Τελευταία Νέα

Κώστας Ευαγγελάτος: Ένας άοκνος εργάτης της Μουσικής Τέχνης έφυγε από κοντά μας

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του εξαίρετου φίλου, συναδέλφου, μουσικού, συνθέτη και μαέστρου Κώστα Ευαγγελάτου.

Ένας Άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη, ευγένεια και ήθος απαράμιλλο. Σπουδαίος μουσικός, διευθυντής Χορωδιών και καθηγητής ανώτερων θεωρητικών, συνθέτης και συγγραφέας του Βιβλίου «Αντίστιξη του 16ου αιώνα – Ακολουθώντας τα χνάρια του Palestrina», ένα από τα καλύτερα συγγράμματα που έχουν εκδοθεί με αυτό το θέμα.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών και μέλος του Δ.Σ. από τον Νοέμβριο του 2019. Στις 15/11/2020 δίδαξε στο διαδικτυακό «7ο Πανελλήνιο Σεμινάριο» της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών με θέμα «Η Μουσική της Αναγέννησης».

Με καταγωγή από το Ληξούρι της Κεφαλλονιάς, σπούδασε Αρμονία με τον Μιλτιάδη Κουτούγκο στο Ελληνικό Ωδείο, Αντίστιξη με τον Γιάννη Ιωαννίδη στο Ορφείο Ωδείο, Φούγκα και Σύνθεση με τον Γιάννη Ιωαννίδη στο Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας», και Διεύθυνση Χορωδίας με τον Αντώνη Κοντογεωργίου στο Εθνικό Ωδείο.

Διηύθυνε πολλές χορωδίες, μεταξύ των οποίων την Χορωδία του Δήμου Αργυρούπολης, και την Μικτή Χορωδία Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος.

Ένας ακούραστος εργάτης της Μουσικής και της Χορωδιακής Τέχνης.

Είμαστε όλοι φτωχότεροι με την απώλεια του αγαπητού μας Κώστα Ευαγγελάτου, που αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Θα μας λείψει η κριτική του σκέψη, η εμπειρία του, το χαμόγελό του, η ευγένειά του, το ταλέντο και η εργατικότητα του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην Οικογένειά του και στους συγγενείς του.

Η ταφή θα γίνει στην Κεφαλονιά, την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Σάββατο 10 Απριλίου.(Επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνου να γίνει κατάθεση στην Κιβωτό του Κόσμου.)

Το πλούσιο όμως έργο του, που απλόχερα μας χάρισε, παραμένει αιώνια παρακαταθήκη για εμάς και τις επόμενες γενιές!!!!

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Κώστα, καλό Παράδεισο!!!! Εκεί θα συνεχίσεις το έργο σου.

About The Author

Related posts

Απάντηση