Η πρώτη συναυλία της Διαπολιτισμικής Χορωδίας της ΕΛΣ

Η διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής δίνει την πρώτη της συναυλία, μετά από έξι μήνες προετοιμασίας.

Την Κυριακή 18 Ιουνίου στην Πλατεία Κυψέλης, οι μουσικές και τα τραγούδια από τη Ρωσία, το Ιράν, την Κάτω Ιταλία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Παπούα Νέα Γουινέα, τη Συρία και τη Σλοβακία θα μεταφέρουν το μήνυμα της αγάπης, της αποδοχής της διαφορετικότητας, αλλά και την χαρά της πολυφωνίας και της ειρηνικής συνύπαρξης.

Η Διαπολιτισμική χορωδία της Εναλλακτικής σκηνής της ΕΛΣ δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών προγραμμάτων της ΕΛΣ, τα οποία πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με σκοπό να φέρει κοντά μόνιμους ή προσωρινούς κατοίκους της Αθήνας: πρόσφυγες, μετανάστες, αλλά και ημεδαπούς.

Συνδυάζοντας παραδοσιακά τραγούδια από τις χώρες προέλευσης των συμμετεχόντων με κλασικό χορωδιακό ρεπερτόριο, η διαπολιτισμική χορωδία της ΕΛΣ, έχει εξελιχθεί ένα χώρο δημιουργίας, έκφρασης και κοινωνικής δικτύωσης των συμμετεχόντων.

Τα μόνιμα μέλη της μετά από έξι μήνες συν-δημιουργίας, συμμετέχουν πολύ ενεργά στην έρευνα κι επιλογή του ρεπερτορίου της χορωδίας κι αποτελούν ένα δυνατό πυρήνα για το περαιτέρω άνοιγμα της χορωδίας σε νέα μέλη.

Το ένθερμο ενδιαφέρον των μελών για το τραγούδι και το συσχετισμό τους με ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς οδήγησε την ομάδα στην προετοιμασία της πρώτης ανοιχτής συναυλίας που θα γίνει στην πλατεία Κυψέλης την Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 20.00, με ελεύθερη είσοδο.

Η συναυλία συνδιοργανώνεται με το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων (Athens Culture Net), αποκλειστικός δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η πρώτη συναυλία της Διαπολιτισμικής Χορωδίας, στοχεύει μεταξύ άλλων στην επικοινωνία με νέα μέλη και ακόμα περισσότερες ξένες κοινότητες προκειμένου να αναπτυχθεί και να εξερευνήσει νέους πολιτισμούς.

Η μαέστρος της Χορωδίας, Αυγερινή Γάτση, σημειώνει:

“Η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, πήρε σώμα και φωνή, μετά από τους πρώτους έξι μήνες, μέσα από μια διαδρομή αποδοχής της διαφορετικότητας. Τα μέλη της Διαπολιτισμικής Χορωδίας κατάγονται από την Ιταλία, την Ουαλία, την Παπούα Νέα Γουινέα, τη Συρία, τη Σλοβακία, την Ελλάδα, την Κύπρο, χώρες από τις οποίες προέρχεται το μουσικό ρεπερτόριο της χορωδίας και όχι μόνο. Μόνιμα και περαστικά μέλη της χορωδίας μοιράστηκαν τραγούδια και αφηγήσεις από τις χώρες και τους διαφορετικούς πολιτισμούς αυτών.

Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, στις 20.00 στην Πλατεία Κυψέλης, η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ θα παρουσιάσει στο κοινό τραγούδια από χώρες του κόσμου, προβάλλοντας την ομορφιά της πολυφωνίας αλλά και τον καρπό της καλλιτεχνικής αλληλεπίδρασης και συνύπαρξης των συμμετεχόντων, στην Αθήνα του σήμερα”.

Συντελεστές:

Διεύθυνση χορωδίας: Αυγερινή Γάτση
Συνοδεία-κρουστά: Θανάσης Μάκος

Mέλη χορωδίας:
Άσπα Κόκκαλη (Ελλάδα)
Joseph Evans (Ουαλία)
Joseph Fillow (Συρία)
Εύα Καρτερού (Ελλάδα)
Λουίζα Κουλά (Ελλάδα)
Μαρία Εύα Μαυρίδου (Ελλάδα)
Χριστίνα Σήλα Μοντζέλλι (Ιταλία)
Εύη Νάκου (Ελλάδα)
Gabriela Νussi (Σλοβακία)
Louis Nussi (Παπούα Νέα Γουινέα)
Darina Pantoula (Σλοβακία)
Βασίλης Πελαντάκης (Ελλάδα)
Ανδρέας Παπαδόπουλος (Κύπρος)
Θάλεια Μαρί Παπαδοπούλου (Κύπρος)
Ντίνα Στράνη (Ελλάδα)
Μάγδα Τζανιδάκη (Σλοβακία)
Κώστας Χρονόπουλος (Ελλάδα)

Με την υποστήριξη του τμήματος Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών δράσεων ΕΛΣ: Εύη Νάκου(Συντονίστρια), Εύα Καρτερού, Ντίνα Στράνη, Θάλεια Μαρί Παπαδοπούλου

Ευχαριστούμε την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους μετανάστες και την κ. Ξένια Πασσά για την υποστήριξη του εργαστηρίου.

Συνδιοργάνωση: Athens Culture Net

Αποκλειστικός δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *