Τελευταία Νέα
Εκδηλώσεις

Χορωδιακές Δημιουργίες Σύγχρονων Ελλήνων Συνθετών. Παρουσίαση – Βράβευση Νικητών & Έργων του 2ου Διαγωνισμού Σύνθεσης Χορωδιακού Έργου, σε ειδική εκδήλωση υπό την Αιγίδα του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, στις 19 Μαρτίου 2016 στο Θέατρο του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης.

Φιλόθεη – Ψυχικό, Μάρτιος 2016

.

Συνεργασία της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών στο 11ο Φεστιβάλ Αιγαίου με τη συμμετοχή εκ μέρους της, του 35μελή Βυζαντινού Χορού της Πατρινής Παραδοσιακής-Βυζαντινής Χορωδίας «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΩΚΑΕΥΣ», η οποία έλαβε μέρος στο κονσέρτο με τίτλο «Συναυλία στο Ηλιοβασίλεμα» – Θρησκευτική Χορωδιακή Μουσική “A CAPELLA”, μαζί με άλλες 4 χορωδίες από τις Η.Π.Α.

Σύρος,  17  Ιουλίου 2015

.

Εκδήλωση – Αφιέρωμα με τίτλο «Στεφάνος Βασιλειάδης (1933-2004) 10 χρόνια μετάΤα μυστικά τραγούδια της ζωής»,  στη μνήμη  του εμπνευσμένου  μουσικού δημιουργού, δασκάλου, οραματιστή,  συνθέτη και πρώτου προέδρου της Στέγης Στέφανου Βασιλειάδη, στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών – Ψυχικού με τη συμμετοχή 3 Χορωδιών Μελών της Στέγης και της Χορωδίας του Κολλεγίου Αθηνών –  Ψυχικού και τη σύμπραξη  συνεργατών, μαθητών και φίλων του Στέφανου Βασιλειάδη. Συνεργασία : Στέγη Ελληνικών Χορωδιών –  Οικογένεια Στέφανου Βασιλειάδη –  Κ.ΣΥ.Μ.Ε.

Κολλέγιο Αθηνών – Ψυχικού, 17 Ιανουαρίου 2015

.

Συνεργασία της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών με το 10ο Φεστιβάλ Αιγαίου στα έργα   La Boheme, Turandot,Tosca και Te Deum του Giacommo Puccini. Έλαβαν μέρος περίπου 200  χορωδοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τη συμμετοχή ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του Ελληνο-Αμερικανού μαέστρου Peter Tiboris, ο  οποίος είναι ο ιδρυτής και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αιγαίου,  στο Αφιέρωμα στον Giacommo Puccini Under The Stars.

Από πλευράς Στέγης Ελληνικών Χορωδιών συμμετείχαν 2 χορωδίες μέλη της με 85 χορωδούς. Επιπλέον μέσω της Στέγης έγινε ο συντονισμός 3 ακόμα χορωδιών από άλλες Ελληνικές χορωδίες με 35 χορωδούς. Οι υπόλοιποι χορωδοί ήταν από χορωδίες από την Αμερική, τη Γαλλία  και τον Καναδά.

Σύρος,  6-19 Ιουλίου 2014

.

Συνδιοργάνωση της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών – Καθεδρικός Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού. Συναυλία Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής με ύμνους της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας «Ψάλλομεν τω Κυρίω» στην οποία συμμετείχαν το Εργαστήρι Ψαλτικής,  η Βυζαντινή Χορωδία «Θεόδωρος Φωκαεύς», χορωδίες Μέλη της Στέγης και η Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.

Αθήνα, Δεκέμβριος 2013

.

Συνεργασία της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών με το 9ο Φεστιβάλ Αιγαίου στα έργα   Trovatore, Aida, και Nabucco. Έλαβαν μέρος περίπου 260  χορωδοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τη συμμετοχή ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του Ελληνο-Αμερικανού μαέστρου Peter Tiboris, ο  οποίος είναι ο ιδρυτής και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αιγαίου, στο Αφιέρωμα στον Giuseppe Verdi Under The Stars.

Από πλευράς Στέγης Ελληνικών Χορωδιών συμμετείχαν 3 χορωδίες μέλη της με 85 χορωδούς. Επιπλέον μέσω της Στέγης έγινε ο συντονισμός 6 ακόμα χορωδιών από άλλες Ελληνικές χορωδίες με 95 χορωδούς. Οι υπόλοιποι 80 χορωδοί ήταν από χορωδίες από την Αμερική και τον Καναδά.

