Τελευταία Νέα

Μεγάλη Χορωδιακή Συναυλία με ελεύθερη είσοδο – University of Jamestown Choir, USA, και Χορωδίες Ωδείου Kodaly

Μεγάλη Χορωδιακή Συναυλία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η University of Jamestown Choir (Μαέστρος Dr. J. Aaron McDermid), μαζί με την Μικτή Χορωδία και την Παιδική Χορωδία του Ωδείου Kodály (Μαέστρος Μιχάλης Πατσέας), εμφανίζονται στην αίθουσα του Φ.Σ. «Παρνασσός» (Πλατεία Καρύτση, Αθήνα), την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023,

στις 20.30, προσφέροντας μια Χορωδιακή πανδαισία στο Αθηναϊκό κοινό.

Είσοδος ελεύθερη!

————————————————————-

Η Χορωδία του Πανεπιστημίου του Jamestown λειτουργεί από τις αρχές του 1900, έχει δε εξελιχθεί σε ένα σύνολο 45 φωνών που ασκείται πέντε ημέρες την εβδομάδα, παρουσιάζει μια περίτεχνη χριστουγεννιάτικη συναυλία κάθε Δεκέμβριο, κάνει μια δεκαήμερη περιοδεία κάθε Μάρτιο, και εκπροσωπεί το Πανεπιστήμιο του Jamestown σε πολλές εκδηλώσεις. Η χορωδία έχει διακριθεί σε εμφανίσεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, σε εννέα περιοδείες στην Ευρώπη, καθώς και την Κίνα. Στη χορωδία συμμετέχουν φοιτητές από όλους τους ακαδημαϊκούς κλάδους. Προκειμένου να επιτύχει την αποστολή του, κάθε μέλος πρέπει να επιδείξει ακλόνητη αφοσίωση στους μουσικούς στόχους μέσω υποδειγματικής συμμετοχής, πειθαρχίας στις πρόβες, και ατομικής φωνητικής ανάπτυξης. Η χορωδία έχει λάβει σημαντική αναγνώριση από κριτικούς και κοινό. Ο Dr. J. Aaron McDermid είναι Διευθυντής των Χορωδιών του Πανεπιστήμιου του Jamestown (Jamestown Choir και Chapel Choir), όπου επίσης διδάσκει φωνητική, διεύθυνση ορχήστρας, και άλλα μουσικά μαθήματα.

Η Frankfurter Allgemeine, μία από τις πιο σημαντικές εφημερίδες της Γερμανίας, έγραψε: «Αυτή η ομάδα πενήντα φωνών ανταποκρίνεται πραγματικά στη φήμη της ότι διαθέτει πληθωρικότητα, ενέργεια και μουσική αριστεία».

«Εντυπωσιάστηκα εξαιρετικά από τη συναυλία σας στην Παναγία των Παρισίων», έγραψε ο Gilles J. Daziano, πρώην ειδικός βοηθός για πολιτιστικές υποθέσεις στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Παρίσι. «Αν και εδώ και ακριβώς είκοσι χρόνια, έχω οργανώσει αμέτρητες συναυλίες στον καθεδρικό ναό, δεν θυμάμαι ποτέ τέτοιο ενθουσιασμό εκ μέρους του κοινού εκεί. Και το χειροκρότημα από το όρθιο κοινό με το οποίο ανταμειφθήκατε, είναι πολύ ασυνήθιστο σε αυτή τη χώρα, και ιδιαίτερα στις εκκλησίες».

H Παιδική Χορωδία Ωδείου Kodály ιδρύθηκε το 1990 και διευθύνεται από τον Μιχάλη Πατσέα. Εμφανίστηκε 65 φορές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τόσο σε συναυλίες, όσο και σε παραστάσεις όπερας, σε συνεργασία με πολλές και διάσημες Συμφωνικές Ορχήστρες. Έλαβε μέρος στα Επιδαύρεια και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική Σκηνή καθώς και με τα Θέατρα Εθνικό, Κρατικό Βορείου Ελλάδος και Τέχνης. Συμμετείχε στις επίσημες εκδηλώσεις εορτασμού της Χιλιετίας στην Ακρόπολη και σε εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, καθώς και σε Αρχαιολογικούς χώρους των Αθηνών. Εμφανίστηκε στην Ελληνική, την Ουγγρική και τη Γερμανική τηλεόραση, συμμετείχε σε ηχογραφήσεις του Γ’ Προγράμματος της ΕΡΑ και στην ηχογράφηση δίσκων (CD) όπως την Παιδική Όπερα Brundibár του Hans Krása, και την Συναυλία στο Ηρώδειο του Νότη Μαυρουδή.

Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Kodály ιδρύθηκε το 1989 από τον μαέστρο Μιχάλη Πατσέα, ο οποίος και την διευθύνει. Συμμετείχε σε πολυάριθμες συναυλίες στην Αθήνα και στην Βουδαπέστη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Στοά του Αττάλου, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης, και αλλού. Συνεργάστηκε με την Χορωδία St. Andrews School του Sydney, με την Χορωδία Cantus Nobilis του Kecskemét Ουγγαρίας, και με την Φινλανδική Χορωδία Kodály. Εκτός από το πλούσιο a capella ρεπερτόριό της, ερμήνευσε το ορατόριο «Οι 7 λόγοι του Χριστού πάνω στο Σταυρό» του Φίλιππου Τσαλαχούρη, το Gloria του Vivaldi, την 2η Λειτουργία του Schubert, Λειτουργίες του Mozart, με την Ορχήστρα του Ωδείου Kodály, το Magnificat του John Rutter, το ορατόριο του Zoltán Kodály «Psalmus Hungaricus» με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το Ρέκβιεμ του Δημήτρη Λιάλιου, με την ορχήστρα Φιλαρμόνια, κ.ά.

About The Author

Παιδική Χορωδία Ωδείου KODÁLY, Μικτή Χορωδία Ωδείου KODÁLY, Ορχήστρες Ωδείου KODÁLY

Related posts

Απάντηση