Τελευταία Νέα

«Κατά Μάρκον Πάθη» από τον συνθέτη Φίλιππο Τσαλαχούρη και τον τον ποιητή Γιώργο Ψάλτη

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΑΛΑΧΟΥΡΗΣΣτα πλαίσια των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών 2016, θα παρουσιαστεί το ορατόριο του Φίλιππου Τσαλαχούρη «Κατά Μάρκον Πάθη» opus 94, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, την Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου 2016, 8:30 μ.μ. στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Το έργο, που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο 2015, βασίζεται στο Ευαγγέλιο του Μάρκου και διηγείται τις τελευταίες ώρες του Ιησού, από τη σύλληψη στη Γεθσημανή μέχρι τη Σταύρωση. Η δομή της διήγησης αρθρώνεται -όπως είναι η καθιερωμένη δομή των Παθών από τον 17ο αιώνα- με εμβόλιμα ποιητικά στάσιμα που έγραψε ο ποιητής Γιώργος Ψάλτης.

Η θρησκευτική μουσική, αποτελεί τα τελευταία χρόνια, την κυρία συνθετική παραγωγή του Φίλιππου Τσαλαχούρη. Έχουν προηγηθεί έργα όπως «Οι Επτά Λόγοι του Χριστού επάνω στο Σταύρο», το StabatMater, οι «Προσευχές για βιολοντσέλο και καμπάνες» κ.α.


Τα «Κατά Μάρκον Πάθη» είναι η δεύτερη συνεργασία του συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη με τον ποιητή Γιώργο Ψάλτη. Έχει προηγηθεί το Λειτουργικό Δράμα «Η Ώρα του Μυστικού Δείπνου» που παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη τον Μάρτιο του 2012. 

Γενική είσοδος 5€, προπώληση εισιτηρίων απο 19 Απριλιου, πληροφοριες 2103453111

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση.

About The Author

Related posts

Απάντηση