Ημερίδα για τις διαδικτυακές πρόβες χορωδιών στον καιρό της πανδημίας (7/3/2021)

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, 10:30 – 14:30

Αγαπητοί Φίλοι της Χορωδιακής Μουσικής,

  1. Είναι γεγονός ότι κοντεύουμε να συμπληρώσουμε ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας του Covid-19, που, από τον Μάρτιο του 2020, μας έχει στερήσει τη χαρά να τραγουδάμε ο ένας κοντά στον άλλο και να απολαμβάνουμε την ομορφιά της πολυφωνίας και την κοινονικότητα, που μας προσφέρει το χορωδιακό τραγούδι.
  2. Η συνύπαρξή μας στα πλαίσια μιας χορωδίας, εκτός από την ευχαρίστηση που μας προσφέρει και τη χαρά να απολαμβάνουμε, να μελετάμε και να τραγουδάμε όμορφα χορωδιακά έργα, αποτελεί μία πολύ σπουδαία κοινωνική δράση, αφού μέσα στις χορωδίες δημιουργούμε φιλίες με ανθρώπους με τα ίδια με εμάς ενδιαφέροντα και όμορφη και δημιουργική ενασχόληση, που μας κάνει να ξεχνάμε τα καθημερινά προβλήματα και να κρατάμε κάποιες πολύτιμες ισορροπίες για την καλή ψυχική μας κατάσταση.
  3. ‘Ολα αυτά τα έχουμε στερηθεί με την εφαρμογή των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.
  4. Οι ελπίδες μας είχαν στραφεί στο εμβόλιο, που θα μας έδινε κάποια προστασία και δεν θα κινδυνεύαμε να μολυνθούμε και να βάλουμε σε κίνδυνο ή και να χάσουμε την υγεία μας. Δυστυχώς, βλέπουμε ότι και ο εμβολιασμός είναι μία διακασία, που θα πάρει αρκετό χρόνο ακόμα μέχρι να εμβολιαστεί ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, ώστε να χαλαρώσουν τα μέτρα προστασίας και να μπορέσουμε και πάλι να τραγουδάμε όλοι από κοντά και με ασφάλεια, όπως στο παρελθόν.
  5. Το βασανιστικό ερώτημα όλων των χορωδών και των μαέστρων τους είναι μέχρι πότε θα περιμένουμε την επιστροφή στην κανονικότητα και, αν αυτή αργήσει, τι μπορούμε να κάνουμε για διατηρήσουμε κάποια χορωδιακή δράση, που θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε με γρήγορο ρυθμό στη συμμετοχή μας σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με παρουσία κοινού, όταν θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα; Πώς μπορούμε να κάνουμε τώρα πρόβες διαδικτυακά για να προετοιμάσουμε ένα ρεπερτόριο; Τι μέσα υπάρχουν και πώς μπορεί να γίνει η διαδικτυακή πρόβα;
  6. Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα συζητητθούν στην Ημερίδα που διοργανώνει η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών την Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021, στις 10:30 – 14:30, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας του Zoom με θέμα “Διαδικτυακές πρόβες χορωδιών στον καιρό της πανδημίας”. Μαέστροι, που έχουν κάνει πρόβες διαδικτυακά και έχουν την εμπειρία της διαδικτυακής πρόβας, θα σας αναλύσουν όλα τα παραπάνω θέματα τις 3 πρώτες ώρες της ημερίδας αυτής και θα προσπαθήσουν, την τελευταία ώρα της Ημερίδας, να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματά σας και να σας βοηθήσουν να βρήτε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Η προετοιμασία ρεπερτορίου αυτή την εποχή, πέρα από τη δυνατότητα που σας προσφέρει να προχωρήσετε με γρήγορους ρυθμούς όταν θα ξεκινήσετε τις πρόβες από κοντά, κρατά τη συνοχή της χορωδίας και την ενότητα των χορωδών μεταξύ τους.
  7. Η συμμετοχή σας στη ημερίδα αυτή είναι δωρεάν και αποτελεί μία ακόμα προσφορά της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών στο χορωδιακό γίγνεσθαι στη χώρα μας.
  8. Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε τη φόρμα https://forms.gle/2dMa787er7zuX9n56 . Μην παραλείψετε να πατήσετε “Υποβολή” μετά την συμπλήρωση των στοιχείων σας. Λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή της ημερίδας θα λάβετε  το link και το password, με τα οποία θα μπορέσετε να συνδεθείτε, να παρακολουθήσετε και να υποβάλλετε στο τέλος τις ερωτήσεις σας.
  9. Εισηγητές θα είναι η Ειρήνη Πατσέα (μαέστρος, μουσικοπαιδαγωγός με ειδίκευση στο σύστημα Kodály) και η Χριστίνα Καλλιαρίδου (Διδάσκουσα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, υπεύθυνη της ειδίκευσης “Διεύθυνση Παιδικής, Σχολικής και Νεανικής Χορωδίας). Ολιγόλεπτες παρουσιάσεις θα γίνουν επίσης από καταξιωμένους μαέστρους χορωδιών σε σχετικά με την Ημερίδα θέματα.

Επισυνάπτουμε τη λίστα με τις θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν, για να δείτε τη δομή και την αναλυτική θεματολογία της Ημερίδας.

Θεματικές ενότητες (pdf): ΗΜΕΡΙΔΑ 7-3-21

Περιμένουμε με χαρά να σας δούμε διαδικτυακά και να σας καλωσορίσουμε στην Ημερίδα της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών.

Για τη Στέγη Ελληνικών Χορωδιών

Θωμάς Λουζιώτης                                                    Γιώργος Γεωργόπουλος

Πρόεδρος Δ.Σ.                                                            Γενικός Γραμματέας

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *