Τελευταία Νέα

Στον απόηχο του 1ου Διεθνούς Τακτικού Συνεδρίου για την Καλλιτεχνική εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία

Αγαπητοί φίλοι και φίλες του 1ου Διεθνούς Τακτικού Συνεδρίου για την Καλλιτεχνική εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με έμφαση στη μουσική και τις θεραπείες δια των τεχνών, σας προωθούμε μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες από την επιτυχημένη διεξαγωγή του (Σεράφειο, 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2023). Είναι αλήθεια πως μοιραστήκαμε την παρουσίαση ξεχωριστών ερευνητικών εργασιών αλλά και την εκδήλωση ανθρώπινων στιγμών επικοινωνίας και αλληλεγγύης.

Σας ευχαριστούμε όλους για τους διαφορετικούς ρόλους που επιλέξατε, άλλοι ως εισηγητές, άλλοι ως δια ζώσης ακροατές, άλλοι ως εξ αποστάσεως ακροατές και άλλοι ως εθελοντές σε αυτή τη γιορτή αγάπης, φιλευσπλαχνίας, ισότητας, δικαιοσύνης και έγνοιας για τον συνάνθρωπο!

Κύριό μας μέλημα είναι, τα πορίσματα της πρότερης Πανελλαδικής Διημερίδας (Σεράφειο, 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2022) αλλά και τα πρακτικά του εν λόγω Συνεδρίου, που θα εκδοθούν σε δίγλωσσο βιβλίο με τα ολοκληρωμένα γραπτά κείμενα, να αποτελέσουν το έναυσμα και το κίνητρο για υλοποίηση του προτεινόμενου Νομοσχεδίου και την ίδρυση των Σχολείων Ε.Μ.ΠΡΟΣ. (Ελεύθερης Μουσικής Πρόσβασης)!

Επιθυμούμε μέχρι το 2ο Διεθνές Τακτικό Συνέδριο του 2025, να έχουμε χειροπιαστά δείγματα εφαρμογής της παραπάνω πρότασης, στην κατεύθυνση ανακούφισης των χρόνιων αλλά ακόμη επίκαιρων και κρίσιμων προβλημάτων των οικογενειών με άτομα με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τους παραπάνω δίκαιους στόχους!

Με εκτίμηση,
Μιχαήλ Κεφάλας

About The Author

Related posts

Απάντηση