Τελευταία Νέα

Πέμπτη Ενότητα Έργων Αρχείου Αντώνη Κοντογεωργίου – Αναγέννηση και Ρομαντισμός

Σας ενημερώνουμε ότι στο Χορωδιακό Αρχείο του Αντώνη Κοντογεωργίου στη Μουσική Βιβλιοθήκη αναρτήθηκε η  πέμπτη ενότητα έργων.

Η πέμπτη ανάρτηση περιλαμβάνει εννέα κοσμικά έργα, επτά της εποχής της Αναγέννησης και δύο του Ρομαντισμού.

Ειδικότερα θα πρέπει να υπογραμμίσουμε την συνδρομή και τη συμβολή των έργων της εποχής της Αναγέννησης στην ανάπτυξη των χορωδιών, πρωταρχικά στην έναρξη των προσπαθειών τους. Κι αυτό επειδή τα έργα αυτής της εποχής συγκεντρώνουν χαρακτηριστικά που βοηθούν τις χορωδίες στην εκκίνηση και την σταδιακή τους πρόοδο: Μικρές φόρμες, εύκολα έργα στη μέγιστη πλειονότητά τους, άνετο τονικό εύρος κίνησης αλλά και ενδιαφέρουσα μουσική γραμμή κάθε μιας εκ των τεσσάρων βασικών φωνών, ευκρινής και φυσική αρμονική γλώσσα, και πάνω απ’ όλα ισορροπημένο και εύληπτο μουσικό γούστο,  που αποτρέπει τις υπερβολές έκφρασης και δεν ανέχεται παρακινδυνευμένες περιπέτειες «υψιπετών» ερμηνευτικών πτήσεων.

Όλα τα έργα είναι διαθέσιμα στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών.

Απευθείας πρόσβαση στις παρτιτούρες:

Gervaise – Στο Παρίσι ζει μια μπάμπω

Hassler – Με σκλάβωσ’ η ματιά σου

Hassler – Φωτεινή γιορτή

Isaak – Ίνσμπρουκ σ’ αφήνω τώρα

Mendelssohn – Στην ανοιξιάτικη νύχτα

Passerau – Είναι σαν μπονμπόν γλυκούλης

Arbeau – Παβάνα

Brahms – Δεντρολίβανο

DiLasso – Ω μάτια των ματιών μου

Βάση Δεδομένων Χορωδιακού Αρχείου του Αντώνη Κοντογεωργίου

Για να προσπελάσετε τη βάση δεδομένων του Χορωδιακού Αρχείου του Αντώνη Κοντογεωργίου πατήστε εδώ. Πατώντας πάνω στο βελάκι δεξιά στην κάθε στήλη της επικεφαλίδας, διαλέγετε τα κριτήρια αναζήτησης που επιθυμείτε έτσι ώστε εύκολα να φτάσετε στο ζητούμενο αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Αντώνη Κοντογεωργίου για την ευγενική παραχώρηση του πολύτιμου χορωδιακού του αρχείου.

About The Author

Related posts

Απάντηση