Σύρος, 14 Ιούλιου 2013

.

Συνδιοργάνωση της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών με την Ανάπλους Πολιτισμικές &   Μορφωτικές Δράσεις στη διοργάνωση Συναυλίας Βυζαντινής Μεσαιωνικής Μουσικής.  Τους ύμνους ερμήνευσε το Ανδρικό Φωνητικό Μουσικό Σύνολο Cappela Romana υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού διευθυντή του Αλέξανδρου Λίγκα και με τη συμμετοχή της Βυζαντινής Παραδοσιακής Χορωδίας «Θεόδωρος Φωκαεύς» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.

Πάτρα & Αθήνα, Μάιος 2013

.

Εκδήλωση – Αφιέρωμα της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών προς τιμήν του συνθέτη και πρώην προέδρου της Στέγης Ηλία Ανδριόπουλου με τίτλο «Έργα του για Χορωδία και Πιάνο» στο Θέατρο Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης με τη συμμετοχή 7 Χορωδιών Μελών της Στέγης.

Ν. Σμύρνη Αττικής, 6 Απριλίου  2013

.

Συμμετοχή της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών στο Διήμερο «Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Ξένο, Μουσουργό και Αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, με την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την γέννησή του», σε συνεργασία με το Δήμο Μεταμόρφωσης και το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Μαρσύας» στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου.

Μεταμόρφωση Αττικής, 24-25 Νοέμβριου 2012

.

Συνεργασία της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών με το 8ο Φεστιβάλ Αιγαίου στα έργα   από το 4ο μέρος της 9ης Συμφωνίας του Beethoven και το “Magnificat” του John Rutter στη Σύρο. Έλαβαν μέρος περίπου 300 χορωδοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τη συμμετοχή ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του Ελληνο-Αμερικανού μαέστρου Peter Tiboris στην 9η  Συμφωνία του Beethoven, ο  οποίος είναι ο ιδρυτής και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αιγαίου & του John Rutter στο έργο του. Από πλευράς Στέγης Ελληνικών Χορωδιών συμμετείχαν 6 χορωδίες μέλη της με 155 χορωδούς. Επιπλέον μέσω της Στέγης έγινε ο συντονισμός 94 ακόμα χορωδών από άλλες Ελληνικές χορωδίες.

Σύρος, 15 Ιουλίου 2012

.

«Χορωδιακές Δημιουργίες Σύγχρονων Ελλήνων Συνθετών». Παρουσίαση Νικητών & Έργων του 1ου Διαγωνισμού Σύνθεσης Χορωδιακού Έργου,  σε ειδική εκδήλωση  σε συνεργασία με το Δήμο Μεταμόρφωσης στο Συνεδριακό Κέντρο  του Δήμου.

Μεταμόρφωση Αττικής, 19 Μαΐου 2012

.

Δελτίο Τύπου – 23 Νοεμβρίου 2011
Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Διαγωνισμού Σύνθεσης Χορωδιακού Έργου

Δελτίο Τύπου – 15 Οκτωβρίου 2011
Συμμετοχή της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών σε Τιμητική Εκδήλωση

Συνεργασία της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών με το 7ο Φεστιβάλ Αιγαίου.    Έλαβαν  μέρος 400 χορωδοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η ορχήστρα Pan-European Philharmonia από την Πολωνία υπό τη διεύθυνση του Ελληνο-Αμερικανού μαέστρου Peter Tiboris που ερμήνευσαν μεταξύ των άλλων και το  έργο Carmina Burana του Carl Orff. Από πλευράς Στέγης Ελληνικών χορωδιών συμμετείχαν 5 χορωδίες μέλη της με 91 χορωδούς.

Σύρος, 17 Ιουλίου 2011

.

Δελτίο Τύπου – 3 Αυγούστου 2010
Carmina Burana του Carl Orff στη Σύρο, με συμμετοχή χορωδιών της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών

.

Δελτίο Τύπου – 3 Αυγούστου 2010
Συμμετοχή της ΣΤΕΓΗΣ στο 23ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Νις στη Σερβία.

.

Δελτίο Τύπου – 28 Σεπτεμβρίου 2009
Συνεργασία της ΣΤΕΓΗΣ με την Europa Cantat για τη διεξαγωγή Συνεδρίου Θρησκευτικής Μουσικής των χωρών της Μεσογείου.

.

Δελτίο Τύπου – 17 Μαρτίου 2009
Μεγάλη επιτυχία είχε η διοργάνωση της 2ης Χορωδιακής Συνάντησης αφιερωμένης στην Θρησκευτική Μουσική

.

