Τελευταία Νέα

Πρόσκληση-Κάλεσμα Συμμετοχής στην Εκδήλωση-Αφιέρωμα στον Στέφανο Βασιλειάδη 1933-2004, «Τα Μυστικά τραγούδια της ζωής»

stefanos vasileiadis

Αγαπητά μας Μέλη,

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του πρώτου πρόεδρου μας μουσικοπαιδαγωγού και συνθέτη Στέφανου Βασιλειάδη, η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών σε συνεργασία με την οικογένεια και άλλους φορείς, συνδιοργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στο Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 7:00μ.μ.
Σκοπός του Αφιερώματος είναι να τιμήσουμε τον ακάματο Εργάτη και Άνθρωπο της Μουσικής Τέχνης, που με τον τρόπο, τη συμπεριφορά, το ήθος και τις γνώσεις του διαπαιδαγώγησε μια ολόκληρη γενιά νέων μουσικών, εμφυσώντας και εμπνέοντάς τους τα οράματα του Πολιτισμού και του Ανθρωπισμού, μυώντας τους στη σύγχρονη Ελληνική Μουσική Πρωτοπορία. Ο Άνθρωπος ο οποίος σαγήνευσε τις παιδικές φωνές και χάριζε το χαμόγελο και την αγάπη του στις παιδικές καρδιές.

Όσα από τα μέλη επιθυμούν να λάβουν μέρος στην εκδήλωση αυτή πρέπει να μας γνωστοποιήσουν μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2014 το αργότερο την πρόθεσή τους να λάβουν μέρος σε αυτήν και να ερμηνεύσουν τα τραγούδια του Στέφανου Βασιλειάδη, για Παιδική – Μεικτή – Γυναικεία Χορωδία που επισυνάπτονται. Οι συμμετοχές πρέπει να αποσταλούν στο e-mail της Στέγης info@stegi-chorus.gr και στη γραμματεία μας office@stegi-chorus.gr για να παραδοθούν από την Γραμματεία στην Καλλιτεχνική Επιτροπή της Στέγης ώστε αυτή να προχωρήσει εντός 5 ημερών από την παραλαβή τους στην επιλογή των σχημάτων που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση. Η κάθε Χορωδία μπορεί να ερμηνεύσει από 1 έως και όλα τα τραγούδια, ανάλογα με το ενδιαφέρον των Χορωδιών που θα δηλώσουν συμμετοχή και το είδος της Χορωδίας. Το κομμάτι που είναι για γυναικεία χορωδία μπορεί να ερμηνευτεί και από το γυναικείο τμήμα Μεικτής Χορωδίας.

Για να αποφευχθούν καθυστερήσεις στην οργάνωση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει, παράλληλα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος να μας γνωρίσουν πόσα άτομα θα λάβουν μέρος στο σχήμα, ποιος έχει την ευθύνη της διδασκαλίας τους, ποιος είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής – μαέστρος του συνόλου και ποιος ο διοικητικός υπεύθυνος που θα συνοδεύει το σχήμα στην κάθε εκδήλωση. Επίσης η συμμετοχή θα συνοδεύεται από ιστορικό και φωτογραφία της χορωδίας ή του συνόλου και φωτογραφία του μαέστρου ή καλλιτεχνικού διευθυντού, που θα τα διευθύνει.

Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής εάν χρειαστεί, θα επιβαρύνουν τις συμμετέχουσες χορωδίες – σχήματα που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση.
Αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός από τις χορωδίες μέλη μας για να ερμηνεύσουν τα έργα της εκδήλωσης, η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών μέσω της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της, θα απευθυνθεί σε άλλα χορωδιακά σχήματα πέραν των μελών μας για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.
Με την συμμετοχή μας στην εκδήλωση αυτή τιμούμε στην πράξη τη μνήμη του Στέφανου Βασιλειάδη.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών

Πρόσθετες Πληροφορίες

About The Author

Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών είναι Συλλογικός Πολιτιστικός φορέας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος συνενώνει πανελλαδικά φορείς που διατηρούν στους κόλπους τους χορωδιακά σχήματα ή ασχολούνται με τη χορωδιακή τέχνη, δραστηριότητα και έρευνα καθώς και φυσικά πρόσωπα που έχουν κάποια από τις ανωτέρω ιδιότητες.

Related posts

Απάντηση