Τελευταία Νέα

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ηλία Ανδριόπουλου στον Πύργο

Ο Δήμος Πύργου, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Ψηφιακό Άλμα” , παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Ηλείου μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου«Σκηνές και Εικόνες μιας Εποχής».  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 και ώρα 20.00  στο Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων”.

Π

Το νέο δοκίμιο του Ηλία Ανδριόπουλου θα παρουσιάσουν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ελληνικού Ωδείου Πύργου, Θοδωρής Παναγόπουλος, ο Δικηγόρος Νίκος Λαϊνόπουλος και η Νίκη Κατσιάπη, Δρ. Παιδαγωγικής – Διευθύντρια στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου. Την εκδήλωση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Πέλυ Μπεβούδα.

Θα ακολουθήσει σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Μικτή Χορωδία Πύργου που θα ερμηνεύσει γνωστά τραγούδια του συνθέτη, υπό την διεύθυνσή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή & Καθηγητή Κιθάρας του Ωδείου, Θοδωρή Παναγόπουλου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Την Ελλάδα της αθωότητας την οποία έζησε ο Ηλίας Ανδριόπουλος, εξιστορεί με τρόπο απλό και νοσταλγικό ενώ ρίχνει τη ματιά του στη μουσική, στη τέχνη, στον πολιτισμό, στην ελληνικότητα και στην αισθητικά και πνευματικά ανάξια καινούργια εποχή, στο βιβλίο του «Σκηνές και Εικόνες μιας Εποχής».

Το ελληνικό καλοκαίρι σε απογειώνει και σε ταξιδεύει, εκτινάσσοντας στα ύψη τη χαρά της ζωής, ενώ το φθινόπωρο σε προσγειώνει στην περισυλλογή και στον αναστοχασμό, ίσως με μια δόση μελαγχολίας. Ο κόσμος που πλάθεις ως καλλιτέχνης με την σκέψη και την φαντασία σου, δεν υπάρχει. Είναι δικός σου. Όταν όμως τον κάνεις αντιληπτό μέσα από την μουσική και τα τραγούδια σου, τότε οι άνθρωποι ανταποκρίνονται και συνταξιδεύουν μαζί σου, ανακαλύπτοντας εκείνα που ορίζει η καρδιά, η φαντασία και το καθαρό συν- αίσθημα.

Hλίας Ανδριόπουλος ανήκει στο νεότερο ρεύμα της ελληνικής μουσικής με έργο πολύπλευρο, αναγνωρίσιμο και αγαπητό από το ευρύ κοινό. Συγκαταλέγεται στην λιγοστή συντροφιά των πιο σημαντικών συνθετών που διαθέτει ο τόπος μας. Γεννήθηκε στο χωριό Λαντζόϊ, δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία. Εκεί πέρασε τα παιδικά και τα μαθητικά του χρόνια. Τις μουσικές σπουδές του, τις άρχισε και τις ολοκλήρωσε στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Δάσκαλοί του η Ελένη Γαϊδεμβέργερ, ο Μιλτιάδης Κουτούκος, ο Αντίοχος Ευαγγελάτος.

About The Author

Related posts

Απάντηση