Δελτίο Τύπου – 9 Δεκεμβρίου 2008
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο της ΣΤΕΓΗΣ
με θέμα «Το Παιδί και η Χορωδία – Παιδική Χορωδία»

.

Δελτίο Τύπου – 2 Δεκεμβρίου 2008
2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Στέγης Ελληνικών Χορωδιών
«Το Παιδί και η Χορωδία – Παιδική Χορωδία»

.

Δελτίο Τύπου – 28 Νοεμβρίου 2008
2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Στέγης Ελληνικών Χορωδιών
«Το Παιδί και η Χορωδία – Παιδική Χορωδία»

.

Δελτίο Τύπου – 21 Νοεμβρίου 2008
2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Στέγης Ελληνικών Χορωδιών
«Το Παιδί και η Χορωδία – Παιδική Χορωδία»

.

Δελτίο Τύπου – 5 Οκτωβρίου 2008
2ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Στέγης Ελληνικών Χορωδιών
«Το Παιδί και η Χορωδία Παιδική Χορωδία»

.

Δελτίο Τύπου – Αθήνα, 3 Απριλίου 2008
Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών ήταν η Διοργάνωση δυο Χορωδιακών Συναντήσεων αφιερωμένων στην Θρησκευτική Μουσική

Μετά τις εκδηλώσεις

.

Φιλανθρωπική συναυλία για την ενίσχυση της ACTION AID

30 Μαρτίου 2008 – Αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

.

Δύο χορωδιακές συναντήσεις με θέμα: «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ»

22 Μαρτίου 2008 – Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Πειραιώς
29 Μαρτίου 2008 – Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου Πειραιώς

.

Δελτίο Τύπου – Αθήνα, 8 Αυγούστου 2007
Ευχαριστήρια Επιστολή του Προέδρου και του ΔΣ της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών προς τις Χορωδίες και τους Διευθυντές που έλαβαν μέρος στην Εκδήλωση με την ΚΟΑ στο ΜΜΑ

Μετά την εκδήλωση

.

Συμμετοχή της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών και των μελών της σε Συναυλία με έργο του Φίλιππου Τσαλαχουρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

17 Ιουλίου 2007 – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

.

Δελτίο Τύπου – Αθήνα, 10 Απριλίου 2007
Συνάντηση Χορωδιών με θέμα «Έτος Kodaly – Άνοιξη Και Ρομαντισμός»

Μετά την εκδήλωση – Στιγμιότυπα, Φωτογραφίες

.

Συνάντηση Χορωδιών με θέμα «Έτος Kodaly – Άνοιξη Και Ρομαντισμός»

3 Μαρτίου 2007 – Αίθουσα του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης

.

Δελτίο Τύπου – 25 Φεβρουαρίου 2007
Συνάντηση Χορωδιών με θέμα «Έτος Kodaly – Άνοιξη και Ρομαντισμός»

.

Δελτίο Τύπου – Αθήνα, 5 Μαίου 2006
Συναυλία αφιερωμένη στα 80α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη «Ο Χορωδιακός Θεοδωράκης»

Μετά την εκδήλωση – Στιγμιότυπα, Φωτογραφίες

.

Συναυλία αφιερωμένη στα 80α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη «Ο Χορωδιακός Θεοδωράκης»

12 Δεκεμβρίου 2005 – Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

.

«Τα νιάτα τραγουδούν» – Μουσικό πρόγραμμα με την συμμετοχή Παιδικών Χορωδιών

26 Φεβρουαρίου 2005 – Θέατρο του Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης

.

Υποστήριξη της Μουσικής Εκδήλωσης για την Ενίσχυση των Παιδιών του Μπεσλάν με τον Νότη Μαυρουδή, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός – Πνευματικός Σύλλογος «ΚΟΡΑΗΣ» σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Νοέμβριος 2004 – Αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

.

Συμμετοχή 15 χορωδιών μελών της Στέγης στις Τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Καλοκαίρι 2004 – Ολυμπιακό Στάδιο

.

Τραγουδώντας την Άνοιξη της Λευτεριάς» – Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στην Εθνική Παλιγγενεσία

13 Μαρτίου 2004 – Αίθουσα «AULA» Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

.

Τιμή στις Ελληνκές Χορωδίες – Όπου τιμήθηκαν οι Ελληνικές Χορωδίες που είχαν βραβευτεί τη χρονιά εκείνη σε διεθνείς διαγωνισμούς του εξωτερικού

9 Δεκεμβρίου 2002 – Εθνική Λυρική Σκηνή