Η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιουνίου που το θερινό ηλιοστάσιο «αγκάλιασε» την Πανσέληνο μετά από 70 περίπου χρόνια, η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων έδωσε ραντεβού στην παραλία Διγιελιωτίκων όπου γιόρτασε με πολλούς φίλους της, την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με μουσική και χορό.

Η αφιερωματική αυτή ημέρα συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ στον παραμυθένιο κήπο της φιλόξενης οικίας της οικογένειας Μουζακίτη που με ιδιαίτερη αγάπη υποδέχτηκε όλο αυτό τον κόσμο.

DSC06249

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων πρόσφερε σε όλους κρασί και την παραδοσιακή Κεφαλλονίτικη ριγανάδα…το πιο νόστιμο κολατσιό που σε κάνει να γλύφεις τα δάχτυλά σου!

Οι χορωδοί αυθόρμητα είχαν φτιάξει και πρόσφεραν υπέροχους χειροποίητους μεζέδες.

Η Ημέρα αυτή ξεκίνησε να γιορτάζεται στην Αιγιάλεια με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κεφαλλήνων πριν από αρκετά χρόνια, όπου μετέτρεψε τις πλατείες και τους δρόμους του Αιγίου σε μουσικές σκηνές.

Ο θεσμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής ενώνει τους ανθρώπους. Η Μουσική είναι τρόπος ζωής και έκφρασης, βάζουμε ήχους, χρώματα και ελπίδα στην καθημερινότητά μας και τραγουδάμε όλοι μαζί.

Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ το 1985 ο θεσμός απλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας πόλη στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής εξελίχθηκε σε θεσμό ενός μεγάλου ευρωπαϊκού πολιτιστικού γεγονότος που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων ευχαριστεί θερμά την οικογένεια Μουζακίτη για τη ζεστή της φιλοξενία, όλους τους χορωδούς που βοήθησαν με ο δικό τους τρόπο   και όλους τους φίλους που είχαν παραβρεθεί για την αγάπη που δίνουν απλόχερα.

Περισσότερα στο www.ioniosvivliothiki.blogspot.gr

 

About The Author

Ιστορικός Σύλλογος με έδρα το Αίγιο Αχαΐας από το 1955 με πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *