επανόρθωσης των καταστροφών του περιβάλλοντος.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά, χορωδίες από: Αργεντινή, Αρμενία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιορδανία, Ισπανία, Ισραήλ,  Ιταλία, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Κούβα, Κροατία, Λευκορωσία,  Λιθουανία, Μεγάλη Βρετανία, Μεξικό, Μολδαβία, Ολλανδία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Συρία, Τουρκία, Φιλιππίνες και Χιλή.

Συμμετοχή σε αυτό το Φεστιβάλ, θα έχει η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ» [Διεύθυνση: Μο Σταύρος Σολωμός, πιάνο: Λούση Χριστοδούλου], που θα ερμηνεύσει το έργο: «Ave Maria» του Javier Busto, όπως αυτό παρουσιάστηκε στον Διεθνή διαγωνισμό της Interkultur, στην Καλαμάτα τον Οκτώβριο του 2019.

Το Φεστιβάλ θα μεταδοθεί ψηφιακά ενώ ο σχετικός  υπερσύνδεσμος, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες στο www.xorodiakorais.com και στο f.b, Χορωδία ΚΟΡΑΗΣ.

About The Author

Προπαιδική, Παιδική, Νεανική, Μικτή, Βυζαντινός Χορός, Γυναικείο Φωνητικό Σχήμα «ΕΜΜΕΛΕΙΑ», Φιλαρμονική Ορχήστρα, Θεατρικό εργαστήρι, Ορχηστρικό-Κιθαριστικό σχήμα ¨VIBRATO¨, Ωδείο Πολυφωνικής Χορωδίας

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *